Σάββατο, Οκτωβρίου 13

Για όλους εμάς είσαι Ολυμπιονίκης Γεράσιμε


Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν θετικά για τον πρωταθλητή μας Γεράσιμο Γαλιατσάτο, ο οποίος αγωνίστηκε στον τελικό των 85 κιλών της Άρσης Βαρών Ολυμπιάδα νέων στην Αργεντινή.
Σε αυτό φυσικά έπαιξε ρόλο και η απόφαση των κριτών να ακυρώσουν την 2η προσπάθεια του αθλητή μας που είχε σηκώσει 150 κιλά που του έδινε το "χρυσό" και η οποία ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από Ελληνικής πλευράς.
Ο Γεράσιμος ξεκίνησε την προσπάθεια του στην  κίνηση του αρασέ με 150 κιλά ωστόσο δεν τα κατάφερε στις τρεις προσπάθειες που έχει κάθε αθλητής με αποτέλεσμα να ακυρωθεί και να μην έχει δικαίωμα να συνεχίσει στην κίνηση του ζετέ.
Στους Ολυμπιακούς αγώνες απονέμεται ένα μόνο μετάλλιο το οποίο καθορίζεται από το συνολικό βάρος που θα σηκώσει ο αθλητής (αρασέ και ζετέ) και για αυτό η προσπάθεια του Γεράσιμου ολοκληρώθηκε στη μία κίνηση.
Ο Ιταλός αθλητής ο οποίος ήταν το μεγάλο φαβορί στο αρασέ σήκωσε 145 κιλά απέτυχε και αυτός δύο φορές στα 150 κιλά ενώ στο ζετέ είχε τρεις επιτυχημένες με καλύτερη τα 180 κιλά καταλαμβάνοντας εύκολα την πρώτη θέση.
Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος αθλητής είχε κατακτήσει και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που είχε διεξαχθεί τον περασμένο Ιούλιο στο Μιλάνο και στο οποίο ο Γαλιατσάτος είχε καταλάβει δύο ασημένια μετάλλια(αρασέ και σύνολο).
Τελικά το όνειρο της κατάκτησης ενός Ολυμπιακού μεταλλίου και ιδιαίτερα με τον τρόπο που χάθηκε, μπορεί να μην εκπληρώθηκε, ωστόσο εμείς ευχόμαστε σε αυτό το δικό μας παιδί που μας έχει προσφέρει πολλές συγκινήσεις, οι εμπειρίες που αποκόμισε από το μακρινό του ταξίδι στην Αργεντινή να τον κάνουν πιο δυνατό γιατί μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα πράγματα στο μέλλον...!!!
Χ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου