Κυριακή, Μαρτίου 19

Μεγάλο ντέρμπι στον Καραβόμυλο Σάμη - Εικοσιμία 1-1


Σε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, διαφήμιση του ποδοσφαίρου, πραγματικό ντέρμπι, σήμερα το απόγευμα στον Καραβόμυλο, Σάμη και Εικοσιμία αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1.
Ένα αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο 4’ των καθυστερήσεων με γκολ του Κ. Βιτωράτου, το οποίο έδωσε και τον βαθμό στην ομάδα του, κόβοντας παράλληλα τον δρόμο διεκδίκησης της πρωτιάς στην Εικοσιμία, ενώ και η δεύτερη ακόμη θέση δυσκολεύει, μιας και δεν κρατάει στα δικά της χέρια την τύχη της!  
Το παιχνίδι από την αρχή έως το τέλος είχε έναν «τρελό» ρυθμό και την μπάλα να πηγαίνει πάνω - κάτω.
Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο 45λεπτο, κυκλοφορούσαν μπάλα πιο εύκολα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας μια ελαφρά υπεροχή και προηγήθηκαν 1-0 σε αυτό το διάστημα.
Φυσικά οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και αυτοί κάποιο τέρμα, όμως δεν ήλθε ποτέ αυτό.
Στην επανάληψη η ομάδα του Δ. Ζησιμάτου μπήκε και πάλι πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το 75’, ήταν καλύτερη χάνοντας μάλιστα πολύ καλές ευκαιρίες να πετύχει το 2-0 και ουσιαστικά να «κλείδωνε» τη νίκη της.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι γηπεδούχοι, αν και το μυαλό τους ήταν και λίγο στον τελικό του τοπικού κυπέλλου, κατόρθωσαν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, την στιγμή που η Εικοσιμία της έδωσε, αδικαιολόγητα, πίεσε και έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες.
Έτσι στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+4’ θα πετύχουν την ισοφάριση και το τελικό 1-1 με τον Κ. Βιτωράτο, να είναι ο «λυτρωτής» των γηπεδούχων.
Στα σημαντικά του παιχνιδιού οι αγκαλιές των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο και οι πολυάριθμοι φίλοι που βρέθηκαν στο Καραβόμυλο να τους ανταμείβουν, ιδιαίτερα τους γηπεδούχους, που πανηγύρισαν αυτή την ισοπαλία, με ένα ζεστό χειροκρότημα, δείγμα της μεγάλης προσπάθειες των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο και το όμορφο θέαμα που παρουσίασαν.
Πλέον το βάρος των Σαμικών πέφτει στην ιστορική τους παρουσία, ως finalist στον τελικό του τοπικού κυπέλλου, που θα πάνε να διεκδικήσουν την κούπα, απέναντι σε μια σημαντική ομάδα, τον Παλληξουριακό και μάλιστα με πολύ καλή ψυχολογία, μετά τη σημερινή τους παρουσία και το τελικό 1-1!
Φάσεις και γκολ
Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στο παιχνίδι, ο Ι. Αμούργης θα πιάσει ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής με τον Κουστουμπάρδη να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να διώχνει την μπάλα κόρνερ.
Ένας "κεραυνός" του Μπούσι, από αρκετά μακριά στο 11’, θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φλαμιάτου.
Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων θα σώσει στο 12’ την εστία του, στο κοντινό σουτ του Αντωνάτου, με εντυπωσιακή επέμβαση, μετά την σέντρα από δεξιά του Γερασιμάτου.
Ο Ι. Αμούργης στο 17’ θα φύγει στην κόντρα από δεξιά και θα γυρίσει την μπάλα στο πρώτο δοκάρι για τον Κ. Νικολοβιένη, όμως τελευταία στιγμή ο Μαρκαντωνάτος θα του «κλέψει» την μπουκιά από το στόμα.
Με την συμπλήρωση 20’ αγώνα ο Αλ. Πολλάτος με κοντινή κεφαλιά, μετά από ωραία σέντρα του Αντωνάτου από αριστερά, θα δώσει το προβάδισμα στους «κυανόλευκους» από τη Λειβαθώ με 0-1, αφού η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα του Φλαμιάτου.
Στο 27’, ο ίδιος ποδοσφαιριστής της Εικοσιμίας, θα χάσει μεγάλη ευκαιρία, μετά το λάθος διώξιμο του Βιτωράτου να πετύχει το 0-2, αφού το σουτ που επιχειρεί απέναντι από τον Φλαμιάτο, στέλνει την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από την εστία.
Ο Ι. Αμούργης στο 35’ δεν θα βρει στόχο σε εκτέλεση φάουλ από καλή θέση, μιας και η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από το δεξί «Γ» του Κουστουμπάρδη.
Πολύ καλή ευκαιρία για το 1-1, θα χαθεί για τους γηπεδούχους στο 36’, όταν οι Ν. Μωραίτης σε πρώτο χρόνο δεν μπορεί να πιάσει το σουτ μέσα στην περιοχή και σε δεύτερο, το ίδιο ο Παπαδημάτος, μετά την παράλληλη σέντρα από δεξιά του Κ. Νικολοβιένη.
Χωρίς άλλη καλή φάση θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα και τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ 0-1.
Στην επανάληψη και πάλι το θέαμα ήταν πολύ καλό με το ντέρμπι στον αγωνιστικό χώρο να κρατεί και πάλι καλά.
Στην πρώτη καλή στιγμή στο 52’ ο Γερασιμάτος θα κάνει την σέντρα - σουτ στην κίνηση και ο Φλαμιάτος πολύ δύσκολα, όσο και εντυπωσιακά θα πετάξει την μπάλα πάνω από την εστία του κόρνερ.
Στο 56’ ο Θ. Νικολοβιένης με ένα δυνατό πλάγιο θα στείλει την μπάλα στο πρώτο δοκάρι και τον Ν. Μωραίτη να μπλοκάρεται τελευταία στιγμή από τον Κουστουμπάρδη, που αποκρούει με διπλή προσπάθεια.
 Ο Φλαμιάτος, που είχε πολύ καλή παρουσία σήμερα, στο 57’ θα πέσει και θα μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια στο σουτ του Καπλάνη, από τα όρια της περιοχής.
Στο 72’ ο Καπλάνης μετά την ασθενή απόκρουση του Φλαμιάτου στο φάουλ του Αντωνάτου θα κάνει το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας της Σάμης θα διορθώσει το λάθος του μπλοκάροντας την μπάλα.
Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 75’ θα χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, όταν μετά από κάθετη του Μπούσι, θα νικηθεί στο τετ α τετ του από τον Φλαμιάτο που αποκρούει με τα πόδια.
Στο 76’ ο Κ. Νικολοβιένης θα κάνει το σουτ από τα όρια της περιοχής, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ, από το δεξί δοκάρι του Κουστουμπάρδη.
Νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 80’ από τους γηπεδούχους, που πλέον πίεζαν για την ισοφάριση, μετά την ωραία ενέργεια από δεξιά του καλύτερου παίκτη του γηπέδου Κ. Νικολοβιένη, ο Ι. Αμούργης θα πιάσει το διαγώνιο σουτ που θα στείλει την μπάλα παράλληλα με την εστία, να «γλείφει» το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων και να περνάει στη συνέχεια άουτ.
Στο 89’ ο Χρηστάτος από αριστερά μετά από ατομική ενέργεια θα βρει στην περιοχή τον Αποστολάτο, με το τελευταίο να καθυστερεί, δίνοντας την ευκαιρία στον Ν. Μωραίτη να διώξει την μπάλα κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 90+2’ ο Κ. Νικολοβιένης θα εκτελέσει το κόρνερ, ο Ν. Μωραίτης στο β’ δοκάρι θα πασάρει με το κεφάλι στον Μινέτο που και αυτός καθυστερεί με αποτέλεσμα να προλάβουν οι αμυντικοί και να απομακρύνουν την μπάλα κόρνερ.
Τελικά στο 90+4’  οι γηπεδούχοι θα πετύχουν την ισοφάριση και το 1-1, που τα τελευταία λεπτά κυνηγούσαν με πείσμα.

Ο Κ. Νικολοβιένης εκτελεί το κόρνερ από αριστερά ο Κ. Βιτωράτος, εκμεταλλεύεται τη σύγχυση και την αδυναμία των αμυντικών της Εικοσιμίας να απομακρύνουν, θα πιάσει το σουτ από το πέναλτι περίπου, και θα στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κουστουμπάρδη, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στον αγωνιστικό χώρο, στον πάγκο, αλλά και στην εξέδρα.
Διαιτητής ο κ. Ε. Θανάσης με βοηθούς τους κ.κ. Π. Τούρλο και Ε. Σούλα.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Β. Μιχαλάτος), Φλαμιάτος, Νικολοβιένης Θ., Παπαδημάτος (57’ Μιχαλάτος Ε.), Καππάτος, Βιτωράτος, Ν. Μωραίτης, Αμούργης Α. (67’ Μινέτος), Νικολοβιένης Κ., Καλιβωκάς, Περιβολάρης, Αμούργης Ι..
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Κουστουμπάρδης, Καμπανός (61’ Καππάτος), Ψάλτης, Βαλεντής, Αποστολάτος, Αντωνάτος, Μπούσι, Μπούσι, Πολλάτος Αλ. (46’ Καπλάνης), Χρηστάτος, Γερασιμάτος, μαρκαντωνάτος (81’ Κουμαριώτης).
Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου