Παρασκευή, Οκτωβρίου 7

Τιμήθηκαν από την Ελληνική Βουλή Γ. Λιγνός και Γ. Πυλαρινός και οι Παραολυμπιονίκες του Ρίο


Ειδική εκδήλωση είχαμε πριν από λίγο, στην αίθουσα της Ολομέλειας όπου η Βουλή των Ελλήνων τίμησε τα μέλη της εθνικής αποστολής που έλαβε μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Ανάμεσα τους και δυο δικά μας παιδιά ο Γεράσιμος Λιγνός 6ος παραολυμπιονίκης στο Ρίο και ο Γεράσιμος Πυλαρινός.
Μετά τους Ολυμπιονίκες, αυτή την φορά ήταν η σειρά των Παραολυμπιονικών που αγωνίστηκαν στο Ρίο, να τιμηθούν, όπως άλλωστε τους αξίζει, από την Ελληνική Βουλή. Aθλητές με δύναμη ψυχής και θάρρους, που δόξασαν την Ελλάδα στους παραπάνω αγώνες, βραβεύθηκαν πριν από λίγη ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.
Παρών στην εκδήλωση έδωσαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς επίσης και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Στην Βουλή παρερίσκοντο ακόμη, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βουτσης, ο Πρόεδρος της ΝΔ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
Την Χρυσή Αυγή εκπροσωπεί ο Ηλίας Κασιδιάρης, το ΠΑΣΟΚ ο κ. Κεγκέρογλου, το Ποτάμι ο κ. Μαυρωτάς και τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Κόκκαλης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τον χαιρετισμό του, ανακοίνωσε ότι το 15% των θέσεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ θα καλύπτονται από άτομα με αναπηρία.
"Προχωράμε σε μία κίνηση. Με νόμο που θα έρθει το προσεχές διάστημα στη Βουλή ορίζουμε το 15% των θέσεων που θα προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ θα καλύπτονται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου