Σάββατο, Νοεμβρίου 10

5αστερος Πολλάκης… και Π.Α.Ο. – Πρόννοι 0-8!


Σε ένα καλό στο πρώτο 45λεπτο και ανιαρό στο δεύτερο παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, στον επαναληπτικό του τοπικού κυπέλλου, οι Πρόννοι ήταν αυτοί που τελικά πήραν με μεγάλη ευκολία το ένα, από τα εφτά εισιτήρια του επόμενου γύρου και συνεχίζουν στο θεσμό, σαν περυσινοί άλλωστε φιναλίστ που ήταν.
Το 1-0 του πρώτου αγώνα, μας άφηνε με την αισιοδοξία ότι θα δούμε ένα καλό και αμφίρροπο ματς. Αυτό φυσικά δεν συνέβη, αφού η ομάδα του Δημ. Κουρκουμέλη αυτή την φορά παρουσιάστηκε αρκετά σοβαρή, πολύ ουσιαστική και τελικά πήρε μια πανεύκολη νίκη με σκορ 0-8!!
Γενικά στις Κεραμειές είχαμε, όπως προαναφέραμε, ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, τους φιλοξενούμενους καλύτερους, να έχουν την κατοχή και τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του και να φτάνουν στην επιτυχία 8 τερμάτων και τους Πολλάκη -Ζαρνακούπη να πετάνε «φωτιές».
Οι «πράσινοι» πλέον και ο Τάκης Φωής θα ρίξουν όλο το βάρος στη συνέχεια στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας. Άλλωστε η διάκριση σε αυτό είναι και ο στόχος τους.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 2’ ο Πολλάκης θα βρει έξυπνα τον Ζαρνακούπη έξω από την αντίπαλη περιοχή, αυτός θα περάσει την μπάλα πάνω από τον Παπαστεργίου που πραγματοποιούσε έξοδο και θα την στείλει στα δίχτυα για το 0-1.
Ο Παπαστεργίου στο 6’ θα σώσει την εστία του, αφού αποκρούει σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Κ. Στάβερη.
Σε ένα γέμισμα στην περιοχή των γηπεδούχων στο 12’, παραλίγο να έχουμε το αυτογκόλ, όταν ο Papa στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα θα την στείλει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του.
Κόρνερ από αριστερά του Σπ. Κουρκουμέλη στο 20’, κεφαλιά του αμαρκάριστου Πολλάκη από πολύ κοντά άουτ.
Ο νεαρός Xhelaj στο 23’ ύστερα από ωραία ενέργεια θα πασάρει από δεξιά στην περιοχή στον Κ. Στάβερη, όμως ο τελευταίος θα πιάσει «αέρα» και θα χάσει μια πολύ καλή ευκαιρία να πετύχει το 2-0.
Σε μια ίδια φάση στο επόμενο λεπτό, ο Αποστολάτος αυτή την φορά θα πιάσει ένα δυνατό μονοκόμματο σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα περνάει άουτ δίπλα από την εστία των γηπεδούχων.
Το 0-2 θα πετύχουν στο 27’ οι φιλοξενούμενοι με τον Πολλάκη, ύστερα από την πάσα του Ζαρνακούπη.
Σπουδαία απόκρουση από τον Παπαβασιλείου στο 30’, πετώντας δύσκολα την μπάλα κόρνερ στο σουτ του Μακρίδη.
Στο 31’ ο Πολλάκης θα βρει τον Ζαρνακούπη, απέναντι από τον Παπαστεργίου, τον οποίο αποφεύγει και εύκολα θα πετύχει το 0-3.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να χτυπούν με μεγάλες πάσες στην πλάτη της άμυνας και στο 36’ ο Αποστολάτος θα βρει τον Πολλάκη απέναντι από τον Παπαστεργίου, τον οποίον αποφεύγει και μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα για το 0-4.
Αυτό είναι και το σκορ για το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη, κάτι οι πολλές αλλαγές, κάτι η κούραση, αλλά και αυτό το 4-0, έφεραν φυσιολογικά μια χαλάρωση και το παιχνίδι έγινε ανιαρό παρά τα τέσσερα ακόμη τέρματα που θα πετύχουν οι Πρόννοι.
Στο 60’ ο Αποστολάτος με πανέξυπνη πάσα θα βρει στην περιοχή και αριστερά, τον Πολλάκη που δεν έχει πρόβλημα με πλασέ να πετύχει το τρίτο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι και το 0-5 της ομάδας του!
Μετά από 10’ θα έρθει και το 0-6 με ωραία κοντινή κεφαλιά του «γερόλυκου» Κυρ. Κουρκουμέλη, μετά την εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Σπαθή.
Σε ένα μακρινό «γέμισμα» στην περιοχή των γηπεδούχων από τον Σπαθή, Παπαστεργίου – Μανωλάτος δεν συνεννοούνται και ο Πολλάκης που κερδίζει την μπάλα, με πλασέ σε κενή εστία θα πετύχει το δικό του «καρέ» και το 0-7 για τους Πρόννους!
Τέλος ο «καυτός» σήμερα Πολλάκης στο 87’ μετά την πάσα και πάλι του Σπαθή, θα πετύχει το 5ο σημερινό του τέρμα στο παιχνίδι και το τελικό 0-8 για την ομάδα του.
Έτσι σε ένα άνετο απόγευμα οι φιλοξενούμενοι, εκτός της πρόκρισης τους στον επόμενο γύρο θα πετύχουν μια μεγάλη σε έκταση και σκορ νίκη, γεγονός που δίνει και καλή ψυχολογία στην ομάδα του Δ. Κουρκουμέλη ενόψει της πρεμιέρας του φετινού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Από την άλλη οι γηπεδούχοι δεν ήταν τόσο τραγικοί όσο δείχνει το σκορ, είχαν καλές στιγμές και άρεσαν τα πιτσιρίκια τους, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.
Τον αγώνα των Κεραμειών παρακολούθησε και ο περιφερειάρχης Ι.Ν. κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος.
Διαιτητής ο κ. Νικ. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τους κ.κ. Β. Θωμά και Δ. Γάτσιο.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Papa (55’ Θεοδωρακάτος), Κατσούρης, Μανωλάτος, Τασιούλης, Κώστογλου, Φοής (76’ Νοakes), Βοροκλινιώτης (λ.τ. 46’ Βανδώρος), Μακρίδης, Μπάμπης (46’ λ.τ. Σπαθής), Beshaj.
Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Κουρκουμέλης Α., Σπαθής, Στάβερης Ν., Κουρκουμέλης Σπ., Αποστολάτος, Ζαρνακούπης (55’ Γιαννάτος), Κατσιλίδης (46’ Κουρκουμέλης Κυρ.), Xhelaj (64’ Walkeb), Πολλάκης, Στάβερης Κυρ (70’ LLalaj).
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου