Σάββατο, Μαρτίου 18

Νίκη - προβάδισμα ανόδου ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς 1-0 τα Ομαλά


Με το δεξί και παίρνοντας προβάδισμα ανόδου, θα ξεκινήσει ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς τους αγώνες του για τα playoffs της Β’ κατηγορία, αφού ένα γκολ στο 83’ του Περαματζή ήταν αρκετό να του δώσει την πρώτη του νίκη σε αυτή την σειρά, στην παρθενική του εμφάνιση σε αυτή.
Το παιχνίδι ήταν μέτριο και οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να διατηρήσουν το «0» στην άμυνα τους. Αποτέλεσμα το θέαμα να είναι κακό και οι ευκαιρίες μπροστά στις δυο εστίες ελάχιστες. Το παιχνίδι παιζόταν στο κέντρο, όπου είχαμε δυνατές «μάχες»  και οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα. Αυτό το κατάφεραν οι "πράσινοι" και πήραν την σπουδαία αυτή νίκη.
Φάσεις και γκολ
Στο 12’ και στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ο Βαλεντής, μετά το λάθος του Λουλάι, θα μπει στην περιοχή και απέναντι στον Κατερέλο, δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αφού ο έμπειρος τερματοφύλακας των «πράσινων» θα σώσει. Στη συνέχεια ο Λουλάι, που επιστρέφει θα διώξει λίγο πριν την γραμμή την μπάλα, πριν φτάσει, εκ νέου στον επιθετικό των Ομαλών.
Νέα ευκαιρία για τους τυπικά φιλοξενούμενους στο 25’, όταν ο Χρ. Τσακαρισιάνος θα εκτελέσει το φάουλ από δεξιά, η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι στον Βαλεντή, που γυρίζει στον αμαρκάριστο Ψιμούλη και τον τελευταίο να αστοχεί από κοντά στο πλασέ του.
Αυτές ήταν και οι μοναδικές σημαντικές φάσεις που καταγράφηκαν στο πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη η κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαξε και θα λέγαμε μάλλον χειροτέρεψε.
Έτσι στο 52’ οι γηπεδούχοι θα κάνουν την πρώτη τους απειλητική επίσκεψη στην εστία του Παπαστεργίου.
Ο Λουλάι, εκτελεί απ’ ευθείας το φάουλ από δεξιά, (κάτι σαν κόρνερ) με σκοπό να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, όμως η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ, πάνω από την εστία της ομάδας του Αγίου.
Νέα ευκαιρία για την ομάδα του Τ. Φωή στο 64’. Ο Σπαθής θα φύγει στην πλάτη της άμυνας των Ομαλών, μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Γ. Μπάμπη, όμως ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Π.Α.Ο., θα καθυστερήσει με αποτέλεσμα να μην κάνει το πλασέ, όπως θα επιθυμούσε, δίνοντας την ευκαιρία στον Παπαστεργίου να διώξει την μπάλα κόρνερ.
Και ενώ τα Ομαλά δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό και να γίνουν απειλητικά, στο 83’ ο Περαματζής, στην μοναδική φορά που δεν μαρκαρίστηκε σωστά από τους αμυντικούς του αντιπάλους, με ένα πολύ ωραίο πλασέ στην κίνηση, μέσα από την περιοχή, μετά την κάθετη πάσα του Σωτ. Μπάμπη, δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Παπαστεργίου και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.
Η μοναδική και τελευταία καλή στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο για την ομάδα του Διον. Βαλεντή θα είναι στο 85’, με τον Καραντινό-Νεόφυτο να πιάνει το σουτ, εκτός περιοχής και τον Κατερέλο να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα.
Έτσι το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή κ. Δ. Ματιάτο, θα βρει ένα κουβάρι τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν την πρώτη, μέχρι την επόμενη, ιστορική τους νίκη και να βάζουν υποψηφιότητα για το ένα από τα δυο εισιτήρια που οδηγούν στην Α’ κατηγορία.
Η ομάδα του Αγίου δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι και πλέον κινδυνεύει, αν δεν συνέλθει γρήγορα, να μείνει ακόμη μια χρονιά εκτός στόχων!
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Ι. Καπογιαννόπουλο
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Κατερέλος, Μπάμπης Γ., Κλωνής, Λουλάι, Παπαδάκης, Σπαθής, Κράλης, Μακρίδης, Βοροκλινιώτης, Περαματζής, Μπάμπης Σ., Κώστογλου (81’ Λυμπερόπουλος).
Ομαλά:(Δ. Βαλεντής), Παπαστεργίου, Γαλιατσάτος, Νεόφυτος Λ., Κωτάτης (64’ Μινέτος), Σέρρας Π., Καραντινός-Νεόφυτος, Νεόφυτος Χ.,  Τσουραμάνης, Βαλεντής, Τσακαρισιάνος Χρ., Ψιμούλης (56’ Τζάκης Π.).
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου