Τετάρτη, Μαΐου 10

Νέα επικράτηση του Παγκέ 2-0 την Εικοσιμία


Σε ένα παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, που εκ των υστέρων, μετά τη νίκη του Παλληξουριακού επί των Διλινάτων, αποδείχθηκε χωρίς καμία βαθμολογική σημασία, ο Παγκεφαλληνιακός πήρε και δεύτερη νίκη στη σειρά, επί της Εικοσιμίας και ισοφάρισε τις ήττες του στο πρωτάθλημα στο ίδιο γήπεδο.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν μέτριο. 
Στο πρώτο ημίχρονο και μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν μια ελαφρά υπεροχή και ήταν πιο απειλητικοί από τους αντιπάλους τους, που βρέθηκαν ακόμη μια φορά σε άσχημη ημέρα. Είχαν δυο δοκάρια και πέτυχαν ένα γκολ.
Στην επανάληψη το θέαμα ήταν κακό, με τον Παγκέ και πάλι να έχει την κατοχή και να είναι καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο οι φάσεις έλειπαν, ώσπου στο 80’  θα πετύχει το 2-0, ενώ μέχρι τη λήξη έχασαν δυο καλές ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ.
Η νίκη αυτή ήταν η 3η στη σειρά για τον Παγκεφαλληνιακό και σίγουρα την άξιζε, αφού στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν καλύτερος. Βέβαια αποδείχθηκε χωρίς ουσία, αφού ο Παλληξουριακός πέτυχε το 4Χ4 και είναι ο φετινός πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας.
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη επίσκεψη των γηπεδούχων στην εστία του Κουστουμπάρδη, ο Κλειτογιάννης στο 3’, μετά το κόρνερ από αριστερά του Μανωλάτου, δεν βρίσκει όπως θα ήθελε την μπάλα και από πολύ κοντά θα την στείλει άουτ.
Στο 22’ ο Μανωλάτος θα σταθεί άτυχος, όταν θα πιάσει το γυριστό σουτ και η μπάλα θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι του Κουστουμπάρδη, ύστερα από το κόρνερ του Κλειτογιάννη, από δεξιά και την αδυναμία των αμυντικών της Εικοσιμίας να απομακρύνουν.
Ο Π. Κορσιάνος στο 31’ μετά την πάσα του αδελφού του Αντώνη, στην περιοχή και αριστερά, κερδίζει την κόντρα από τον Παπαδημητρόπουλο, όμως το διαγώνιο σουτ που θα κάνει στη συνέχεια, θα στείλει την παράλληλα με την εστία και πλάγια.
Και πάλι ο Παγκέ θα σταθεί άτυχος, αφού στο 33’ θα δει την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Κουστουμπάρδη, μετά το ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ του Αρμάντο, από τα όρια της περιοχής.
Μετά από 2’ η ομάδα του Θ. Βουκελάτου θα πάρει το προβάδισμα στο σκορ 1-0, όταν ο Βουκελάτος μέσα στην περιοχή και αριστερά, θα βγάλει ψηλοκρεμαστά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί ο Ντεντλάλα θα πιάσει την κοντινή κεφαλιά και η μπάλα αφού βρει στο στήθος του Κουστουμπάρδη, θα καταλήξει στα δίχτυα του.
Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου 45λεπτου, αφού μέχρι την ολοκλήρωση του δεν είχαμε κάποια καλή φάση.
Στην επανάληψη και στο 60’, ο Βουκελάτος εκτελεί το φάουλ 10 περίπου μέτρα εκτός περιοχής και η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον τερματοφύλακα της Εικοσιμίας.
Το παιχνίδι θα συνεχιστεί με κακό θέαμα και χωρίς φάσεις μέχρι το 80’, όταν ο Παγκέ θα πετύχει το 2-0. Συγκεκριμένα, μετά από εξαιρετική ομαδική ενέργεια της ομάδας του Αργοστολίου, ο Ντεντλάλα θα βρει κάθετα στην περιοχή και αριστερά τον Βουκελάτο, αυτός θα «σπάσει» την μπάλα στο πέναλτι στον Αρμάντο που δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να την στείλει στα δίχτυα, σφραγίζοντας» ουσιαστικά την 3η νίκη της ομάδας του στη σειρά.
Στη μοναδική απειλή των φιλοξενούμενων στο 85’, ο Αντωνάτος σε εκτέλεση φάουλ, εκτός περιοχής, δεν ανησυχεί τον Σκαματζούρα που μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.
Ο Π. Τριανταφυλλίδης στο 90’ θα κλέψει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και πλάγια δεξιά από τον Μπούσι, θα μπει στην περιοχή και θα παίξει στο πέναλτι για τον Τούρλα, το σουτ του οποίου αποκρούει ο Κουστουμπάρδης με τα πόδια και σώζει από το 3-0.
Στην τελευταία φάση του αγώνα στο 90+3’ ο Τουρλας από δεξιά εκτελεί το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, εκεί ο Παπαδημητρόπουλος θα γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι στο ύψος του πέναλτι για τον Μανωλάτο, όμως ο τελευταίος δεν βρίσκει καλά την μπάλα, με αποτέλεσμα το αδύναμο σουτ που πραγματοποιεί να αποκρούσει ο Κουστουμπάρδης.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Χρηστάτο και Ε. Θανάση.
Οι συνθέσεις
Παγκεφ/κός:(Θ. Βουκελάτος), Σκαμαντζούρας, Παπαναστασάτος Κ., Κλειτογιάννης, Παπαδημητρόπουλος, Τριανταφυλλίδης Ε., Νεστερένκο (87’ Βασιλλάκης), Μανωλάτος, Αρμάντο, Ντεντλάλα (90+2’ Μεγαδούκας), Τριανταφυλλίδης Π., Βουκελάτος (81’ Τούρλας).
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Κουστουμπάρδης, Κουμαριώτης, Δήμου, Καππάτος (46’ Μανέντης), Βαλεντής, Αποστολάτος, Κορσιάνος Π. (46΄Αντωνάτος), Κορσιάνος Α., Μπούσι, Κοκκόσης Δ., Καπλάνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου