Δευτέρα, Ιουνίου 30

1ος Δρόμος της Θηναίας Γης


Στην Θηναία Γη, τη γη της «Αθηναίας», της Πρόκρις, κόρης του Βασιλιά Ερεχθέα, προς τιμήν της οποίας ο Κέφαλος φύτευσε, συμβολίζοντας την γονιμότητα, το πρώτο αμπέλι στην Κεφαλονιά, εκεί όπου η άγρια ομορφιά του ορεινού τοπίου, μερεύει αρμονικά στην καταπράσινη φύση,  η εκπληκτική θέα μαγεύει και συγκινεί και το καθάριο γαλάζιο της  θάλασσας προσκαλεί και προκαλεί τους επίδοξους ταξιδευτές, σε ένα μέρος αλώβητο από το χρόνο, η Κοινωφελής Επιχείρηση Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ, και η Τοπική Κοινότητα Αγκώνα του Δήμου Κεφαλλονιάς διοργανώνουν για πρώτη χρονιά τις 20 Ιουλίου 2014, έναν αγώνα δρόμου μήκους 7100 μέτρων. 
Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε μια ενδιαφέρουσα κυκλική διαδρομή, μέτριας δυσκολίας, που αναδεικνύει το τοπικό χρώμα και την θρησκευτική παράδοση της περιοχής «συνδέοντας» τις δύο εκκλησίες της,  αυτήν της Παναγίας στον Αγκώνα και εκείνη της Παναγίας στα Καρδακάτα.
Ο αγώνας προσφέρεται για δρομείς αλλά και αρχάριους. Προσδοκούμε στην μαζική παρουσία αθλητών αλλά και μη αθλητών όλων των ηλικιών που θα αγωνιστούν όχι με κίνητρο την διάκριση, αλλά την ψυχαγωγική άθληση και την διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ελπίζουμε η διοργάνωσή μας να αποτελέσει κίνητρο ενασχόλησης με υγιείς δραστηριότητες αλλά και ένα ευχάριστο, ευγενές θέαμα προς όλους τους παραβρισκόμενους, κατοίκους αλλά και επισκέπτες της νήσου μας.
Ώρα εκκίνησης του αγώνα 19.00,. Αφετηρία και τερματισμός η εκκλησία της Παναγίας στον Αγκώνα
Θα υπάρξουν ηλικιακές κατηγορίες ενώ θα δοθούν έπαθλα στους νικητές.
Σας περιμένουμε, να συμμετάσχετε μαζί μας σε αυτή την όμορφη αθλητική πρωτοβουλία, με την υπόσχεση ότι η φιλοξενία μας, η οργάνωση και η μοναδικότητα του τοπίου θα σας ανταμείψουν για την προσπάθειά σας, προσφέροντάς σας μια αξέχαστη εμπειρία. Μετά το πέρας του αγώνα θα υπάρξει επίδειξη διελκυστίνδας ενώ οι αθλητές και οι επισκέπτες θα γευθούν τοπικά εδέσματα.
Οι κατηγορίες του αγώνα παρουσιάζονται ακολούθως.: 13-18 ΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
 13-18 ΕΤΩΝ ΑΓΟΡΙΑ
 19- 30 ΕΤΩΝ ΑΓΟΡΙΑ
 19-30 ΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
 31-40 ΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
 31-40 ΕΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ
 41-50 ΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
 41-50 ΕΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ
 51 + ΓΥΝΑΙΚΕΣ
 51+ ΑΝΔΡΕΣ
Δηλώσεις συμμετοχής θα λαμβάνουν χώρα από τις 17.30 έως τις 18.45 στην αφετηρία του αγώνα στην εκκλησία της Παναγίας στον Αγκώνα.  

Σας περιμένουμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου