Κυριακή, Νοεμβρίου 19

Εντυπωσιακό πέρασμα του Παλληξουριακού από το Δ.Α.Κ..... Ένα ημίχρονο του ήταν αρκετό να κερδίσει στο ντέρμπι 3-1 τα Διλινάτα

Στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής, το απόγευμα του Σαββάτου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ο Α.Ο. Διλινάτων θα φιλοξενήσει τον Παλληξουριακό και την ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, αυτή την φορά να παίρνει τη νίκη με σκορ 3-1 και τους τρεις βαθμούς, πραγματοποιώντας το 2Χ2 και διατηρώντας παράλληλα το ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα, συγκάτοικος πλέον μόνο του Πυλαριακού.

Οι "ερυθρόλευκοι" παρουσιάστηκαν πιο έτοιμοι από τον αντίπαλο τους, ήταν καλύτεροι διατήρησαν την κατοχή και την κυκλοφορία μπάλας και πέτυχαν μια πολύ σημαντική νίκη από όλες τις απόψεις, αφού εκτός το τρίποντο, αφήνει ένα από τα φαβορί της διεκδίκησης του πρωταθλήματος 5 ολόκληρους βαθμούς πίσω και με μόλις 1 βαθμό στο ενεργητικό του, ενώ γεμίζει με καλή ψυχολογία για τη συνέχεια.

Από την άλλη, τα Διλινάτα ήθελαν να επαναλάβουν ότι, πέτυχαν στον τελικό του τοπικού κυπέλλου, αλλά και πριν λίγο καιρό στο Super cup, κάτι όμως που δεν κατάφεραν, μιας και ο αντίπαλος τους, όπως προαναφέραμε, έδειξε αρκετά διαβασμένος, είχε υπομονή στο παιχνίδι του και ήταν πολύ σοβαρός, ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο, όπου ουσιαστικά καθάρισε με τη νίκη.

Να αναφέρουμε ακόμη ότι, απουσίαζε και ο προπονητής τους Γκ. Ρέτσι, αφού αποκλείστηκε, εκτός νησιού λόγω της κακοκαιριίας!

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Μόλις στο 1' στην σέντρα του Χατζιάι από αριστερά, η μπάλα στη μικρή περιοχή και παράλληλα με την εστία, όμως Αντωνάτος – Κορσιάνος δεν προλαβαίνουν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.

Στην κόντρα από δεξιά στην περιοχή, ο Πολλάτος στο 11' θα κάνει το πλασέ, όμως η μπάλα θα περάσει έξω από τη δεξιά γωνία του Βλάχου..

Πολύ καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 18'. Ο Χατζιάι θα βγάλει τη σέντρα από αριστερά, ο Κορσιάνος θα κάνει το πλασέ στην κίνηση, όμως η μπάλα θα φύγει πλάγια από την εστία.

Στο 25' Κορσιάνος – Μπράτι αλλάζουν πολύ ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή και ο δεύτερος θα κάνει το σουτ που θα στείλει την μπάλα να περάσει, πάνω από την εστία του Παγανία.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα προηγηθούν στο σκορ 0-1 στο επόμενο λεπτό με πολύ ωραίο τεχνικό πλασέ του Ηλ. Αντωνάτου, μετά το σουτ του Μπράτι και την κόντρα στα σώματα των αμυντικών.

Τριπλή χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στο 35'. Συγκεκριμένα ο Χατζιάι θα βγάλει και πάλι την σέντρα από αριστερά, ο Κορσιάνος θα κάνει το κοντινό πλασέ με τη μια και ο Παγανίας διώχνει εντυπωσιακά, στην επαναφορά ο Ηλ. Αντωνάτος θα κάνει το σουτ και πάλι όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων θα σώσει την εστία του με μια δύσκολη επέμβαση και στη νέα επαναφορά, εκ νέου ο Ηλ. Αντωνάτος θα πλασάρει πάνω από την κενή εστία και θα στείλει την μπάλα άουτ.

Με ένα εντυπωσιακό γκολ του Ηλία Αντωνάτου στο 39' οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν το 0-2.

Ο Πολυδωράτος θα κάνει μια ψηλοκρεμαστή σέντρα στην πλάτη της άμυνας στην περιοχή, εκεί θα πεταχτεί ο επιθετικός του Παλληξουριακού θα σηκωθεί πολύ ψηλά, θα προλάβει την έξοδο του Παγανία και με καταπληκτική κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Και λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μισό, ο Μπράτι με ένα εντυπωσιακό σουτ από τα όρια της περιοχής θα σημειώσει το 0-3, αφού δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Παγανία και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, "καθαρίζοντας" ουσιαστικά το παιχνίδι.

Με αυτό το 3-0 θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό στο ντέρμπι. Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα, ως προς την κατοχή παρέμεινε η ίδια, όμως από ρυθμό, φάσεις και θέαμα έπεσε αρκετά.

Στο 52' ο Λυκούδης εκτελεί απ' ευθείας το φάουλ έξω από την περιοχή και δεξιά, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παγανία και στην συνέχεια να απομακρύνουν οι αμυντικοί.

Στο 68' θα έχουμε την δεύτερη καλή στιγμή στο ντέρμπι για τους γηπεδούχους, όταν στο σουτ του Marku, η μπάλα θα περάσει άουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βλάχου.

Φάσεις δεν υπήρχαν μέχρι που φτάσαμε στο 87', όπου οι γηπεδούχοι θα μειώσουν με ένα καταπληκτικό γκολ του Πούλα, με δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, μετά την ωραία ενέργεια του Ε. Καλαφάτη.

Τέλος στο 90' θα αποβληθεί ο Κ. Τζωρτζάτος από τους γηπεδούχους.

Έτσι, οι "ερυθρόλευκοι" θα πετύχουν το 2Χ2 και θα συνεχίζουν στο ρετιρέ.

Τα Διλινάτα από την άλλη, θα ψάξουν την πρώτη τους νίκη στις επόμενες αγωνιστικές.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραΐσκο και Στ. Πλαχούρα.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Διλινάτα:(Α. Ρέτσι), Παγανίας, Marku E. (82' Κουράνης Στ.), Χασάι (62' Πούλα), Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δημ., Στεφανάτος, Ε. Καλαφάτης, Κουράνης Στ. (46' Λαμπρόπουλος), Γκερβένη, Ζαμπαύτης (82' Παπαδάτος), Πολλάτος Αλ..

Παλληξουριακός:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Βλάχος, Πολυδωράτος, Μπεκρής, Λυκούδης, Κορσιάνος (62' Ρεμούντης), Κουκοβίνος, Αντωνάτος Ηλ., Μπράτι (46' Νουρεντίνι), Haxhiaj (62' Γαβαλάς), Αντωνάτος Κ. (79' Ζάβαλης), Συριάτος Φ. (85' Τ. Ζυκάι).

Σε λίγο φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου