Τρίτη, Απριλίου 23

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: PRE GAME 3ου ΤΕΛΙΚΟΥ PLAYOFFS

PLAYOFFS
3ος ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΩΝ PLAYOFFS
ΚΡΙΣΙΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ (;)

 
Πράξη τρίτη των αγώνων playoffs του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας αφού αύριο Τετάρτη 24-4-13 και ώρα 5 μ.μ. στα πλαίσια του τρίτου τελικού αγώνα της σειράς, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου συνεχίζεται η "μάχη" για τον τίτλο του πρωταθλητή. Μετά τις δυο ισοπαλίες των αγώνων που προηγήθηκαν, οι ομάδες παίζουν τα "ρέστα" τους για την κατάκτηση της κούπας.
Εκτός και τελικά μας κρύβουν και άλλες συγκινήσεις και μας πάνε σε τέταρτο τελικό.

Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - Α.Ο.Κ.Ι. 
      

    










ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ  ΑΓΩΝΙΑ Ή "ΣΤΕΨΗ"
Η πιο μεγάλη "μάχη" της σειράς των playoffs του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας και του 3ου τελικού είναι η αυριανή όπου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και ώρα 17:00, οι ομάδες Α.Ε.Κ.-Α.Ο.Κ.Ι. "ακονίζουν" τα ξίφη τους, έτοιμες να φορέσουν τα γιορτινά τους και να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του φετινού τίτλου.
Το πέναλτι του Μάκο Μοσχονά στο 1-1 του  2ου τελικού
Παρακάτω σας δίνουμε τα σενάρια που βγάζουν τον φετινό πρωταθλητή ή και να στείλουν τις δυο ομάδες σε τέταρτο παιχνίδι σε ουδέτερο γήπεδο.
Σενάριο 1ο
Διεξαγωγή 4ου αγώνα
Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος με σκορ 1-1 οι ομάδες θα έχουν απόλυτη ισοβαθμία σε βαθμούς και τέρματα με αποτέλεσμα να διεξάγεται και τέταρτο παιχνίδι σε ουδέτερο γήπεδο. Αν και εκεί δεν αλλάξει κάτι θα υπάρξει η διαδικασία της ημίωρης παράτασης και των πέναλτι ώστε να ανακηρυχθεί ο πρωταθλητής περιόδου 2012-2013.
Σενάριο 2ο 
Κατάκτηση πρωταθλήματος από την Α.Ε.Κ.
Για να κατακτήσει το πρωτάθλημα η ομάδα της Α.Ε.Κ., εκτός φυσικά της νίκης με οποιοδήποτε σκορ, της αρκεί και μια "λευκή" (0-0) ισοπαλία.
Σενάριο 2ο 
Κατάκτηση πρωταθλήματος από τον Α.Ο.Κ.Ι.
Αντίθετα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα η ομάδα του Α.Ο.Κ.Ι., εκτός φυσικά της νίκης με οποιοδήποτε σκορ, του αρκεί και μια ισοπαλία με σκορ 2-2, και πάνω.
Το 1-0 από τον Γ. Βουκελάτο στον 2ο τελικό
Η άποψη μας είναι ότι θα έχουμε ένα παιχνίδι που θα κόβει την ανάσα ενώ αναμένεται να είναι πραγματικό ντέρμπι από όλες τις πλευρές. Ένα ντέρμπι σύμφωνα με την αξία και την δυναμική των δυο ομάδων. Εγγύηση για αυτό οι προηγηθέντες μεταξύ τους αγώνες τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στα playoffs.
Μέχρι στιγμής και οι δυο ομάδες έχουν προσφέρει αρκετές συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα αφού η αγωνιστική τους εικόνα τις παρουσιάζει ισάξιες και ικανές για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Οι τυπικά γηπεδούχοι μετά την ισοπαλία και το 2-2 του 2ου τελικού βελτίωσαν κάπως τα πράγματα και επανήλθαν σε πλεονεκτικότερη θέση αφού μια ισοπαλία χωρίς σκορ (0-0) θα είναι αρκετή να τους στείλει στα "ουράνια". 
Αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που "πέταξαν" την ευκαιρία να είναι αυτοί από πάνω όταν στον 1ο τελικό πήραν την πολυπόθητη ισοπαλία με σκορ 1-1,  αφού ουσιαστικά έσπαγε και το πλεονέκτημα έδρας των αντιπάλων τους.
Έτσι τώρα θα πρέπει να πάρουν εκτός της νίκης, τουλάχιστον μια ισοπαλία με σκορ 2-2 και πάνω για να είναι αυτοί οι πρωταθλητές.
Όσον αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι όλα είναι ανοικτά, οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους ως προς τον τρόπο που αγωνίζονται και θεωρούμε ότι είναι ισάξιες με τον νικητή, αν υπάρξει, να ξεχωρίζει πολύ δύσκολα.
Η διπλή εντυπωσιακή απόκρουση του Άννινου στον 2ο τελικό
Πάντως σε αυτόν τον τελικό θεωρούμε ότι όλα θα κριθούν από την ποιότητα που  θα παρουσιάσουν οι σπουδαίες μονάδες των δυο ομάδων που δεν είναι και λίγες.
Οι γηπεδούχοι θα βασιστούν για άλλη μια φορά στις καλές τους μονάδες η απόδοση των οποίων είναι βαρόμετρο για την τύχη της ομάδας τους, στην καλή κυκλοφορία όπως και στην κατοχή της μπάλας.
Από την άλλη ο Γ. Τόγιας θα βασιστεί για άλλη μια φορά στο σύνολο, αλά και στις δικές του καλές μονάδες, στο πάθος για διάκριση, στην ποιότητα της ομάδας του και φυσικά στην δοκιμασμένη συνταγή όλης της σειράς των playoffs δίνοντας χώρο στον αντίπαλο με καλά οργανωμένη και κλειστή άμυνα και τελικό κτύπημα στις αντεπιθέσεις.
Οι προπονητές των δυο ομάδων δεν αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα εκτός της παρουσίας του Χάρη Λαμπρόπουλου που η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη. Έτσι αναμένεται να παρατάξουν ότι καλύτερο διαθέτουν για τη νίκη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 
Εκείνο που εμείς θα ευχηθούμε να γίνει ένα ακόμη καλό παιχνίδι σύμφωνα με την αξία των αντίπαλων ομάδων, χωρίς διαμαρτυρίες και αντεγκλήσεις ώστε στο τέλος το ποδόσφαιρο μας να βγει κερδισμένο.
Η "μάχη" των αιθέρων στην εστία του Α.Ο.Κ.Ι. (φάση από τον 2ο τελικό)
Οι δύο ομάδες συναντώνται φέτος για 5η φορά. Στις δυο προηγούμενες για το πρωτάθλημα η Α.Ε.Κ. είχε επικρατήσει στο παιχνίδι του α΄γύρου 1-0,  σε αυτό του β΄ οι ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 1-1, στον 1ο τελικό των playoffs αναδείχθηκαν εκ νέου ισόπαλες με σκορ 1-1, ενώ στον 2ο και πάλι αναδείχθηκαν ισόπαλε με σκορ 2-2. 
Και τα τέσσερα έγιναν στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου στο οποίο έχουν κοινή έδρα δυο ομάδες. 
Φαβορί: Θα τονίσουμε και πάλι ότι δεν υπάρχει φαβορί σε τέτοια παιχνίδια, και οι δυο ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες για νίκη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Οι διαιτητές του αγώνα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Γεράσιμος Καραντινό θα γίνουν γνωστοί και θα ανακοινωθούν αύριο το πρωί.
Ευχόμαστε η διαιτησία να περάσει απαρατήρητη έχοντας κάνει το καθήκον της που δεν είναι άλλο από το να κόψει το "καρπούζι" στην μέση αποδίδοντας δικαιοσύνη. Βέβαια σε αυτό θα χρειαστεί και η βοήθεια των ποδοσφαιριστών που θα πρέπει να δείξουν την ανάλογη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο τους και να τους αφήσουν να σφυρίξουν χωρίς διαμαρτυρίες, σκληρά μαρκαρίσματα και αντεγκλήσεις. 
Δηλώσεις
Κέβιν Χασάη (ποδοσφαιριστής Α.Ε.Κ.)
Κέβιν Χασάη (Α.Ε.Κ.)
"Πιστεύω ότι το αυριανό παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και αναμένεται να κριθεί στη δύναμη αλλά και στις λεπτομέρειες.
Ο Α.Ο.Κ.Ι. είναι μια δυνατή ομάδα με πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές, αλλά εμείς μέχρι τώρα έχουμε δείξει ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε.
Εύχομαι να γίνει ένας καλός αγώνας και από τις δυο ομάδες ώστε να ευχαριστηθεί και ο κόσμος που θα το παρακολουθήσει".





Μάκης Κόμητας (ποδοσφαιριστής Α.Ε.Κ.)
"Το μεθαυριανό παιχνίδι είναι το κρισιμότερο της χρονιάς και ίσως βγάλει και τον πρωταθλητή.
Γεράσιμος Κόμητας (Α.Ο.Κ.Ι.)
Όπως έχει φανεί απ´ τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, το πάθος και η δύναμη είναι αυτό που τα χαρακτηρίζει τους ποδοσφαιριστές και θεωρώ ότι όποια ομάδα παίξει πιο δυνατά και αποφασιστικά αυτή θα το κατακτήσει.
Η ομάδα μου είναι "φτιαγμένη" για τέτοια παιχνίδια και κατεβαίνει στο γήπεδο με έναν και μόνο σκοπό, τη νίκη που θα μας δώσει τον τίτλο του πρωταθλητή. 
Η Α.Ε.Κ από την άλλη είναι μια πολύ καλή ομάδα με αξιόλογους ποδοσφαιριστές, όμως όπως έχει φανεί μέχρι τώρα δύσκολα μπορεί να μας νικήσει.
Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι με πολύ θέαμα και ας νικήσει ο καλύτερος"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου