Σάββατο, Νοεμβρίου 4

"Χ" στις Κεραμειές Ομαλά - Πρόοδος Ιθάκης 1-1


Με το πρωινό παιχνίδι στις Κεραμειές, άνοιξε η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, μεταξύ των νεοφώτιστων Ομαλών και της Προόδου Ιθάκης.
Ήταν σε γενικές γραμμές ένα μέτριο παιχνίδι, όπως συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων πρεμιέρες και τους Θιακούς να ξεκινούν με «10» στον αγωνιστικό χώρο, αφού δεν υπήρχε μικρός στην αποστολή!
Το πρώτο 45λεπτο ήταν όλα τα λεπτά. Τα Ομαλά από το 20λεπτο και μετά, ήταν καλύτερα και εκμεταλλευόμενα τον παίκτη παραπάνω δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες να πετύχουν κάποιο ή κάποια ακόμη τέρματα.
Στο δεύτερο, το κακό θέαμα και η μέτρια παρουσία των ομάδων, είχε σαν αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται σημαντικές φάσεις, εκτός δυο περιπτώσεων, μεταξύ των οποίων και το δοκάρι των γηπεδούχων.
Έτσι ο συγκεκριμένος αγώνας ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή, μιας και το σκορ έμεινε στο ισόπαλο 1-1!
Τα Ομαλά άρεσαν και σίγουρα φαίνεται ότι γίνεται καλή δουλειά από τον Σπ. Τζωρτζάτο.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα είναι για τους γηπεδούχους στο 7’. Ο Χ. Τσακαρισιάνος θα βρει κάθετα στην περιοχή τον Καραντινό-Νεόφυτο, όμως τελευταία στιγμή ο Κωστόπουλος με έξοδο θα πέσει στα πόδια του και θα σώσει.
Με ένα σουτ του Αρταβάνη, από τα όρια της περιοχής στο 10’ θα απαντήσουν οι φιλοξενούμενοι, ύστερα από ψηλοκρεμαστή πάσα του Δευτεραίου, όμως η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Παπαστερργίου.
Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 18’ στην εξαιρετική προσπάθεια του Χ. Τσακαρισιάνου, όμως το διαγώνιο σουτ από αριστερά που επιχειρεί στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.
Και πάλι οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν στο 20’, αλλά ο Κωστόπουλος με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει το σουτ του Καραντινού-Νεόφυτου.
Και ενώ τα Ομαλά χάνουν τις ευκαιρίες να προηγηθούν, η Πρόοδος θα είναι αυτή που στο 25’ θα πάρει το προβάδισμα 0-1 με ωραίο πλασέ του Αρταβάνη στην έξοδο του Παπαστεργίου, μετά από την ωραία κάθετη του Haidari. Εδώ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ.
Στη συνέχεια, τα Ομαλά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και συγκεκριμένα στο 37’, κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια πετυχαίνοντας το 1-1 με κοντινό πλασέ του προωθημένου Χ. Νεόφυτου, μετά την σέντρα από δεξιά του Τζάκη και την αδράνεια των αμυντικών της Προόδου.
Τελευταία καλή φάση για το πρώτο ημίχρονο στο 44’ και πάλι για τους γηπεδούχους, όταν στην σέντρα από δεξιά του Χ. Τσακαρισιάνου, ο νεαρός Πούλα, εντελώς αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή, θα στείλει με κεφαλιά την μπάλα στην αγκαλιά του Κωστόπουλου.
Στην επανάληψη το θέαμα δεν ήταν καλό και οι φάσεις ελάχιστες. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την υπεροχή, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Έτσι οι φάσεις έλειψαν, το σκορ δεν άλλαξε και το τελικό αποτέλεσμα παρέμεινε, όπως προαναφέραμε στο 1-1.
Στο 60’ ο Χ. Τσακαρισιάνος θα πιάσει το μακρινό σουτ, όμως σε ετοιμότητα και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία θα μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Κωστόπουλος.
Άτυχη θα σταθεί στο 67’ η ομάδα του Αγίου, αφού το πλασαριστό αριστερό σουτ του Καραντινού-Νεόφυτου, μέσα από την περιοχή και δεξιά, θα στείλει την μπάλα να κτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Κωστόπουλου και στη συνέχεια να περάσει άουτ.
Στο 81’ οι δυο ομάδες θα βρεθούν σε αριθμητική ισορροπία, αφού ο Π. Ψιμούλης των Ομαλών, που είχε περάσει ωστόσο σαν αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, θα δει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Σπ. Χρηστάτου, ύστερα από υπόδειξη του β’ βοηθού.
Με δυο απ' ευθείας εκτελέσεις φάουλ στις καθυστερήσεις, μία για κάθε ομάδα (Χ. Τσακαρισιάνος-Β. Πρεβεζιάνος) χωρίς ωστόσο να βρουν στόχο, ολοκληρώθηκε το παιχνίδι.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Σούλα και Ν. Χατζηγεωργίου.
Οι συνθέσεις
Ομαλά:(Σπ. Τζωρτζάτος), Παπαστεργίου, Γαλιατσάτος, Δανελάτος, Σέρρας (82’ Σωτηρόπουλος), Νεόφυτος, Πούλα (46’ Ψιμούλης), Τσουραμάνης, Χ. Τσακαρισιάνος, Καραντινός-Νεόφυτος, Τζάκης, Τριανταφύλλης.
Πρόοδος:(Στ. Πόρτολος), Κωστόπουλος, Τ. Τσιντήλας, Τσίγκος (59’ Λαγκαδάς), Τσίρος, Πρεβεζιάνος, Hyka (90’ Γρίβας), Τσάμης, Αρταβάνης, Δευτεραίος (83’ Χάνος), Haidari.
Αργότερα μεγάλο φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου