Πέμπτη, Αυγούστου 10

Δελτίο τύπου.... Ευχαριστίες αγώνα δρόμου "Θηναίας γης 2017"


Την Δευτέρα 7 Αυγούστου ολοκληρώθηκε ο 4ος Αγώνας Δρόμου της Θηναίας γης με απίστευτο ρεκόρ συμμετοχών, συγκεκριμένα για τον μεγάλο αγώνα εγράφησαν 160 δρομείς και ολοκλήρωσαν 130 την διαδρομή., σε έναν εξαιρετικά όμορφο χώρο, με έκδηλο το στοιχείο της παράδοσης και ζωντανό τοπικό χρώμα.
Οι διοργανωτές έχουν πραγματικά ανεβάσει τον πήχη ψηλά, υπερβάλλοντας εαυτόν  και προσφέροντας εκπληκτικό θέαμα στους παρεβρισκομένους. 
`Άλλωστε η εκδήλωση φέρει σήμα κατατεθέν της, τον πλουσιότατο μπουφέ από εκλεκτά χειροποίητα τοπικά εδέσματα ξεχωριστής νοστιμιάς αλλά και την απίστευτη μάχη δύναμης, πείσματος και δεξιοτεχνίας στο παράλληλο αγώνισμα της διελκυστίνδας. Οι συμμετοχές τόσο των αθλητών όσο και του κοινού  ενισχύθηκαν από αρκετούς επισκέπτες της νήσου μας. Άλλωστε και οι τρεις πρώτοι άνδρες της γενικής κατάταξης ήταν από Ιταλία, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και τους ευχαριστούμε που έδωσαν το παρόν
Οι δρομείς όλων των κατηγοριών που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση  (ενήλικες παιδιά) ξεπέρασαν τους 200 και όλοι ανεξαιρέτως υπερθεμάτισαν για την ποιότητα των αγωνιστικών δρώμενων, τις επιπλέον παροχές του αγώνα μεταξύ των οποίων τα εκλεκτά σπιτικά φαγητά και γλυκά που είχαν την καλοσύνη να προσφέρουν οι γυναίκες του Αγκώνα, την άρτια επιμελημένη εικόνα του χώρου της εκκλησίας (αφετηρία και τερματισμό του αγώνα), την καθαρή, σηματοδοτημένη και επιμελημένη διαδρομή, τα χαμόγελα και την φιλόξενη διάθεση των κατοίκων.
 Το παραδοσιακό άθλημα της διελκυστίνδας στην οποία έδωσαν το παρόν διαγωνιζόμενοι όλων των ηλικιών αποτέλεσε ακόμη μία φορά το εξαιρετικά έντονο και διασκεδαστικό φινάλε της διοργάνωσης.
 Εκ μέρους του συνόλου των διοργανωτών, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του τρίτου αγωνιστικού μας εγχειρήματος και απέδειξαν ότι με θέληση, ομοψυχία και διάθεση για προσφορά μπορούμε από κοινού να επιτύχουμε πολλά.
Επίσης ευχαριστούμε τους αθλητές που προσήλθαν στηρίζοντας με την παρουσία τους την προσπάθειά μας, καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν οικονομικά, για την κάλυψη των απαιτούμενων δαπανών. 
Η συγκεκριμένη διοργάνωση ευελπιστούμε ότι έθεσε τις βάσεις για ένα μέλλον ευοίωνο, με περισσότερες ευκαιρίες για τα παιδιά μας, υγιή και ελπιδοφόρα εξέλιξη για τον τόπο μας.
Αναλυτικά ευχαριστούμε τους:
·        Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, το Περιφερειακό συμβούλιο που αγκάλιασε την προσπάθειά μας και ειδικά τον Αντιπεριφερειάρχη κο Παναγή Δρακουλόγκωνα για την συνδρομή του, την υπομονή του και την στήριξή του θεσμικά και ως άτομο.
·        Άγγελο Κωνσταντάκη για την αγαστή μας συνεργασία
·  Την Ελινα Μεσολωρά και την Κατερίνα Φωκά που ήρθα από το Αργοστόλι για να υποστηρίξουν οργανωτικά την προσπάθεια και έδωσαν την ψυχή τους κυριολεκτικά.
·     Τον Διονύση Μεταξά καθηγητή φυσικής αγωγής , που υποστήριξε με θέρμη την αγωνιστική προσπάθεια της διελκυστίνδας αλλά και τους παιδικούς αγώνες.
·        Την ραδιοφωνική παραγωγό, δημοσιογράφο, φιλόλογο και ιδιαιτέρως δραστήρια Γιάννα Κουλουμπή για το πολύ όμορφο ρεπορτάζ της εκδήλωσης, την πλούσια φωτογραφική κάλυψη και την ευγενική παραχώρηση φωτογραφιών για το παρόν δελτίο τύπου και τον Γιάννη Πρασσίδη για το πραγματικά εξαιρετικό βίντεο του αγώνα.
·         Τον πολυαγαπημένο και εξαίρετο αθλητικό ρεπόρτερ και άνθρωπο κύριο Κορσιάνο με Κ κεφαλαίο, που μας προσεγγίζει πάντα με αγάπη και θετική διάθεση, στηρίζοντας ανελλιπώς και αγόγγυστα κάθε αθλητικό βήμα μας.
·        Το www. Κefaloniamas .com και την Κατερίνα Φωκά για το όμορφο φωτογραφικό ενσταντανέ
Όλους τους εθελοντές και κατοίκους των χωριών της διαδρομής που βοήθησαν από κοινού το εγχείρημα με εξαιρετικό ζήλο, συνεργάστηκαν με ομοψυχία και θετική διάθεση για το εξαίρετο αυτό αποτέλεσμα και απέδειξαν περίτρανα ότι όλοι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε δύσκολους στόχους για την ανάταση της περιοχής μας
·        Την Τοπική κοινότητα Ζόλων την Τοπική Κοινότητα Καρδακάτων την Τοπική κοινότητα Νυφίου, για την ενεργό συμμετοχή τους στην εκδήλωση καθώς και τον πρόεδρο της διοργανώτριας περιοχής της τοπικής κοινότητας του Αγκώνα που κυριολεκτικά δίνει την ψυχή του για το χωριό, εργαζόμενος προσωπικά και πολύωρα για τον εξωραϊσμό του και τον κ.Νίκο Κακαρούμπα για την βοήθειά του με τις καρέκλες και τα τραπέζια.
·        Την Αθηνά Καρούση, την εξαιρετική μας γραφίστριά που έδωσε ξεχωριστό τόνο στην διοργάνωση με την έμπνευση και την σχεδιαστική της παρέμβαση στις αφίσες, τα πανό και τα εκτυπωτικά του αγώνα μας
·        Την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας καθώς και το ιερατικό συμβούλιο της εκκλησίας για την πρόθυμη και ευγενική παραχώρηση του χώρου της και την διάθεση ρεύματος για την υλοποίηση των εκδηλώσεων και ειδικές ευχαριστίες στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη της Περιοχής για το ειλικρινές ενδιαφέρον του για την ευρύτερη περιοχή.
·         Τις τρομερές μαγείρισσες του χωριού που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον αθλητών και κοινού με τις εξαιρετικές χειροποίητες γευστικές τους δημιουργίες που εντυπωσίασαν όλους τους παραβρισκόμενους .
·        • Όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που καταχώρησαν τις ανακοινώσεις μας, τις προκηρύξεις και τις ειδοποιήσεις μας πριν τον αγώνα.
·        Τους χορηγούς της διοργάνωσης (Ξυλεμπορική, Φαρμακείο Κωσταντάτος, Ο Γύρος της Πλατείας και  Στροφή-Παναγής Τζαννάτος) όπως εμφανίζονται αναλυτικά αφίσα της διοργάνωσης μαζί με τους λοιπούς χορηγούς της αφίσας που συμμετείχαν σε άλλες αγωνιστικές μας προσπάθειες και θεωρούμε διαρκή την υποχρέωσή μας απέναντί τους.
· τον Γιώργο Κατηφόρη για την ευγενική δωρεά του στην πολυπληθέστερη συμμετοχή που κέρδισε το γυμναστηρίο inshape. Ένας θεσμός που αφορά στην στήριξη της υγιούς άμιλλας και συμμετοχής του κόσμου στον οικογενειακό-μαζικό αθλητισμό.
·        Ευελπιστούμε ότι ο απόηχος της εκδήλωσής μας θα ευαισθητοποιήσει και θα δελεάσει τους ανθρώπους για έργα όμορφα, κοινωφελή σε πλαίσιο αμοιβαιότητας και συνεργασίας. Υποσχόμαστε να επανέλθουμε του χρόνου, εδώ στην Θηνιά, με ακόμη περισσότερες συμμετοχές και αρτιότερη διοργάνωση.
 Εκ του, Πολιστιστικού Συλλόγου «Αγκώνας», του Συλλόγου Δρομέων Κεφαλονιάς και της Τοπικής Κοινότητας Αγκώνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου