Κυριακή, Απριλίου 22

Στο "κόλπο" ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς 2-0 την Εύγερο που κινδυνεύει


Σε ένα παιχνίδι με πολλά νεύρα και μέτριο ποδόσφαιρο, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς πήρε την 1η νίκη του στα playoffs και παράλληλα ανάγκασε την Εύγερο στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στη σειρά, μετά από αυτήν της πρεμιέρας από τον Οδυσσέα Ιθάκης.
Οι φιλοξενούμενοι «πληγώθηκαν» από τα λάθη στα δυο τέρματα των «πράσινων» και πολύ περισσότερο από έναν καταπληκτικό σήμερα Κατερέλο, ο οποίος έπιασε τα άπιαστα και ήταν ο κύριος υπεύθυνος της ήττας των «πορτοκαλί»!
Η Εύγερος ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές, διατήρησε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και σίγουρα άξιζε κάτι καλύτερο από αυτό το 0-2.
Οι γηπεδούχοι είχαν ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στο πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, αιφνιδίασαν την ομάδα των Φαρακλάτων, εκμεταλλεύθηκαν τα πολλά λάθη και πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη. 
Μετά το 60’ ο Τ. Φωής και πολύ καλά έκανε, ενίσχυσε την άμυνα του για να διαφυλάξει αυτό το 2-0 με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πιέσουν έντονα για την ισοφάριση και την ανατροπή, αλλά όπως προαναφέραμε ο Κατερέλος κατέβασε «ρολά»!
Μετά τα τελευταία αποτελέσματα, όλες πλέον οι ομάδες έχουν δικαίωμα στο όνειρο για την μια εκ των δυο θέσεων που οδηγούν στην Α’ κατηγορία και η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον και πολύ αγωνία.
Φάσεις και γκολ
Στο 15’ ο Μακρίδης μέσα από την περιοχή θα πιάσει το σουτ, όμως η μπάλα κοντράρει σε σώμα αμυντικού και καταλήγει κόρνερ, το οποίο εκτελείται από δεξιά με τον Γεωργόπουλο που Θα φέρει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μαρινάκης θα πιάσει την κεφαλιά που όμως θα στείλει την μπάλα άουτ.
Στο 16’ οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν μια ευκαιρία από αυτές που λέμε δεν χάνονται.
Συγκεκριμένα, ο Τσάκος θα βρει τον Δήμου στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο τελευταίος θα αποφύγει τον Κατερέλο που πραγματοποιούσε έξοδο και μόνος απέναντι από την κενή εστία και τα δίχτυα, από το ύψος του πέναλτι, πλασάρει και..... καταφέρνει να στείλει την μπάλα άουτ!!!
Στο 30’ ο Δήμου θα πασάρει στην περιοχή για τον Κανάκη, με το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχειρεί ο τελευταίος να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.
Ο Βοροκλινιώτης στο 35’ θα απειλήσει με ένα μακρινό φάουλ τον Κοσμάτο που τελικά να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια την μπάλα.
Ένα ακόμη σουτ στο 45’ από τον Γεωργόπουλο, στέλνει την μπάλα να καταλήξει στην αγκαλιά του Κοσμάτου.
Με ισόπαλο το αποτέλεσμα χωρίς τέρματα οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Στην επανάληψη οι «πράσινοι» θα μπουν πολύ δυνατά με αποτέλεσμα σε διάστημα 10’ να πετύχουν δυο τέρματα και να βάλουν τις βάσεις για την μετέπειτα μεγάλη τους νίκη.
Στο 48’ στην πολύ καλή σέντρα από δεξιά του Γεωργόπουλου, ο Κοσμάτος δεν συγκρατεί την μπάλα που θα καταλήξει στον Μακρίδη, ο οποίος εύκολα με πλασέ θα την στείλει στην άδεια εστία για το 1-0.
Η ομάδα του Τάκη Φωή στο 55’ μάλιστα θα διπλασιάσει τα τέρματα της. Ο Βοροκλινιώτης με μεγάλη πάσα θα βρει τον Γεωργόπουλο στην περιοχή και ο τελευταίος με έξυπνο πλασέ στην έξοδο του Κοσμάτου θα την στείλει στα δίχτυα για το 2-0.
Από το σημείο αυτό και μετά αναλαμβάνει δράση ο Κατερέλος, ο οποίος θα κάνει εντυπωσιακές αποκρούσεις και θα δώσει στην ομάδα του ένα «χρυσό» τρίποντο ελπίδας.
Ο Χρ. Παπαναστασάτος στο 59’ θα βρει στα όρια της περιοχής τον Κανάκη, αυτός θα αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και απέναντι από τον Κατερέλο θα κάνει το σουτ, το οποίο απομακρύνεται εντυπωσιακά, από τον τερματοφύλακα του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς.
Νέα σέντρα του νεαρού ακραίου της Ευγέρου στο 65’ από δεξιά, ο Κανάκης στο α’ δοκάρι θα κάνει το πλασέ στην κίνηση, όμως η μπάλα θα περάσει σαδιστικά και παράλληλα με την εστία των γηπεδούχων, για να καταλήξει άουτ.
Σειρά για την σέντρα από δεξιά αυτή την φορά στο 79’ από τον Δήμου, ο Ν. Παπαναστασάτος θα πιάσει την κοντινή κεφαλιά, αλλά ο Κατερέλος εκπληκτικά θα πει «όχι».
Το ίδιο θα γίνει σε μια ίδια φάση στο 80’ με την κεφαλιά αυτή την φορά του Πολλάκη να μπλοκάρεται με ωραία επέμβαση από τον "πράσινο" τερματοφύλακα.
Στο 81’ οι «πορτοκαλί» των Φαρακλάτων θα συνεχίσουν για το υπόλοιπο του αγώνα με «10», αφού ο Χρ. Παπαναστασάτος θα δει την δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα του διαιτητή κ. Κώτση και θα αποβληθεί από το παιχνίδι.
Ένα λεπτό αργότερα, ο ανίκητος σήμερα Κατερέλος θα κάνει μεγάλη απόκρουση στο τετ α τετ του με τον Κανάκη, στην κάθετη πάσα του Τσάκου, αφού θα σώσει την εστία του διώχνοντας την μπάλα με τα πόδια.
Στο 85’ ο Βανδώρος θα βγει στην κόντρα από το κέντρο, θα προλάβει την έξοδο του Κοσμάτου, όμως στην προσπάθεια του να τον αποφύγει, η μπάλα θα του φύγει πολύ πλάγια και υπό την πίεση του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων θα χάσει την ευκαιρία για το 0-3, αφού η μπάλα καταλήγει άουτ (ίσως να ήταν και κόρνερ).
Ο Κατερέλος, συνεχίζοντας την.... δουλειά του, στο 89’ θα πραγματοποιήσει νέα σπουδαία απόκρουση στο κοντινό σουτ του Κανάκη, μέσα από την περιοχή και δεξιά, αφού θα πέσει στην αριστερή του γωνία και θα διώξει την μπάλα κόρνερ.
Φυσικά η παράσταση τελειώνει πάντα με τον πρωταγωνιστή της. Έτσι στο 90+1’ ο φανταστικός σήμερα Κατερέλος θα ολοκληρώσει μια καταπληκτική παρουσία με μια ακόμη εντυπωσιακή απόκρουση. 
Αυτή την φορά όταν θα απογειωθεί στο αριστερό "Γ" της εστίας του και θα διώξει την μπάλα κόρνερ στο δυνατό σουτ του Κατσιγιώργη.
Με τη νίκη τους αυτή, οι «πράσινοι» ξαναμπαίνουν στο... κόλπο, ενώ οι «πορτοκαλί», μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους στα playoffs, σίγουρα κινδυνεύουν να χάσουν ότι έχτισαν όλη τη χρονιά με πολύ κόπο!!
Διαιτητής ο κ. Γ. Κώτσης με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραίσκο και Κ. Κιόση.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Κατερέλος, Κατσούρης, Μπεσάι (83’ Κλωνής), Κράλλης (70’ Πίρρα), Μαρινάκης, Κώστογλου, Σπαθής, Βοροκλινιώτης, Μακρίδης, Γεωργόπουλος (λ.τ. 76’ Βανδώρος), Φωής (87’ Πάπα).
Εύγερος:(Χ. Παπαναστασάτος), Κοσμάτος, Παπαναστασάτος Χρ., Κατσιγιώργης, Παπαναστασάτος Κ., Παπαναστασάτος Ν., Ψάλτης, Δήμου, Παππάς (66’ Πολλάκης), Κανάκης, Τσάκος, Ποιμενίδης (46’ Στρακάτος).
Αργότερα φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι των Κεραμειών
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου