Κυριακή, Μαΐου 7

Ανατροπή στην ανατροπή...... και νίκη της Εικοσιμίας 4-3 τα Διλινάτα


Σε ένα μέτριο και ανιαρό παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο, αγωνιώδες, με ανατροπές και άλλα έξι γκολ στην επανάληψη, η Εικοσιμία σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, έσπασε το ρόδι και επικράτησε των Διλινάτων με το εντυπωσιακό σκορ των 4-3.
Οι γηπεδούχοι σε ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος κατάφεραν να προηγηθούν 1-0.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι και με Χρ. Τζωρτζάτο, Χασάι στον αγωνιστικό χώρο, μπήκαν δυνατά, ήταν καλύτεροι και έφτασαν να προηγηθούν στο σκορ 1-3.
Όμως η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη, μιας και η Εικοσιμία θα ανεβάσει... στροφές και θα καταφέρει στο τέλος μια μεγάλη ανατροπή και το μέχρι εκείνη την ώρα 1-3, θα μετατραπεί σε 4-3 για την ομάδα του Δ. Ζησιμάτου. Μια νίκη που θα είναι η πρώτη της, στη σειρά και της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει ακόμη, έστω ελάχιστα και απλά μαθηματικά.
Η διαφορά της, από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό είναι 8 βαθμοί και σίγουρα είναι πολύ δύσκολο, έως και ακατόρθωτο να δούμε κάτι άλλο μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος!
Φάσεις και γκολ
Στο 10’ θα έρθει η πρώτη καλή φάση στον αγώνα από τους φιλοξενούμενους, με τον Ε. Καλαφάτη μέσα στην περιοχή να μην προλαβαίνει να πιάσει την κεφαλιά στην σέντρα του Δ. Πολλάτου από δεξιά.
Η απάντηση των γηπεδούχων είναι άμεση, αφού στο 12’ ο Χρηστάτος θα βγάλει την σέντρα από αριστερά, ο Αντωνάτος θα πιάσει απ’ ευθείας το σουτ, από καλή θέση και η μπάλα θα φύγει άουτ εκτός εστίας.
Σημαντική απόκρουση για τον Ντερβισάι, ο οποίος στο 18’ με τα ακροδάχτυλα θα διώξει την μπάλα και στη συνέχεια αφού βρει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του καταλήγει κόρνερ, στο μακρινό φάουλ του Μπούσι.
Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 31’. Στην σέντρα από αριστερά του Αντωνάτου και σε μια αμυντική αδράνεια, ο Αλ. Πολλάτος θα αστοχήσει από πολύ κοντά στην κεφαλιά που επιχειρεί.
Ο Αντ. Κορσιάνος στο 41’, λίγο μέσα από την περιοχή και αφού αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο, θα κάνει ένα πολύ έξυπνο τεχνικό πλασέ, μετά την πάσα του Βαλεντή, όμως η μπάλα θα περάσει σύριζα άουτ, από το δεξί δοκάρι των Διλινάτων.
Στο επόμενο λεπτό ο Αντωνάτος θα δει την μπάλα να αποκρούεται, σε κόρνερ από τον Ντερβισάι στην αριστερή του γωνία, μετά το δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής.
Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση των πρώτων 45’ οι γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα πετυχαίνοντας το 1-0 με μακρινό φάουλ του Μπούσι, την στιγμή που το άλμα του Βαλεντή, μπερδεύει τον τερματοφύλακα των Διλινάτων και έτσι η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα του.
Έτσι με το σκορ στο 1-0 για τους γηπεδούχους θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη οι διορθωτικές αλλαγές του Ρέντσι, που πέρασε στον αγώνα Χρ. Τζωρτζάτο – Χασάι, θα φέρουν αποτέλεσμα και τα Διλινάτα, μέσα ένα περίπου δεκαπεντάλεπτο θα πετύχουν την ανατροπή και θα προηγηθούν στο σκορ 1-3!
Στο 48’ ο Εμιλιάνο θα βρει τον Χασάι, λίγο μέσα στην περιοχή και δεξιά και τον τελευταίο να πιάνει ένα πολύ δυνατό διαγώνιο σουτ και την μπάλα, αφού πρώτα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια καταλήγει στα δίχτυα για την ισοφάριση και το 1-1.
Οι φιλοξενούμενοι που μπήκαν δυνατά, απέναντι στους γηπεδούχους που έδειχναν αιφνιδιασμένοι, θα πετύχουν στο 54’ το 1-2 με τους ίδιους πρωταγωνιστές και τον Χασάι με ωραίο πλασέ, από κοντά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κουστουμπάρδη.
Μάλιστα στο 60’ θα πετύχουν και το 1-3 με ωραίο πλασέ του Δημ. Πολλάτου, μετά την καταπληκτική κάθετη πάσα του Ε. Καλαφάτη.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι τα Διλινάτα έχουν καθαρίσει το παιχνίδι, η σκακιέρα των προπονητών είχε πλέον πάρει «φωτιά». Αυτή την φορά ήταν η σειρά του Δ. Ζησιμάτου να κάνει αλλαγές ανατροπής περνώντας στον αγώνα Καπλάνη, Π. Κορσιάνο, Μανέντη.
Εν τω μεταξύ στο 66’, ο Αλ. Πολλάτος, θα ανατραπεί στην περιοχή από Δημ. Τζωρτζάτο-Χαραλαμπόγλλου και θα υποδειχθεί πέναλτι από τον διαιτητή κ. Μαγουλά. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπούσι, που ευστοχεί για την μείωση σε 2-3.
Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, που πλέον πίεζαν τους αντιπάλους τους θα χαθεί στο 74’, όταν ο Αλ. Πολλάτος θα σουτάρει από κοντά, η μπάλα κοντράρει στα σώματα και στην επιστροφή της ο νεαρός Καππάτος, σχεδόν σε κενή εστία, θα αστοχήσει στην κεφαλιά του.
Η πίεση των γηπεδούχων θα φέρει αποτέλεσμα, αφού στο 83’ στην σέντρα από δεξιά του Καπλάνη, ο Αλ. Πολλάτος στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ντερβισάι για την ισοφάριση και το 3-3!
Και δυο λεπτά αργότερα, η επιμονή του Αλ. Πολλάτου, που δεν θα αφήσει την φάση, την στιγμή που όλοι διαμαρτύρονταν για πέναλτι και η αδράνεια της άμυνας, του έδωσε την ευκαιρία να στείλειαπό πολύ κοντά, παρά την προσπάθεια του Ντερβισάι, την μπάλα στα δίχτυα για την ανατροπή, το 4-3 της ομάδας του.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι μια κεφαλιά από καλή θέση του Δημ. Τζωρτζάτου να φεύγει λίγο άουτ από την εστία του Κουστουμπάρδη, μετά το κόρνερ από δεξιά το Εμιλιάνο.
Τελικά οι γηπεδούχοι έσπασαν το ρόδι, με τη νίκη τους αυτή, αφού μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα δεν είχαμε κάτι αξιόλογο, εκτός τον τραυματισμό στον αστράγαλο του Χρ. Τζωτζάτου που αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο πριν ολοκληρωθεί το 90λεπτο.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραίσκο και Ι. Κώτσης.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Κουστουμπάρδης, Κουμαριώτης, Δήμου (77’ Κορσιάνος Π.), Καππάτος (79’ Μανέντης), Βαλεντής, Αντωνάτος (58’ Καπλάνης), Αποστολάτος, Κορσιάνος Α., Μπούσι, Πολλάτος Αλ., Χρηστάτος.
Διλινάτα:(Ρέτζι Γκόνι), Ντερβισάι, Τζωρτζάτος Φ. (46’ Τζωρτζάτος Χρ.), Στεφανάτος, Βαγγελάτος, Τζωρτζάτος Δημ., Χαραλαμπόγλου, Καλαφάτης Ε., Πολλάτος Δημ. (77’ Κατσούρης), Εμιλιάνο, Δρόσος (46’ Χασάι), Χριστόπουλος.
        
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Ν
Ι
Η
Γκολ
1.
Α.Ο.    ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
13
3
3
0
0
07 - 02
2.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
06
3
2
0
1
08 - 05
3.
Α.Ο.  ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
05
3
1
0
2
06 - 10
4.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
01
3
0
0
3
05 - 09
        
Η επόμενη αγωνιστική
4η playoffs Τετάρτη 10/5/2017
α/α
Ομάδες
1.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
2.
Α.Ο.  ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου