Σάββατο, Μαρτίου 7

"Πράσινη" επικράτηση.... Νίκη παραπάνω από μισή παραμονή για τον Π.Α.Ο. 3-0 τον Πυλαριακό


Την 4η και πολύ σημαντική νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, πέτυχε ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, αφού στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, επικράτησε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου του Πυλαριακού, οποίος παρατάχθηκε με πολλές απουσίες, με σκορ 3-0.
Μια νίκη που του δίνει το δικαίωμα να πιστεύει στην παραμονή του στην κατηγορία, αφού αύξησε την διαφορά του στους +8 βαθμούς από τον Εθνικό, έστω και με δύο παιχνίδια περισσότερα από τον αντίπαλο του, που αύριο δίνει ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι στην Σάμη και εκεί μπορούν να κριθούν όλα.
Οι γηπεδούχοι, στο πρώτο 45λεπτο είχαν την κατοχή και ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, πετυχαίνοντας ένα τέρμα, ενώ είχαν και κάποιες καλές στιγμές στο ίδιο διάστημα, απέναντι στον αντίπαλο τους, που δεν φάνηκε καθόλου επιθετικά και δεν απείλησε την εστία του Παπαστεργίου.
Στην επανάληψη, τόσο οι εσωτερικές αλλαγές του Κ. Βιτωράτου, όσο και η παρουσία του Θωμαΐδη στον αγωνιστικό χώρο, έδωσαν περισσότερη ενέργεια στους φιλοξενούμενους που πλέον ήταν καλύτεροι, χωρίς ωστόσο, εκτός μιας περίπτωσης, να μπορούν να απειλήσουν την εστία του Παπαστεργίου.
Μάλιστα, την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να κρατήσουν αυτό το 1-0 και παράλληλα να χτυπήσουν στην κόντρα. Κάτι που κατάφεραν και στο τελευταίο δεκάλεπτο πέτυχαν ακόμη δύο τέρματα για το τελικό 3-0!
Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, παρακολουθήσαμε ένα μέτριο σε γενικές γραμμές παιχνίδι, με πολλά λάθη και πιο παραγωγικούς τους γηπεδούχους να παίρνουν μια δίκαιη νίκη. Θα λέγαμε ένα «χρυσό» τρίποντο!
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 12’, ο Deraj θα κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Κόκκαλης θα διώξει δύσκολα την μπάλα κόρνερ.
Στο 19’ ο Μακρίδης από το ύψος της μεγάλης περιοχής θα στείλει την μπάλα με το κεφάλι, λίγο πάνω από την εστία του Κόκκαλη, ύστερα από την σέντρα του Μπεσάι από δεξιά.
Και στο 22’ θα έχουμε το προβάδισμα των γηπεδούχων με κοντινή κεφαλιά του Πάπα, ύστερα από την σέντρα από αριστερά του Κατσούρη.
Ο Μπεσάι στο 28’ και πάλι με νέα σέντρα από δεξιά, αυτή την φορά για τον Μακρίδη που κινείται στην αντίπαλη περιοχή, τον τελευταίο να κάνει το σουτ στην κίνηση και τον Κόκκαλη με ωραία προσπάθεια να πετάει την μπάλα πάνω από την εστία του κόρνερ.
Ένα δυνατό σουτ του Χαραλαμπόγλου από τα όρια της περιοχής στο 35’, θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
Τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο ακριβώς στο 45’. Ο Χαραλαμπόγλου θα κάνει την σέντρα από δεξιά, ο Πάπα από τη μικρή περιοχή θα πιάσει την κεφαλιά, όμως ο Κόκκαλης σε ετοιμότητα μπλοκάρει την μπάλα.
Έτσι, το πρώτο μισό στο παιχνίδι θα ολοκληρωθεί  με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ 1-0.
Στην επανάληψη η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο άλλαξε και οι φιλοξενούμενοι θα είναι αυτοί που θα έχουν την υπεροχή και θα κυκλοφορούν καλύτερα μπάλα, ενώ οι αντίπαλοι τους χτύπησαν επιτυχημένα στην κόντρα.
Μάλιστα στην πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 47’, θα χάσουν μια καλή ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν στο κόρνερ από αριστερά του Σταμούλη, ο Μιχαλάτος θα πιάσει μια κεφαλιά και ο Παπαστεργίου θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα στείλει την μπάλα κόρνερ.
Σε μια αντεπίθεση των γηπεδούχων στο 58’, ο Μακρίδης θα βγάλει με ωραία κάθετη για τον Μπεσάι στην περιοχή και δεξιά, όμως ο τελευταίος κάνει κακό τελείωμα και στέλνει την μπάλα άουτ.
Νέα ευκαιρία και πάλι από τον επιθετικό των γηπεδούχων στο 59’, όταν το κοντινό πλασέ που πραγματοποιεί, μετά την ψηλοκρεμαστή σέντρα του Deraj από δεξιά, θα στείλει και πάλι από καλή θέση την μπάλα άουτ.
Στο 80’ ο Γκέκας, ύστερα από ωραία ενέργεια από αριστερά, θα πασάρει στην περιοχή για τον Μακρίδη και αυτός με ένα δυνατό σουτ, από κοντά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κόκκαλη για το 2-0 και κάπου εκεί «κλειδώνει» ένα σημαντικό τρίποντο για την ομάδα του.
Και στο επόμενο λεπτό, ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα πετύχει το τελικό 3-0 και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι, μετά από εντυπωσιακή ενέργεια από αριστερά, που αφού αποφεύγει τον Κόκκαλη και στέλνει την μπάλα στην κενή εστία και στα δίχτυα.
Ένα ωραίο, συρτό σουτ του Φάντη στο 89’, θα είναι η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Παπαστεργίου να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα.
Τέλος, στο 90+1’ ο Μακρίδης θα δει την δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα του διαιτητή κ. Θωμά και θα αποβληθεί από το παιχνίδι.
Το σφύριγμα της λήξης, θα φέρει χαρά στους γηπεδούχους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ήταν μια ανώδυνη ήττα που δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Κατερέλο και Ν. Καναλλάτο.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Κατσούρης, Μπάμπης Γ. (82’ Walker), Μαρινάκης, Κώστογλου, Χαραλαμπόγλου, Deraj (63’ Γκέκας), Φωής (79’ Noakes), Μακρίδης, Πάπα, Μπεσάι.
Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Κόκκαλης, Τουλάτος, Μιχαλάτος, Γιαννάτος (37’ λ.τ. Δημητρίου), Saliaj, Σταμούλης Π. (84’ Γρηγοράτος Δ.), Ποταμιάνος, Αλυσανδράτος Σπ (46’ Θωμαΐδης), Πάπα Α., Φάντης, Φούκας.
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια
του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου