Σάββατο, Απριλίου 27

ΛΟΝΔΙΝΟ Ο "ΘΡΥΛΟΣ".... ΚΑΜΙΝΙ ΤΟ ΣΕΦ ΕΛΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΦΕΣ


Στα δύσκολα φαίνονται οι μάγκες και οι Έλληνες! Ο Ολυμπιακός με εκπληκτική ψυχή και ακόμα μεγαλύτερη συμπαράσταση από τον λαό του, νίκησε με 82-72 την  Εφές, κέρδισε τη σειρά με 3-2 και θα υπερασπιστεί το στέμμα του στο Λονδίνο. Εκεί θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την οποία είχε νικήσει πέρσι στον τελικό της Κωνσταντινούπολης. 

ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΔΑΡΔΑΛΗ 
Κακή άμυνα
Οι Πειραιώτες δεν ξεκίνησαν καλά στην άμυνα και ιδίως μέσα στην ρακέτα οι ψηλοί των Τούρκων έκαναν πάρτι. Είναι χαρακτηριστικό πως στο 6’ προηγήθηκαν με 17-13, έχοντας 8/8 δίποντα, εκ των οποίων τα έξι ήταν εντός ρακέτας! Τουλάχιστον το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με ένα τρίποντο του Πάουελ ακριβώς με την εκπνοή που έκανε το 21-23, αλλά το ξεκίνημα στη δεύτερη περίοδο ήταν κάκιστο. 
Πρόκριση με πολύ μεγάλα... φρύδιαΟ Ολυμπιακός «κόλλησε» στην επίθεση και την ίδια στιγμή «κοιτούσε» στην άμυνα. Ως αποτέλεσμα η Εφές «έτρεξε» ένα σερί 13-0, που επιστεγάστηκε με τρία συνεχή τρίποντα των Γκιουλέρ-Φάρμαρ και Τουντσερί  για να προηγηθεί με 36-31 στο 15’! 
Η ζώνη του Μαχμουτί (κυρίως μετά από πάσες επαναφοράς) δημιούργησε πολλά προβλήματα, καθώς οι παίκτες του Μπαρτζώκα παρά το γεγονός πως είχαν ελεύθερα τρίποντα, δεν μπορούσαν να «συνδεθούν» με το καλάθι. Ευτυχώς ο Παπανικολάου πέτυχε δύο στο τελευταίο δίλεπτο και η διαφορά μειώθηκε στο 33-41 στην ανάπαυλα. 
Ανάκαμψη μέσω άμυνας και τριπόντων 
Στην τρίτη περίοδο το σκηνικό διαφοροποιήθηκε, καθώς οι Πειραιώτες έπαιξαν πολύ καλύτερη άμυνα. Ο Πάουελ με τον Άντιτς προστάτευσαν τα «μετόπισθεν», ενώ ο πρώτος ήταν πολύ καλός στην επίθεση. Ο Αμερικανός σέντερ σημείωσε έξι πόντους, ο Σπανούλης πρόσθεσε άλλους επτά και σε συνδυασμό με την βελτίωση πίσω από τα 6,75, ο Ολυμπιακός «ισορρόπησε» το ματς. Με δύο συνεχή τρίποντα από Σλούκα και Σπανούλη ισοφάρισε σε 49-49 στο 26’, ενώ με «γκολ-φάουλ» του Πρίντεζη πέρασε (για πρώτη φορά από το 7-6 του 4ου λεπτού) με 52-50! 
LIVE:Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 82-72 (ΤΕΛΙΚΟ)Τα καθοριστικά σερί 
Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 54-55, αλλά το τελευταίο ξεκίνησε με ένα σερί 7-0 που έκανε το 61-55 κι «έβαλε φωτιά» στο ΣΕΦ! Στο 33’ το σκορ ήταν 66-59, αλλά η Εφές «απάντησε» με ένα δικό της σερί 8-0 που της έδωσε το προβάδισμα με 66-67 στο 35’30’’. Μετά το τάιμ-άουτ του Μπαρτζώκα, ο Πρίντεζης πέτυχε ένα προσωπικό 5-0 με ένα τρίποντο και το γνωστό του σουτ από την γωνία έκανε το 71-67 και μέχρι το τέλος η ομάδα του δεν κοίταξε πίσω. Ο Λο με το τρίποντο που πέτυχε από την γωνία έκανε το 76-70 στα 82’’ για το τέλος κι εκεί έδωσε τέλος στις ελπίδες των Τούρκων. 
Ο Αμερικανός είχε καθοριστική συμβολή με επτά πόντους στην τελευταία περίοδο και μαζί με τον Πρίντεζη ήταν οι κορυφαίοι στα κρίσιμα λεπτά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου