Παρασκευή, Μαρτίου 31

Η Pregame της 17ης αγωνιστικής στην Α' κατηγορία...... Ξεχωρίζει το ντέρμπι του Ληξουριού



Με τους τέσσερις αγώνες του προγράμματος, θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, δυο μόλις στροφές πριν το φινάλε, το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας. 
Ξεχωρίζουν τα παιχνίδια Παλληξουριακού - Διλινάτων στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι Παγκέ - Φωκάτων στις Κεραμειές και Οδυσσέα - Εθνικού στην Ιθάκη.
Ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός αντιμετωπίζει τα Διλινάτα και θέλει νίκη για τη μαθηματική κατάκτηση πρωτιάς 
Τέσσερα παιχνίδια λοιπόν με το ανάλογο βαθμολογικό τους ενδιαφέρον, κυρίως για τις ομάδες της κορυφής, μιας και σε αυτές της "ουράς"  θα χρειαστεί ένα μεγάλο θαύμα για να αλλάξει η τύχη τους, με τον Οδυσσέα απλά να θέλει νίκη, στο ντέρμπι των ουραγών το Σάββατο το πρωί στο Βαθύ, μήπως και.... Έτσι όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Άγιο Αντώνη και η σκέψη στον αν ο Παλληξουριακός, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση, της κανονικής περιόδου, θα έχει κατακτήσει την πρωτιά και το πλεονέκτημα που του δίνει η θέση στα playoffs.
Η αγωνιστική ανοίγει την αυλαία της το Σάββατο 1/4 στις 10:15 το πρωί στην Ιθάκη και θα ολοκληρωθεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή 2/4 το απόγευμα, με τα υπόλοιπα παιχνίδια του προγράμματος, με το ντέρμπι Παλληξουριακού-Διλινάτων να ξεχωρίζει.
Ας δούμε παρακάτω αναλυτικά τι πρέπει να περιμένουμε από αυτή την αγωνιστική.
Το πρωί του Σαββάτου στις 10:15, στο Βαθύ ο Οδυσσέας θέλει νίκη στο ντέρμπι των ουραγών απέναντι στον Εθνικό Κεφαλονιάς για να ελπίζει σε ένα πολύ μεγάλο θαύμα στη συνέχεια και την τελευταία αγωνιστική στις Κεραμειές με αντίπαλο την Εικοσιμία.
Ο Εθνικός από την άλλη, αρκείται στην ισοπαλία, που οριστικά του δίνει την παραμονή στην πρώτη του παρουσία στην Α' κατηγορία και την τελευταία παρουσία των γηπεδούχων σε αυτή, μετά από τρεις συνεχείς περιόδους!
Αμέσως μετά και στις 12:30, στο ίδιο γήπεδο, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, η Πρόοδος Ιθάκης φιλοξενεί την φετινή κυπελλούχο της Ε.Π.Σ.Κ.Ι., Σάμη, σε ένα παιχνίδι ανοικτό και αμφίρροπο.
Η 17η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή 2/4 το απόγευμα στις 3 μ.μ.,  με τους υπόλοιπους δυο αγώνες του προγράμματος. 
Στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι θα γίνει το μεγάλο ντέρμπι των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος, ανάμεσα σε Παλληξουριακό και Διλινάτα. Ένα παιχνίδι που μπορεί αν κρίνει την πρωτιά ή να δώσει παράταση στην αγωνία για τη συνέχεια.
Οι "ερυθρόλευκοι" με νίκη ή ακόμη και ισοπαλία την "καθαρίζουν", ενώ οι φιλοξενούμενοι μόνο με νίκη και αν είναι και πάνω του ενός τέρματος, τότε θα βρεθούν πλέον αυτοί σε θέση ισχύος. Σε διαφορετική περίπτωση (ήττα) κινδυνεύουν ακόμη να βρεθούν και στην 4η θέση της τελικής κατάταξης, αν την τελευταία αγωνιστική χάσουν από τον Παγκέ στα Φαρακλάτα!
Τέλος, την ίδια ώρα στις Κεραμειές, ο Παγκεφαλληνιακός φιλοξενεί τα Φωκάτα, σε ένα ανοικτό και χωρίς σκοπιμότητες παιχνίδι.
Οι γηπεδούχοι έχουν καπαρώσει την 4η θέση που οδηγεί στα playoffs, έστω και αν χάσουν και τα δυο επόμενα παιχνίδια τους και ψάχνουν το θαύμα για το κάτι παραπάνω, ενώ οι τυπικά φιλοξενούμενοι παλεύουν απέναντι στη Σάμη για την τιμητική 5η θέση της τελικής κατάταξης.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχει ο Α.Ο. Εικοσιμίας.
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 1-4-2017   ώρα:  10:15
Δημοτικό Ιθάκης
Π.Α.Ο. Οδυσσέας – Εθνικός Κεφ/νιάς
Ματιάτος
Διονύσης
Μαγουλάς Σπ.
Βλάχου Κ.
2.
Σάββατο 1-4-2017   ώρα:  12:30
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης – Α.Ο. Σάμης
Μαγουλάς Σπ.
Ματιάτος Διον.
Βλάχου Κ.
3.
Κυριακή 2-4-2017   ώρα:  15:30
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Διλινάτα
Βασιλόπουλος
Δημήτρης
Μυρσίνιας Γ.
Ματιάτος Δ.
4.
Κυριακή  2-4-2016   ώρα:  15:30
Δημοτικό Κεραμειών
Παγκεφαλληνιακός - Α.Ο. Φωκάτα
Θανάσης
Στάθης
Κώτσης Ι.
Καραίσκος Απ.
    
Ας δούμε τι περιλαμβάνει αναλυτικά το «μενού» της 17ης αγωνιστικής το Σαββατοκύριακο 1-2/4/2017, με χρονική σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
Σάββατο  1-4-2017
Το Σάββατο το πρωί στο Δημοτικό της Ιθάκης και ώρα 10:15, ανοίγει η αυλαία της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, με το ντέρμπι των ουραγών, μεταξύ του τοπικού Οδυσσέα και του Εθνικού Κεφαλονιάς.
Είναι ένα παιχνίδι που σε περίπτωση ήττας, γράφει τον επίλογο για την επιστροφή της ομάδας του Οδυσσέα στην Β’ κατηγορία ή με νίκη να τον κρατήσει ζωντανό, αφού μαθηματικά ελπίζει ακόμη στην παραμονή, αλλά αυτό φαντάζει πολύ δύσκολο, μιας και την τελευταία αγωνιστική θα πρέπει να περάσει από τις Κεραμειές από την πολύ δυνατή Εικοσιμία και παράλληλα να έχει ηττηθεί ο Εθνικός από τα Φωκάτα στο ίδιο γήπεδο. 
Ένα σενάριο αρκετά δύσκολο να συμβεί, όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να του την στερήσει.
Από την άλλη για τους «κυανόλευκους» από το Ληξούρι, φτάνει και περισσεύει μια ισοπαλία που θα είναι αρκετή να τον κρατήσει και μαθηματικά στην Α’ κατηγορία και μάλιστα στην πρώτη συμμετοχή του σε αυτή.
Η ομάδα του Σπ. Ζερβού, εκτός του ότι δεν μπόρεσε να πάρει έστω μια νίκη μέχρι σήμερα, ήταν και άτυχη σε πολλά από τα παιχνίδια της, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει ποτέ να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση που είχε κατείχε από την αρχή.
Οι γηπεδούχοι, στα 14 μέχρι στιγμής παιχνίδια τους, έχουν όπως είπαμε μόλις 1 βαθμό και μάλιστα στην έδρα του σημερινού τους αντιπάλου. Φυσικά βρίσκονται στην τελευταία θέση.
Οι φιλοξενούμενοι, με τα ίδια επίσης παιχνίδια, έχουν 1 νίκη, 4 ισοπαλίες, 9 ήττες, 7 βαθμούς και βρίσκονται στην προτελευταία θέση.
Αναμένουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και τους γηπεδούχους να επιδιώκουν να σπάσουν το «ρόδι», έστω στην προτελευταία στροφή και λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Το παιχνίδι είχε ολοκληρωθεί ισόπαλο με σκορ 3-3 στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι.
    
Στη συνέχεια στις 12:30, στο ίδιο γήπεδο η Πρόοδος Ιθάκης, βαθμολογικά αδιάφορη, φιλοξενεί την κυπελλούχο της φετινής περιόδου Σάμη.
Η ομάδα του Β. Πρεβεζιάνου με εξασφαλισμένη, εδώ και πολύ καιρό την παραμονή στην κατηγορία, θα αγωνιστεί χωρίς άγχος μιας και είναι βαθμολογικά αδιάφορη, αλλά κάθε άλλο αγωνιστικά, με στόχο να διεκδικήσει από μια πολύ σημαντική ομάδα μια νίκη γοήτρου, που θα δώσει καλή ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές, αλλά και χαρά στους φιλάθλους στην τελευταία τους φετινή παράσταση απέναντι τους.
Οι κυπελλούχοι με πολύ καλή ψυχολογία, μετά την κατάκτηση του τοπικού κυπέλλου την περασμένη Κυριακή, θέλουν να συνεχίσουν στα νικηφόρα αποτελέσματα και τις πειστικές εμφανίσεις, με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων τους στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, ώστε να πάνε την προσεχή Τετάρτη με άλλον αέρα στη «μάχη» του Καραβόμυλου, απέναντι στον ιστορικό Πανηλειακό, αυτή την φορά για το κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας.
Οι γηπεδούχοι στους μέχρι τώρα 14 αγώνες που έχουν δώσει, έχουν 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 5 ήττες, 10 βαθμούς και βρίσκονται στην 7η θέση της κατηγορίας.
Οι φιλοξενούμενοι έχουν 5 νίκες, 5 ισοπαλίες, 5 ήττες, 20 βαθμούς και βρίσκονται στην 5η θέση την οποία μπορούν να κρατήσουν μόνο αν κερδίσουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να είναι και μαθηματικά κατοχυρωμένη, αφού απειλούν τα Φωκάτα που ακολουθούν στη συνέχεια με 18 βαθμούς.
Αναμένουμε ένα καλό παιχνίδι, χωρίς σκοπιμότητες, μιας και οι δυο ομάδες είναι σχεδόν αδιάφορες βαθμολογικά!
Ο Β. Πρεβεζιάνος δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του, όπως άλλωστε και για όλη την χρονιά, τον Αντ. Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι τιμωρημένος.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου: Οι γηπεδούχοι είχαν περάσει από τα Φαρακλάτα με μια μεγάλη νίκη και σκορ 2-1. 
Κυριακή  2-4-2017
    
Συνέχεια στην 17η αγωνιστική θα έχουμε πλέον την επόμενη ημέρα, Κυριακή 2/4, με το μεγάλο ντέρμπι των πρωτοπόρων και της αγωνιστικής στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, όπου ο φιναλίστ του φετινού τοπικού κυπέλλου, Παλληξουριακός φιλοξενεί τον δεύτερο της βαθμολογίας Α.Ο. Διλινάτων.
Η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου, μετά την απώλεια του τοπικού κυπέλλου, την περασμένη Κυριακή στον τελικό από την Σάμη, πλέον θα πρέπει να συνέλθει άμεσα και να σηκώσει κεφάλι προκειμένου να «καθαρίσει» από αυτή την αγωνιστική με την πρωτιά της κανονικής περιόδου και να πάει στα playoffs με το απόλυτο πλεονέκτημα που συγχρόνως της δίνει και το +4. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται τουλάχιστον μια ισοπαλία!
Όμως και οι φιλοξενούμενοι, κάθε άλλο από αδιάφοροι είναι, αφού με μια νίκη μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω στην υπόθεση πρωτιάς και σίγουρα θα μπλέξει η κατάσταση.
Η ομάδα του «μεγάλου χωριού» θέλει να εκμεταλλευθεί και το γεγονός της κακής ψυχολογίας των γηπεδούχων, που σίγουρα δεν είναι στα καλύτερα τους, μιας και ο ένας από τους δυο στόχους.... πέταξε και μάλιστα με άσχημο τρόπο, χάνοντας τον έναν τίτλο, σε έναν τελικό που ήταν το μεγάλο φαβορί.
Σίγουρα θα είναι ένα πολύ δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι και εξηγήσαμε τους λόγους παραπάνω που το κάνουν έτσι, με τις δυο ομάδες να διεκδικούν με πείσμα, η κάθε μια το αποτέλεσμα που την εξυπηρετεί.
Οι «ερυθρόλευκοι» στους μέχρι τώρα 14 αγώνες που έχουν δώσει έχουν 11 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα, 35 βαθμούς και βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας.
Οι φιλοξενούμενοι, με τα ίδια ακριβώς παιχνίδια, έχουν 10 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες, 32 βαθμούς και βρίσκονται στην δεύτερη θέση.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου: Οι γηπεδούχοι είχαν περάσει από τα Φαρακλάτα με μια μεγάλη νίκη και σκορ 1-0. 
    
Τέλος, η 17η αγωνιστική και προτελευταία του φετινού πρωταθλήματος της κανονικής του διάρκειας, ολοκληρώνεται την ίδια ώρα στις Κεραμειές και σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι από αγωνιστικής πλευράς, και βαθμολογικής, μόνο από πλευράς γηπεδούχων, μεταξύ του Παγκεφαλληνιακού και των Φωκάτων.
Οι γηπεδούχοι του Θ. Βουκελάτου με εξασφαλισμένη την 4η θέση, η οποία μπορεί να αλλάξει, για κάτι παραπάνω, σε συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων και ισάριθμες δικές τους νίκες.
Δηλαδή θέλει έξι βαθμούς στη συνέχεια και ήττα των Διλινάτων στο Ληξούρι, η δεύτερη δε στα Φαρακλάτα με την ομάδα του "μεγάλου χωριού" και πάνω από ένα γκολ για να πάρει την 3η θέση.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη στην καλύτερη χρονιά της ιστορίας τους στην Α' κατηγορία, θα επιδιώξουν άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε σε συνδυασμό με το γόητρο να παλέψουν "κλέβοντας" την 5η και πλέον τιμητική θέση της τελικής κατάταξης, από τη κυπελλούχο Σάμη που δοκιμάζεται στην Ιθάκη από την δυνατή Πρόοδο.
Το σίγουρο είναι ότι και οι δυο ομάδες παίζουν ανοικτό και επιθετικό ποδόσφαιρο, κάτι που θα επιδιώξουν και σε αυτό το παιχνίδι προκειμένου να προσφέρουν θέαμα, αλλά και αρκετά γκολ. Έτσι και αλλιώς υπάρχει πολύ μεγάλη διάθεση για καλό ποδόσφαιρο εκατέρωθεν.
Το αναμένουμε σαν ένα ενδιαφέρον, ανοικτό και αμφίρροπο παιχνίδι.
Ο Παγκέ προέρχεται από άνετη νίκη 4-0 τον Οδυσσέα στο Βαθύ, ενώ τα Φωκάτα από μια μεγάλη ισοπαλία απέναντι στον πρωτοπόρο Παλληξουριακό στο ίδιο γήπεδο.
Οι «κυανόλευκοι» του Αργοστολιού, στους 14 μέχρι τώρα αγώνες που έχουν δώσει έχουν 8 νίκες, 2 ισοπαλίες, 4 ήττα, 26 βαθμούς και βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας.
Οι φιλοξενούμενοι της Λακήθρας, με τα ίδια παιχνίδια, έχουν 5 νίκες, 3 ισοπαλίες, 6 ήττες, 18 βαθμούς και βρίσκονται στην 6η θέση.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου: Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει σχετικά εύκολα στο ίδιο γήπεδο με σκορ 4-0. 
    
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Ν
Ι
Η
Γκολ
1.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
35
14
11
2
1
47 - 04
2.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
32
14
10
2
2
35 - 16
3.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
32
15
10
2
3
25 - 15
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
26
14
8
2
4
26 - 08
5.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
20
15
5
5
5
23 - 22
6.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
18
14
5
3
6
18 - 20
7.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
10
14
3
1
10
10 - 31
8.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
07
14
1
4
9
15 - 36
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
01
14
0
1
13
09 - 56
        
Η επόμενη (18η) αγωνιστική
(Σ/Κ 8-9/4/2017)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ -Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
2.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
3.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
4.
A.O. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου