Παρασκευή, Μαρτίου 17

Η Pregame της 1ης αγωνιστικής των playoffs στην Β' κατηγορία


Αυλαία το Σαββατοκύριακο στα playoffs της Β’ τοπικής κατηγορίας με μεγάλα παιχνίδια, τόσο στις Κεραμειές, όσο και στα Τζαννάτα.
Τέσσερις ομάδες διεκδικούν τις δύο θέσεις που οδηγούν στον.... παράδεισο την «μεγάλης» κατηγορίας.
Ο πρωταθλητής της κανονικής περιόδου Α.Ο. Πρόννων
Πρόννοι, Ομαλά, Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και Ηρακλής Πρόννων αναμένεται να δώσουν δυνατές «μάχες» για το όνειρο της ανόδου. Εδώ που κάθε λεπτομέρεια, κάθε λάθος μετράει και είναι ικανά να σε βγάλουν ή να σε βάλουν για τα καλά στο παιχνίδι!
Η 1η αγωνιστική της σειράς θα ξεκινήσει το Σάββατο το απόγευμα στις 3:30, όπου στις Κεραμειές τα Ομαλά σε ένα σπουδαίο παιχνίδι, φιλοξενούνται από τον τυπικά γηπεδούχο και πρωτάρη σε playoffs Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και τις δυο ομάδες να επιθυμούν να ξεκινήσουν με το δεξί και να βάλουν στέρεες βάσεις για τη συνέχεια.
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή το απόγευμα, όπου την ίδια ώρα, οι Πρόννοι, σε ένα σπουδαίο παιχνίδι, φιλοξενούνται από τον τυπικά γηπεδούχο Ηρακλή, στο τοπικό ντέρμπι, που εκτός από βαθμούς που είναι απόλυτα αναγκαίοι, ιδιαίτερα από την πλευρά των γηπεδούχων, μετράει αρκετά και το γόητρο.
Συμπερασματικά εύκολα κανείς μπορεί να καταλάβει, πόσο σημαντικό θα είναι οι ομάδες να ξεκινήσουν νικηφόρα. Άλλωστε απώλειες δεν αναπληρώνονται, μιας και τα παιχνίδια είναι πολύ λίγα. Έτσι όποιος χάσει χάνεται, ιδιαίτερα από την τρίτη θέση και κάτω.
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  18-3-2017   ώρα:  15:30
Δημοτικό Κεραμειών
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς – Α.Σ. Ομαλά
Ματιάτος
Διονύσης
Μαγουλάς Σπ.
Καπογιαννόπουλος Ι.
2.
Κυριακή  19-3-2017   ώρα:  15:30
Δημοτικό Τζαννάτων
Α.Ο. Ηρακλής Πρ. - Α.Ο. Πρόννοι
Καπογιαννόπουλος
Γιάννης
Ρηγοπούλου Δ.
Μενεγάτος Ε.
    
Ας δούμε αναλυτικά το «μενού» της 1ης,  αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος, το Σαββατοκύριακο 18-19/3/2017, με τη σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
Σάββατο   18-3-2017
Πρώτοι στη «μάχη» της σειράς θα πέσουν ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με τα Ομαλά αύριο Σάββατο, όπου στις 3:30 το απόγευμα στις Κεραμειές, σε ένα πολύ σημαντικό αγώνα για την πορεία τους στη σειρά, θα αναμετρηθούν έχοντας ως μοναδικό στόχο το τρίποντο.
Σε αυτά τα παιχνίδια και σε ένα μίνι πρωτάθλημα, όπως είναι αυτό των playoffs ανόδου, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Άλλωστε περιθώρια απώλειας δεν υπάρχουν και όποιος χάσει, κυριολεκτικά χάνεται, ιδιαίτερα για τις μετά την δεύτερη θέση ομάδες.
Οι γηπεδούχοι με ένα εντυπωσιακό φινάλε στο τέλος, όχι μόνο μπήκαν στην τελική 4αδα, αλλά και τερμάτισαν στην 3η θέση. Θέση η οποία της έδωσε και τον 1 βαθμό στην ειδική βαθμολογία των αγώνων.
Τα Ομαλά αν και τερμάτισαν στην κορυφή, μετά το εντυπωσιακό τους πέρασμα στο φινάλε από τα Τζαννάτα, συγκάτοικα των Πρόννων, εν τούτοις κατέλαβαν την 2η θέση της τελικής κατάταξης, λόγω ανεπιτυχή αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια και πήραν σαν bonus για την 4αδα +2 βαθμούς.
Φαβορί σε τέτοια παιχνίδια δύσκολα μπορούν να προβλεφθούν, αφού όλες οι ομάδες λίγο πολύ, δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους και ο στόχος είναι κοινός, πρώτα το ένα από τα δυο εισιτήρια ανόδου και στη συνέχεια η κούπα του πρωταθλητή Β’ κατηγορίας.
Σε γενικές γραμμές περιμένουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι και αν κρίνουμε από αυτά της κανονικής διάρκειας, είμαστε σίγουροι ότι η αγωνία μας θα παραμείνει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
«Πράσινοι» και «κιτρινόμαυροι» φέτος συναντώνται για 3η φορά. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οι δυο ομάδες έχουν: Μια νίκη ο Π.Α.Ο. με σκορ 3-1 στο παιχνίδι του β’ γύρου, ενώ σε αυτό του α’, είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 2-2, σε «χορταστικά και πολύ δυνατά παιχνίδια.
Ας ελπίσουμε ότι και η διαιτησία θα βοηθήσει να έχουμε ένα ματς στο οποίο να περάσει απαρατήρητη!
    
Κυριακή   19-3-2017
Η αγωνιστική θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, όπου την ίδια ώρα στα Τζαννάτα, στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι, ο Ηρακλής τυπικά γηπεδούχος φιλοξενεί τους πρωτοπόρους Πρόννους.
Οι γηπεδούχοι, μετά την ήττα τους από τα Ομαλά στο ίδιο γήπεδο την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, πέρασαν ως 4οι στη σειρά, με αποτέλεσμα να χάσουν το bonus που θα έπαιρναν, αν είχαν επικρατήσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι, και έτσι θα ξεκινήσουν με "0" βαθμούς τους αγώνες τους.
Αντίθετα οι Πρόννοι, παρά την εκτός έδρας ήττα τους την ίδια αγωνιστική από τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, στο γήπεδο των Κεραμειών, πέρασαν στη σειρά σαν πρώτοι, κατακτώντας παράλληλα και το bonus των +4 βαθμών, γεγονός που κάνει την ομάδα του Δ. Κουρκουμέλη, ένα από τα φαβορί για την επάνοδο της στη κατηγορία των «μεγάλων» του τοπικού ποδοσφαίρου.
Γενικά οι δυο ομάδες στην πορεία τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν έδειξαν την ίδια συνέπεια και αγωνιστικότητα σε όλα τα παιχνίδια, με τους γηπεδούχους στο τέλος να κάνουν την «κοιλιά» που στοίχισε και τους έφερε τελικά σε μια θέση που δεν επιθυμούσαν σε καμία περίπτωση.
Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους, δεν ξεκίνησαν ιδανικά, αλλά στον β’ κυρίως γύρο παρουσιάστηκαν αρκετά σοβαροί και πήραν τα αποτελέσματα που ήταν αναγκαία για την πρωτιά και τα κατάφεραν!
Σίγουρο το συγκεκριμένο, δεν μπορεί να είναι ένα οποιοδήποτε παιχνίδι. Είναι το τοπικό ντέρμπι, με ότι έχει να κάνει αυτό, αφού εδώ το ρόλο τους θα παίξουν το γόητρο και τα θέλω των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων.
Εμείς περιμένουμε ένα δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι με πολλές «μάχες» στον αγωνιστικό χώρο για το ξεκίνημα με το «δεξί»!
Στην 3η και πιο σημαντική συνάντηση τους φέτος, ο Ηρακλής θέλει να πάρει την πρώτη του νίκη στο τοπικό, αφού στα προηγούμενα δυο, οι Πρόννοι ήταν αυτοί που... χαμογέλασαν στο παιχνίδι του β’ γύρου, μετά τη νίκη τους με σκορ 2-1, ενώ σε αυτό του α’, οι δυο ομάδες είχαν μοιραστεί βαθμούς και τέρματα όπου ολοκληρώθηκε ισόπαλο με σκορ 1-1.
    
Η ειδική βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
4
2.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
2
3.
Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
1
4.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
0
        
Η επόμενη αγωνιστική
2η playoffs 25-26/3
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ – Π.Α.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
2.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ – Α.Σ. ΟΜΑΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου