Τρίτη, Ιουνίου 17

Αλλαγές στην εντεκάδα για το ματς με την Ιαπωνία ετοιμάζει ο Σάντος


Δύο ημέρες και... κάτι έχουν μείνει για το δεύτερο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και η αναμέτρηση με την Ιαπωνία είναι κομβική. Όχι μόνο για μας μετά το 3-0 από την Κολομβία, αλλά και για τους Ασιάτες: Η ήττα από την Ακτή Ελεφαντοστού δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμεναν και αν θέλουν να έχουν μέλλον στη διοργάνωση πρέπει να κερδίσουν τα δύο επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτό με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους διεθνείς του Φερνάντο Σάντος. Ή κερδίζουν ή ετοιμάζουν βαλίτσες για την επιστροφή στην Ελλάδα. Κανείς βέβαια δεν θέλει να σκέφτεται κάτι τέτοιο, με βάση όσα υποστηρίζουν οι ίδιοι οι παίκτες που πιστεύουν ακόμη στην πρόκριση.
Ο Πορτογάλος τεχνικός παρόλα τα αστεία λάθη στην άμυνα που οδήγησε στην βαριά ήττα, προβληματίζεται περισσότερο για την επιθετική λειτουργία. Ευκαιρίες απέναντι στους Κολομβιανούς έγιναν, αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα και αυτό σίγουρα οφείλει να διορθωθεί. Η τριάδα Σαμαράς-Σαλπιγγίδης-Γκέκας δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και ο Σάντος προσανατολίζεται να αλλάξει ακόμη και δύο από τους παραπάνω παίκτες, δίνοντας ευκαιρίες στον Φετφατζίδη (δεξιά) και στον Μήτρογλου (για την κορυφή της επίθεσης).
Ακόμη ένα ερώτημα είναι το κέντρο, αφού αρκετές ήταν οι στιγμές που ο Κονέ φαινόταν να παλεύει μόνος του. Οι «μουρμούρες» για την απόδοση του Κώστα Κατσουράνη έφτασαν σίγουρα στα αυτιά του Πορτογάλου, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα ρισκάρει να αλλάξει κάτι και εκεί. Ο Κονέ θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεκινήσει και μένει να δούμε αν θα μπορέσει να βρει θέση στο αρχικό σχήμα ο Τζιώλης και στη θέση ποιου.
Προς το παρόν οι δοκιμές συνεχίζονται στις προπονήσεις της Εθνικής και περισσότερα θα φανούν αύριο Τετάρτη, καθώς θα αρχίσει να δουλεύει η βασική ενδεκάδα.
Παπασταθόπουλος: Στόχος μας παραμένει η πρόκριση
Σωκράτης Παπασταθόπουλος
Στο μεταξύ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook απολογήθηκε για την ήττα της πρεμιέρας από την Κολομβία, έστειλε το μήνυμά του στους φιλάθλους και τόνισε ότι στόχος της Εθνικής παραμένει η πρόκριση:
«Ο πρώτος αγώνας δεν πήγε όπως περιμέναμε. Όμως αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα γιατί προσπαθήσαμε 100%. Το παιχνίδι δυστυχώς πήγε στραβά απο την αρχή. Τώρα κρατάμε μόνο τα θετικά και κοιτάμε να βελτιώσουμε τα λάθη μας που μας στοίχισαν.
Ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι εμείς πρώτοι αναγνωρίζουμε τα λάθη μας. Σε αυτή τη χώρα δεν είναι σωστό να τα ισοπεδώνουμε πάντα, όλα, ειδικά όταν βρισκόμαστε στην αρχή μιας σημαντικής προσπάθειας. Στα επόμενα δύο παιχνίδια θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο γιατί στόχος μας παραμένει η πρόκριση. Εμείς, οι παίκτες το πιστεύουμε και ευελπιστούμε, όπως είμαστε εμείς ενωμένοι να είστε κι εσείς ενωμένοι μαζί μας».
Κατσουράνης: Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από την Κολομβία
Κώστας Κατσουράνης
Ο Κώστας Κατσουράνης με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Vodafone υποστήριξε ότι η Εθνική μας ήταν καλύτερη από την Κολομβία, είχε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά σταθήκαμε άτυχοι. Τόνισε μάλιστα ότι θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αυτό το παιχνίδι και να επικεντρωθούμε στην αναμέτρηση με την Ιαπωνία.
«Το παιχνίδι με την Κολομβία ανήκει στο παρελθόν. Ήταν ένα άτυχο ματς όπου δεν μας βγήκε απολύτως τίποτα. Δεχθήκαμε γρήγορα το γκολ και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για το πως θα πήγαινε το παιχνίδι από κει και πέρα, αφού αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε το αγωνιστικό μας πλάνο μόλις από το 5ο λεπτό της αναμέτρησης. Εξακολουθώ να πιστεύω, όπως και όλα τα παιδιά, ότι ο αντίπαλος δεν ήταν καλύτερος. Ενώ κάναμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες, και μάλιστα αρκετά πιο κλασικές, η μόνη διαφορά μας ήταν ότι εκείνοι κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε γκολ ενώ εμείς όχι. Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο 2-0 και ενώ πιέζαμε και δημιουργούσαμε φάσεις για την ισοφάριση. Είμαι βέβαιος πως αν σε εκείνο το σημείο είχε μείνει το σκορ 1-0, βάσει και της εικόνας που είχαμε παρουσιάσει, σήμερα θα μιλούσαμε για ένα τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα. Συμβαίνει μερικές φορές στο ποδόσφαιρο να μη σου βγαίνει τίποτα. Προχωράμε παρακάτω και συνεχίζουμε προσηλωμένοι», τόνισε χαρακτηριστικά.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου