Τρίτη, Ιουνίου 24

Άναψαν φωτιές στα Φωκάτα... με κέφι φαγητό και πολύ χορό κάηκε ο "Κούτσουνας"


Φωτιές, όπως προστάζει άλλωστε το έθιμο, πολύ κέφι και χορός επικράτησαν σήμερα το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Άη Γιάννη Φωκάτων στο πανηγύρι του συνωνύμου Αθλητικού Συλλόγου.
Το δραστήριο Δ.Σ. με τον αεικίνητο πρόεδρο του Νίκο Φωκά αλλά και τους κατοίκους της Λακήθρας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να το ευχαριστηθούν οι φίλοι και επισκέπτες τους.
Μετά την λειτουργία και σύμφωνα με το έθιμο στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας κάηκε ο «Κούστουνας» που φέτος «τίμησε» τον Μπουμπούκ(ι)ο και όπως έλεγε και η επιγραφή στο στήθος του "Τώρα που έγινε μπαμπάς και είχε ανάγκη γάλα ο πρόεδρος τον έστειλε στο σπίτι του πηλάλα"!!... Δεν το άντεξε...... και έπεσε στην πυρά!!
Στη συνέχεια και μετά το «πήδημα» της φωτιάς από μικρούς και μεγάλους για το καλό….... τα χορευτικά τμήματα, παιδικά και ενηλίκων, του Συλλόγου χόρεψαν τοπικούς παραδοσιακούς χορούς και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.
Επίσης υπήρχε πλούσιος μπουφές από σουβλάκια σαλάτες και ποτά τα οποία προσέφερε δωρεάν ο Α.Ο. Φωκάτων!
Επίσης τιμήθηκαν με αναμνηστικά διπλώματα, η παιδική ομάδα και ο προπονητής της Μιχάλης Αθηναίος για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Να συγχαρούμε τον σπουδαίο αυτό Σύλλογο και ιδιαίτερο τον πρόεδρο του κ. Νίκο Φωκά, ο οποίος εκτός της σπουδαίας αθλητικής του παρουσία κρατάει και την σημαία της λαϊκής παράδοσης του τόπου μας.
Να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου!!
Αύριο πολύ πλούσιο φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου