Κυριακή, Νοεμβρίου 26

Επιστροφή στις νίκες και στον στόχο η Εικοσιμία 2-0 την Εύγερο

Στο τελευταίο σημερινό παιχνίδι του προγράμματος στο "παγωμέμο" Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο Α.Ο. Εικοσιμίας θα πετύχει τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Μία νίκη που του ήταν απαραίτητη, μετά μάλιστα την ήττα της περασμένης αγωνιστικής στα Μακρυώτικα από τον Πυλαριακό, επικρατώντας της Ευγέρου με σκορ 2-0.

Αγωνιστικά τώρα, παρακολουθήσαμε ένα καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι, τους γηπεδούχους ανώτερους, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό, να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή μπάλας, στη μεγαλύτερη διάρκεια του και τελικά να παίρνουν ένα δίκαιο τρίποντο, το οποίο δίνει βαθμούς και καλή ψυχολογία στους "κυανόλευκους" της Λειβαθούς, παράλληλα με ένα καλύτερο βαθμολογικό πλασάρισμα και συγκεκριμένα στην 3η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, αυτή την φορά μόνους πλέον.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν να σταθούν με αξιοπρέπεια και να φανούν ανταγωνιστικοί, απέναντι σε έναν δυνατό και ποιοτικό αντίπαλο και τα κατάφεραν μέχρι ένα σημείο.

Όμως, οι γηπεδούχοι, σήμερα παρουσιάστηκαν πολύ πιο σοβαροί, από τα προηγούμενα παιχνίδια τους, ήξεραν ότι, το συγκεκριμένο ήταν κομβικό και έτσι δεν έδωσαν διακαιώματα στην αντίπαλο τους να διεκδικήσει κάτι από αυτό το παιχνίδι.

Έτσι, μετά από τρία παιχνίδια, θα παραμείνουν χωρίς νίκη και με συγκομιδή μόλις ενός βαθμού, από την ισοπαλία της πρεμιέρας στο τοπικό με αντίπαλο τον Α.Ο. Διλινάτων και από εδώ και πέρα πρέπει να ψάξουν, βαθμούς και ψυχολογία.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Στο 4' ένα μακρινό δυνατό σουτ του Ντ. Ντουκάι, εκτός περιοχής και αριστερά, θα στείλει την μπάλα να περάσει πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων άουτ.

Μία σέντρα του Μπούσι από αριστερά στο 12' θα δώσει την ευκαιρία στον Καραγιάννη για μια κοντινή κεφαλιά, που όμως θα στείλει την μπάλα και σε αυτή την περίπτωση άουτ, πάνω από την εστία του Γαλανόπουλου.

Στην πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο 21', οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν με ένα σουτ στη κίνηση του Βαγγελάτου, μετά το κόρνερ από δεξιά του Μόκα και την μπάλα με τροχιά στην εστία να κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και στη συνέχεια να απομακρύνεται.

Ο Ντ. Ντουκάι στο 35' θα "κλέψει" την μπάλα εκτός περιοχής και από τα όρια θα κάνει ένα δυνατό και πολύ καλό σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γαλανόπουλου, που είχε πεταχτεί στη γωνία του και θα καταλήξει άουτ.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε “Χ” στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο, ο Γ. Φίλιππας μετά την καταπληκτική κάθετη πάσα του Βαλεντή, απέναντι από τον Γαλανόπουλο, θα πλασάρει ψύχραιμα και εύστοχα, δίνοντας προβάδισμα στο σκορ στους "κυανόλευκους" της Λειβαθούς 1-0.

Ένα γκολ που ήρθε σε μια ιδιαίτερα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, και εξαιρετικά άσχημη για τους φιλοξενούμενους, και με αυτό το 1-0 θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Στην επανάληψη η Εικοσιμία ήταν καλύτερη, έλεγχε τον ρυθμό, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα, κυρίως με τον Πολλάκη.

Οι φάσεις, όπως άλλωστε και στο πρώτο 45λεπτο ήταν λίγες και στο 56', μετά τη σέντρα από δεξιά του Ηλιόπουλου στην περιοχή, ο Καραγιάννης θα πιάσει την κεφαλιά και η μπάλα θα περάσει άουτ, ψηλά από την εστία των φιλοξενούμενων.

Στο 67' η Εικοσιμία θα πετύχει το 2-0 και ουσιαστικά θα "καθαρίσει" την υπόθεση νίκη, με έναν δυνατό σουτ του Ντ. Ντουκάι, από τα όρια της περιοχής, ύστερα από την πολύ καλή συνεργασία με τον Φίλιππα και παρά την προσπάθεια του Γαλανόπουλου, η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα του για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.

Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι θα είναι στο 70' με τον Καμπανό, ύστερα από εξαιρετική προσωπική ενέργεια, να μπαίνει στην περιοχή και δεξιά και να σουτάρει διαγώνια στην απέναντι γωνία, ωστόσο η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι και θα φύγει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γαλανόπουλου.

Μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα δεν είχαμε κάτι αξιόλογο να καταγραφεί και έτσι οι τυπικά γηπεδούχοι, θα επιστρέψουν στις νίκες και θα παραμείνουν στο στόχο της 4αδας.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν, χωρίς να καταφέρουν να αποφύγουν τη δεύτερη ήττα στη σεζόν, με αποτέλεσμα να παραμείνουν μόλις με 1 βαθμό και χαμηλά βαθμολογικά και ενώ ακολουθεί το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής στο ίδιο γήπεδο με τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Στ. Πλαχούρα και Χρ. Αβάζαρο.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Λ. Κουμαριώτης - Π. Στεφανάτος), Μεσολωράς, Φωκάς, Κουμαριώτης, Πίρρα, Καμπανός, Ηλιόπουλος (87' Αραβαντινός), Βαλεντής, Bushi (70' Κοσμετάτος),  Φίλιππας, Ντουκάι Ντ. (75' Ντρεγιάι), Καραγιάννης.

Π.Α.Ο. Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Γαλανόπουλος, Βαγγελάτος, Παπαναστασάτος Ν. (57' Papa A.), Μόκας (75' Κολιγλιάτης), Πάπα Ε., Πολλάκης Γ., Σταματέλος, Αλεξάτος, Ντεντλάλα, Λασκαράτος (73' Ζουρνατζής), Dedlala L. (57' Θεοδωρόπουλος).

Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου