Τετάρτη, Μαΐου 17

Πρωτάθλημα ξανά στην Παλλική μετά από 13 χρόνια... Άξιος πρωταθλητής ο Παλληξουριακός


Η Τετάρτη 17 Μαΐου μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια σημαντική, όσο και πανηγυρική ημέρα για τους «ερυθρόλευκους» του Ληξουριού, οι οποίοι γιόρτασαν την μεγάλη φετινή τους επιτυχία, με την φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ Ε.Π.Σ.Κ.Ι..
Μετά την απώλεια του κυπέλλου, η κούπα του πρωταθλήματος, μετά από 13 ολόκληρα χρόνια, σηκώθηκε στον ουρανό της Παλλικής από τους ποδοσφαιριστές του ιστορικού Παλληξουριακού, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την φετινή «ερυθρόλευκη» ονειρική σεζόν με την απόλυτη κυριαρχία τους στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας!
Ήταν η καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα του πρωταθλήματος, με μια μόνο ήττα σε 24 αγώνες, και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας και των παιδιών του Σπύρου Παπαδάτου.
Ο κόσμος, παρότι δεν γέμισε το γήπεδο, έζησε ένα διαφορετικό ποδοσφαιρικό απόγευμα, συμμετείχε και αποθέωσε την ομάδα με τα «ερυθρόλευκα» και πολύ καλά έκανε! Άλλωστε τα 13 αυτά χρόνια, μακριά από την κορυφή, ήταν πολλά για μια ιστορική ομάδα που ξέρει μόνο να πρωταγωνιστεί.
Το φετινό είναι το 8ο στην ιστορία της και ίσως το πιο... γλυκό για πολλούς λόγους. Θα προσθέταμε μια δικαίωση, κυρίως για τους «παλιούς» της ομάδας και τον Σπύρο Παπαδάτο.... Ξέρουν αυτοί!!
Το τέλος και η λήξη του αγώνα με τον Παγκεφαλληνιακό, από τον Ληξουριώτη διαιτητή Γιάννη Κώτση, παρά την έντονη βροχή που έπεφτε εκείνη την ώρα, σήμανε και την έναρξη της κορύφωσης της «ερυθρόλευκης» γιορτής.
Τα καπνογόνα και τα βεγγαλικά, παράλληλα με την αποθέωση των φιλάθλων, έδωσαν το δικό τους χρώμα στη φιέστα και επιβράβευαν, με τον καλύτερο τρόπο τους κόπους, την προσπάθεια και τις θυσίες μιας ολόκληρης χρονιάς.
Η ευχή όλων πλέον είναι, ο Παλληξουριακός, που αφήνει τον τοπικό χώρο για τα «σαλόνια» της Γ’ Εθνικής, να έχει μια άξια εκπροσώπηση για το Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο, σε ένα δυνατό και πολύ σκληρό πρωτάθλημα, σε δύσκολες μάλιστα εποχές.
Το παρών στον Άγιο Αντώνη έδωσαν, ο αντιδήμαρχος Παλλικής κ. Γιώργος Κατσιβέλης, ο οποίος έκανε την απονομή του κυπέλλου του πρωταθλητή, παλιοί παράγοντες και ποδοσφαιριστές του Παληξουριακού, που και αυτοί έκαναν την απονομή στους ποδοσφαιριστές.
Ακόμη τιμήθηκε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Μάκης Πολλάκης, το έπαθλο στον οποίο παρέδωσε, ο πρώην ποδοσφαiριστής της ομάδας και σκόρερ της, Διονύσης Πρεντάνος.
Το Sportsthea και οι συνεργάτες του, συγχαίρουν τον Παλληξουριακό για την κατάκτηση του φετινού τίτλου και εύχονται, η ομάδα του Ληξουριού, να έχει μια καλή πορεία στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
Αυτά για τα πανηγύρια και την φιέστα. Είχαμε όμως και παιχνίδι
Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με τους ποδοσφαιριστές του Παλληξουριακού, περισσότερο να ανυπομονούν για τα πανηγύρια της κατάκτησης του 8ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους, δεν ήταν εύκολο, χωρίς καθαρό μυαλό, να πάρουν την 6η συνεχόμενη νίκη τους στη σειρά, απέναντι στην δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, τον Παγκεφαλληνιακό με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί ισόπαλο χωρίς σκορ.
Οι γηπεδούχοι στα πρώτα 25’ πατούσαν καλύτερα, ενώ στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και έκαναν αισθητή την παρουσία τους, απειλώντας την εστία του Γιαννά. Είχαν μάλιστα και δοκάρι!
Η ίδια εικόνα στο παιχνίδι είχε και το δεύτερο ημίχρονο και οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κάποιο γκολ.
Συμπερασματικά θεωρούμε δίκαιο αποτέλεσμα την ισοπαλία, αφού και οι δυο ομάδες απέδειξαν και στο «χόρτο», ότι ήταν οι καλύτερες του πρωταθλήματος.
Να τονίσουμε επίσης, ότι η σημερινή «λευκή» ισοπαλία του Αγίου Αντωνίου ήταν η πρώτη σε αυτή την σειρά.
Φάσεις
Με την συμπλήρωση των 6 πρώτων λεπτών, ο Λούλουδας θα σεντράρει από αριστερά στην περιοχή, ο Λυκούδης από το ύψος της μικρής περιοχής θα πιάσει την κεφαλιά και η μπάλα θα περάσει πάνω από την εστία του Σκαματζούρα.
Ο μέσος των γηπεδούχων στο 26’, θα εκτελέσει το φάουλ, λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής των φιλοξενούμενων, όμως ο Σκαματζούρας θα απομακρύνει με γροθιές την μπάλα και το κίνδυνο από την εστία, ενώ στη συνέχεια το ίδιο θα κάνουν και οι αμυντικοί του.
Στο 29' ο Τούρλας θα βγάλει τη σέντρα από αριστερά και στο δεύτερο δοκάρι ο Ε. Τριανταφυλλίδης θα κάνει το πλασέ, για να σώσει στην αριστερή του γωνία, πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Γιαννάς.
Σπουδαία ευκαιρία για τους «κυανόλευκους» στο 31’, όταν ο Κλειτογιάννης αντί να τελειώσει την φάση, μόνος απέναντι στον Γιαννά, στην καταπληκτική σέντρα από δεξιά του Βουκελάτου, θα προσπαθήσει να κάνει κοντρόλ με το στήθος, με αποτέλεσμα να φύγει η μπάλα άουτ και να χαθεί η ευκαιρία για το 0-1!
Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν και δημιουργούσαν ευκαιρίες για το προβάδισμα. Έτσι στο 35’ θα σταθούν άτυχοι, όταν ο Αρμάντο από αριστερά θα βρει στην περιοχή και δεξιά τον Ντεντλάλα, το γυριστό σουτ του οποίου θα στείλει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Γιαννά.
Νέα ευκαιρία για την ομάδα του Θ. Βουκελάτου στο 37’. Ο Γ. Βουκελάτος θα γυρίσει συρτά στην περιοχή για τον Κλειτογιάννη, ο οποίος είναι φάτσα με το τέρμα, όμως τελευταία στιγμή θα κοντραριστεί από τον Αραβαντινό και στη συνέχεια η μπάλα θα καταλήξει στην αγκαλιά του Γιαννά.
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για τα πρώτα 45’. Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα παρέμενε η ίδια και οι ομάδες άλλαζαν μπάλα προσπαθώντας να φτάσουν στο γκολ.
Στο 59’ ο Μπράτι, εκτός περιοχής θα κάνει το σουτ, όμως η μπάλα θα φύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι, του πολύ καλού και σήμερα Σκαματζούρα.
Την ίδια τύχη θα έχει το σουτ του Τούρλα στο επόμενο λεπτό, ύστερα από ατομική ενέργεια, μιας και θα δει την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, από το δεξί δοκάρι του Γιαννά.
Δύσκολη απόκρουση από τον Σκαματζούρα στο 61’ στο σουτ του Πολλάκη, αφού θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.
Στο 82’ οι «ερυθρόλευκοι» θα ισοφαρίσουν τα δοκάρια, όταν στην σέντρα του Πολλάκη από αριστερά και στην αμυντική σύγχυση, ο Σκαματζούρας δεν συγκρατεί την μπάλα, αυτή καταλήγει στο δεξί του δοκάρι και στη συνέχεια στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Παγκέ, που εδώ θα σταθεί αρκετά τυχερός.
Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+4’, οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να φύγουν με μια μεγάλη νίκη από τον Άγιο Αντώνη, όταν ο Αρμάντο εκτελεί το φάουλ στην περιοχή, ο Τούρλας θα πιάσει την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα καταλήξει ελάχιστα άουτ, από το αριστερό δοκάρι του Γιαννά και έτσι το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί ισόπαλο χωρίς σκορ!
Στην συνέχεια είχαμε την φιέστα που σας περιγράψαμε παραπάνω.
Διαιτητής ο κ. Ι. Κώτσης με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Μαγουλά και Ε. Θανάση.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Γιαννάς, Λούλουδας, Λυκούδης, Κόμητας (73’ Αλιάι), Μπαλάσκας, Μαρκάτος Σπ. (85’ Πρεντάνος Χ., Πολλάκης, Ν. Μαυροειδής, Μαρκάτος Σωκ., Μπράτι (80’ Αδηλίνης), Αραβαντινός.
Παγκεφ/κός:(Θ. Βουκελάτος), Σκαμαντζούρας, Παπαναστασάτος Κ., Κλειτογιάννης (90’ λ.τ. Βασιλάκης), Παπαδημητρόπουλος (72’ λ.τ. Ζαμπαύτης), Τριανταφυλλίδης Ε., Νεστερένκο, Αρμάντο, Ντεντλάλα, Τριανταφυλλίδης Π., Τούρλας, Βουκελάτος (86’ Μεγαδούκας).
Αργότερα μεγάλο φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι και την φιέστα των "ερυθρολεύκων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου