Κυριακή, Μαρτίου 8

Αήττητος στο ρετιρέ ο Παλληξουριακός 1-0 στο ντέρμπι την Εικοσιμία


Σε ένα μέτριο παιχνίδι, στο ντέρμπι του Αγίου Αντωνίου, σήμερα το απόγευμα για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, ο Παλληξουριακός θα είναι ο μεγάλος νικητής και διατηρώντας το αήττητο σε όλες τις τοπικές διοργανώσεις, θα εκμεταλλευθεί το ρεπό των Διλινάτων και θα ανέβει, μετά από αρκετό καιρό στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.
Το σημερινό ντέρμπι κρίθηκε κυρίως με ένα τυχερό γκολ, αλλά και στο ποια ομάδα το ήθελε περισσότερο, που  όπως φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο, αυτοί ήταν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι αγωνίστηκαν με περισσότερο πάθος και δύναμη.
Στο πρώτο 45λεπτο το μέτριο θέαμα και η αδυναμία των δύο ομάδων να κυκλοφορήσουν μπάλα, έκανε το παιχνίδι βαρετό και οι φάσεις ήταν μετρημένες (μία ακόμη εκτός του γκολ)! Απλά οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφρά, αλλά άκαρπη υπεροχή.
Στην επανάληψη κάπως βελτιώθηκε η εικόνα των δύο ομάδων και κυρίως με την άνοδο των φιλοξενουμένων που ισορρόπησαν και απειλούσαν, χωρίς να μπορούν να διασπάσουν την πολύ καλή αμυντική γραμμή των γηπεδούχων και την εστία του Μαρκαντωνάτου.
Οι γηπεδούχοι, φάνηκε να θέλουν να διατηρήσουν αυτό το «χρυσό» 1-0, φύλαξαν τα «νώτα» τους, κτυπούσαν στις αντεπιθέσεις επικίνδυνα και τα κατάφεραν, αφού το τελικό σφύριγμα και το 1-0 υπέρ τους, θα τους βρει να πανηγυρίζουν το αήττητο και μαζί την πρωτιά.
Μια νίκη που τους κάνει φαβορί για την 1η θέση της κανονικής διάρκειας και αυτό θα το πετύχουν, αν φύγουν αήττητοι από το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου την επόμενη αγωνιστική στο μεγάλο ντέρμπι με τα Διλινάτα, αφού εκεί αναμένεται να παιχθεί η πρωτιά.
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 7’, ο Λυκούδης θα πιάσει ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής και δεξιά, με τον Κουστουμπάρδη όμως να μην αιφνιδιάζεται και απομακρύνει με γροθιές την μπάλα πάνω από την εστία του σε κόρνερ.
Η επόμενη καλή στιγμή θα αργήσει μεν, αλλά θα φέρει το 1-0 των γηπεδούχων στο 44’, σε μια καλή χρονικά στιγμή για την εξέλιξη του αγώνα.
Ο Καράι, έχοντας την τύχη με το μέρος του, θα κάνει το σουτ από πολύ μακριά, η μπάλα θα κοντράρει στο σώμα του Κουμαριώτη, θα αλλάξει πορεία, από αυτή που κινούταν ο Κουστουμπάρδης, για μια πιθανόν εύκολη απόκρουση, και αφού πρώτα βρει στο δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων θα καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0.
Αυτές ήταν όλες κι όλες οι καλές φάσεις στο πρώτο μισό του αγώνα και έτσι θα ολοκληρωθεί με το σκορ στο 1-0.
Στο δεύτερο, όπως προαναφέραμε θα ανέβει περισσότερο το θέαμα και θα έχουμε αρκετές φάσεις.
Στο 47’ οι φιλοξενούμενοι θα εκτελέσουν με πάσα το φάουλ, έξω από την περιοχή, ο Λογκόνης θα δώσει δεξιά στην περιοχή για τον Κούρτι και αυτός θα κάνει την παράλληλη πάσα στην μικρή περιοχή για το Κονόμη, που δεν κάνει καλό πλασέ και μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Μαρκαντωνάτος.
Ο Ρεμούντης στο 51’, μετά το κόρνερ του Λυκούδη από αριστερά, πιεζόμενος στο πρώτο δοκάρι δεν κάνει, όπως θα ήθελε το πλασέ και η μπάλα καταλήγει άουτ.
Στο 56’ ο Ρεμούντης θα βγάλει από δεξιά την σέντρα στη μικρή περιοχή και στο β’ δοκάρι για το Σπ. Μαρκάτο, όμως είναι λίγο πιο ψιλή από όσο θα έπρεπε και η δύσκολη κεφαλιά που πιάνει, καταλήγει ψηλά άουτ.
Ο Μπούσι στο 58’ εκτελεί επικίνδυνα το κόρνερ από αριστερά, η μπάλα θα περάσει παράλληλα από την εστία του Μαρκαντωνάτου και αφού βρει σε κάποιο σώμα αμυντικού καταλήγει κόρνερ.
Ο Λυκούδης στο 62’ εκτελεί το φάουλ από αριστερά με δύναμη και ο Κουστουμπάρδης διώχνει δύσκολα την μπάλα, ενώ στη συνέχεια απομακρύνουν τον κίνδυνο οι αμυντικοί του.
Στο 68’ οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν όταν ο Ντουκάι θα κερδίσει την μπάλα εκτός περιοχής και αριστερά, θα βγάλει μια επικίνδυνη πάσα στην πλάτη της άμυνας για τον Κορσιάνο, ο οποίος θα πεταχτεί αλλά δεν θα προλάβει με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Ντ. Ντουκάι και πάλι στο 79’, μέσα από την περιοχή και αριστερά, θα κάνει μια επικίνδυνη σέντρα - σουτ και η μπάλα θα περάσει άουτ σύριζα πάνω από την εστία του Μαρκαντωνάτου.
Μετά την ωραία συνεργασία Κορσιάνου – Ντουκάι στο 81’, ο τελευταίος πιεζόμενος από τον Σωκ. Μαρκάτο δεν θα κάνει καλό πλασέ απέναντι από τον Μαρκαντωνάτο, για να έχουμε στη συνέχεια κάποιες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους και τον διαιτητή πολύ κοντά να ελέγχει την φάση.
Στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν ψηλά να πιέσουν για την ισοφάριση. Έτσι έγιναν ευάλωτοι αμυντικά με αποτέλεσμα μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα οι γηπεδούχοι να χάσουν δυο σημαντικές ευκαιρίες, κυρίως λόγω επιπολαιότητας των ποδοσφαιριστών τους.
Αρχικά στο 86’ ο Ν. Μαυροειδής θα φύγει στην κόντρα από αριστερά, θα μπει στην περιοχή και θα προτιμήσει να κάνει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, που θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ, την στιγμή που ο Μαρούλης, είναι εντελώς αμαρκάριστος.
Στη συνέχεια και σε μια παρόμοια φάση στο 90+4’, ο Μαρούλης  μέσα στην περιοχή και δεξιά, θα κάνει ένα πολύ κακό τελείωμα, απέναντι από τον Κουστουμπάρδη και θα στείλει την μπάλα άουτ.
Αυτή ήταν η τελευταία φάση στο παιχνίδι και τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν μια σπουδαία νίκη, έστω με ένα τυχερό γκολ και να ανεβαίνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, διατηρώντας για 17 αγωνιστικές το αήττητο.
Έτσι, την επόμενη αγωνιστική, στο ντέρμπι εκτός έδρας με τα Διλινάτα, θέλουν μια ισοπαλία για να διατηρήσουν την πρώτη θέση, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και να πάνε στα playoffs με το απόλυτο πλεονέκτημα των +4 βαθμών.
Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει την επόμενη αγωνιστική στην Σκάλα να μην χάσουν αν θέλουν να κρατήσουν την 3η θέση και να πάνε, έστω και με τον 1 βαθμό στα playoffs.
Όσο για τη συμμετοχή τους στην τελική 4αδα είναι σίγουρη πλέον, μετά την ισοπαλία Φωκάτων - Πρόννων.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Γάτσιο και Α. Καρλή.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Ηλ. Ζερβός), Μαρκαντωνάτος, Σιμωτάς Χρ., Hoxhiaj, Μαυροειδής Χ., Λουλούδας, Λυκούδης, Μαρκάτος Σπ. (62’ Ηλιόπουλος), Μαρκάτος Σωκ. (85’ Αδηλίνης), Ρεμούντης (71’ Μαυροειδής Ν.),  Καράι, Μουρελάτος Χ.Σ. (80’ Μαρούλης).
Εικοσιμία:(Α. Τσιμάρας), Κουστουμπάρδης, Κουμαριώτης (59’ Τζάκης), Μινέτος (70’ Tozaj), Χρίστο, Dukaj A., Λογκόνης, Κορσιάνος (85’ Μπελτσώνιας), Μπούσι, Κονόμη (59’ Ντουκάι Ντ.), Κούρτι, Βιτωράτος.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια
του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου