Παρασκευή, Ιουνίου 27

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ…


26Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
«ΑΝΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ»
«ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»
26 – 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014
……………………………………………………………………………..
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ…
Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους άρχισε το βράδυ της Πέμπτης στην Κεντρική Πλατεία του Αργοστολίου. Την Τελετή Έναρξης παρακολούθησαν εκατοντάδες Κεφαλονίτες, αλλά και εκδρομείς, οι οποίοι καταχειροκρότησαν τις ομάδες που παρουσίασαν τα θεαματικά προγράμματα τους .
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, λόγω του πρόσφατου θανάτου της Άννας Πολλάτου
Όπως είναι γνωστό το Φεστιβάλ άλλαξε ονομασία και με σχετική απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής  από εφέτος θα ονομάζεται «Άννα Πολλάτου», στη μνήμη της κοπέλας που τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την Κεφαλονιά, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό τηρήθηκε, επίσης, ενός λεπτού σιγή, ενώ προβλήθηκε κι ένα εξαιρετικό βίντεο με πλάνα και φωτογραφίες της εκλιπούσας.
ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΘΑΝΑΤΗ…
Την Έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης ο οποίος τόνισε: 
«Το Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής που διοργανώνουν επί 26 χρόνια ο Σταύρος και η Μποζένα Μπασιαρδή είναι ο απόλυτος Αθλητικός Θεσμός για το νησί μας. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού.
Το φετινό Φεστιβάλ διεξάγεται υπό τη βαριά σκιά της αιφνίδιας και άδικης φυγής της αγαπημένης μας Αννούλας Πολλάτου που δόξασε την Κεφαλονιά, αλλά και όλη τη χώρα. Πλέον, το μεγάλο αυτό γεγονός θα φέρει το όνομα της κι έτσι θα μείνει αθάνατη στους αιώνες. Είμαστε βέβαιοι ότι η Άννα θα γίνει πηγή έμπνευσης για τις νεότερες γενιές αθλητών.
Ως Δημοτική Αρχή θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε το Φεστιβάλ αυτό να γίνει ακόμα πιο ξακουστό.
Καλή επιτυχία σε όλους του συμμετέχοντες».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ κ. Σταύρος Μπασιαρδής τόνισε:
«Το Φεστιβάλ αυτό που είναι το αρχαιότερο και μεγαλύτερο αυτής της μορφής σ` όλη τη χώρα δεν σταματά. Αναβαθμίζεται, πάει μπροστά, συνεχίζεται. Αλλάζει, βέβαια, ονομασία.
Στο εξής θα λέγεται «Άννα Πολλάτου» στη μνήμη του κοριτσιού που τόσο μας αγάπησε και που τόσο αγαπήσαμε. Η Άννα θα είναι πάντοτε ζωντανή στις καρδιές όλων μας. Δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ. Την αισθανόμαστε κοντά μας κι αυτό δεν πρόκειται ν` αλλάξει.
Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και να υποδεχτώ στο πανέμορφο νησί μας όλους τους συμμετέχοντες.
Καλή διαμονή και καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ».
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε με ιδιαίτερη επιτυχία η εμφανώς συγκινημένη καταξιωμένη προπονήτρια και στενή φίλη της Άννας Πολλάτου, Ελένη Δαρδαμάνη.
Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ της Κεφαλονιάς στο οποίο συμμετέχουν, περίπου, 2000 αθλούμενοι από πέντε Ευρωπαϊκές χώρες  συνεχίζεται σε Ληξούρι, Κουρκουμελάτα  και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το βράδυ στο υπερσύγχρονο Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» στο Αργοστόλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου