Σάββατο, Απριλίου 28

Μεγάλος πρωταγωνιστής στις Κεραμειές ο Κ. Ζαρνακούπης με "καρέ" τερμάτων απέναντι στα Φωκάτα


Έχοντας οι Πρόννοι σε μεγάλη ημέρα τον Κώστα Ζαρνακούπη, ο οποίος θα πετύχει και τα τέσσερα γκολ της ομάδας του στο σημερινό παιχνίδι των Κεραμειών με αντίπαλο τα Φωκάτα, επικράτησαν με σκορ 4-0 και έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.
Όλα πλέον θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική και στο μεγάλο «τελικό» του πρωταθλήματος, με αντίπαλο τα Διλινάτα, με τα οποία ισοβαθμούν στην κορυφή, έχοντας όμως ένα παιχνίδι παραπάνω.
Βέβαια, το αυριανό αποτέλεσμα στο ντέρμπι Διλινάτων – Εικοσιμίας θα καθορίσει το πόσες ομάδες θα διεκδικήσουν την τελευταία αγωνιστική το τρόπαιο, αλλά και τι θα χρειαστεί κάθε μια από αυτές για να στεφθεί πρωταθλήτρια περιόδου 2017-2018!
Γενικά σήμερα παρακολουθήσαμε ένα μέτριο παιχνίδι με τους φιλοξενούμενους να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, απέναντι στους γηπεδούχους που παρατάχθηκαν με πολλές και σημαντικές απουσίες, ενώ τη θέση του τερματοφύλακα κάλυψε ο Γκέκας.
Ο Κώστας Ζαρνακούπης "έλαμψε" και πάλι στον αγωνιστικό χώρο, ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, αλλά και του γηπέδου και σίγουρα τα 4 τέρματα που πέτυχε το επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο.
Φάσεις και γκολ
Ο Μοντεσάντος στο 12’ εκτελεί το φάουλ από δεξιά και ο Παπαδημητρόπουλος στο απέναντι δοκάρι θα πιάσει την κεφαλιά, όμως σε ετοιμότητα ο υπηρεσιακός τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλοκάρει την μπάλα.
Νέο φάουλ για τους φιλοξενούμενους στο 15’, αυτή την φορά από αριστερά με εκτελεστή τον Σπ. Κουρκουμέλη, ο Ζαρνακούπης θα πιάσει την κοντινή κεφαλιά που όμως θα στείλει την μπάλα άουτ από καλή θέση.
Οι φιλοξενούμενοι, μετά τις δυο προειδοποιητικές φάσεις, στο 18’ θα καταφέρουν να προηγηθούν στο σκορ 0-1, με τον Παπαδημητρόπουλο να βγάζει ωραία σέντρα από αριστερά στην περιοχή, ο Περαματζής θα κάνει το πρώτο σουτ που διώχνει προσωρινά ο Γκέκας και στην επαναφορά της μπάλας ο Ζαρνακούπης με νέο κοντινό σουτ θα την στείλει πρώτα στο δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων και στη συνέχεια στα δίχτυα.
Μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση θα χαθεί στο 25’ για τους γηπεδούχους, όταν οι αμυντικοί των Πρόννων δυσκολεύονται να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή τους, αυτή θα φτάσει στον Φωκά που θα πλασάρει από κοντά για να σώσει πάνω στην γραμμή ο Παπαδημητρόπουλος, απομακρύνοντας τον κίνδυνο και το 1-1.
Νέο λάθος από την άμυνα των φιλοξενούμενων στο 32’ και συγκεκριμένα από τον Σπαθή, όμως ο Αποστόλου πιεζόμενος κάνει το σουτ και ο Παπαβασιλείου μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.
Αυτές θα είναι οι πιο σημαντικές φάσεις για το πρώτο 45λεπτο και τις ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ 0-1.
Στην επανάληψη με μεγάλο πρωταγωνιστή και πάλι τον Κώστα Ζαρνακούπη, οι Πρόννοι θα πάρουν μια μεγάλη από άποψης βαθμών, αλλά και ψυχολογίας νίκη, ενόψει μάλιστα του «τελικού» της επόμενης Κυριακής στα Τζαννάτα.
Στο 51’ οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν όταν σε εκτέλεση φάουλ από αριστερά του Βαγγελάτου ο Αδηλίνης δεν προλαβαίνει στο δεύτερο δοκάρι να πιάσει την κεφαλιά και να ισοφαρίσει.
Η ομάδα του Δημ. Κουρκουμέλη στο 62’ θα πετύχει το 0-2 και πάλι με πλασέ του Ζαρνακούπη στο τετ α τετ του με τον Γκέκα που έκανε έξοδο, περνώντας την μπάλα από πάνω του και στη συνέχεια στα δίχτυα, ύστερα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Σπ. Κουρκουμέλη στην πλάτη της άμυνας των Φωκάτων.
Από το 73’ και μετά, οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα, αφού ο Σωκ. Μαρκάτος θα αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα του διαιτητή κ. Κώτση και θα αποβληθεί.
Στο 79’ οι Πρόννοι θα «κλειδώσουν» οριστικά την νίκη τους, αφού θα πετύχουν το 0-3.
Ο Λ. Σπαθής με ένα γέμισμα στη περιοχή θα προσπαθήσει να βρει τον Ζαρνακούπη, αυτός θα ευνοηθεί από τις κόντρες και την προσωρινή απόκρουση του Γκέκα και με κοντινό πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το δικό του χατ τρικ!
Ένα πολύ δυνατό, μακρινό σουτ του Λουλάι στο 82’, θα αναγκάσει τον Παπαβασιλείου σε μια δύσκολη απόκρουση με διπλή προσπάθεια.
Μεγάλη ευκαιρία θα χάσει στο 85’ ο Αναγνώστης, αφού μόνος απέναντι στον Γκέκα πλασάρει άστοχα, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
Στο 90’ ο Ζαρνακούπης θα πετύχει «καρέ» τερμάτων και το 0-4 των Πρόννων, όταν θα βγει στην κόντρα από αριστερά θα μπει στην περιοχή και με ψύχραιμο διαγώνιο σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γκέκα, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη νίκη της ομάδας του.
Τέλος στο 91’ οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν ακόμη μια καλή ευκαιρία, με το σουτ του Λαλάι, λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και αριστερά να αποκρούεται από τον Γκέκα στην δεξιά του γωνία.
Έτσι, όπως προαναφέραμε οι Πρόννοι πήραν μια μεγάλη νίκη και με την ψυχολογία στα ύψη θα πάνε στον «τελικό» της Κυριακής απέναντι στα Διλινάτα, για την κατάκτηση της κούπας!
Τα Φωκάτα από την άλλη, δεν κατάφεραν να αποφύγουν ακόμη μια ήττα, που ήταν η 5η σε ισάριθμα παιχνίδια στη σειρά!
Διαιτητής ο κ. Γ. Κώτσης με βοηθούς τον κ. Ν. Αντωνιάδη και  την κα Δ. Ρηγοπούλου.
Οι συνθέσεις
Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Κουρκουμέλης Α. (80’ Ρώσσης), Σπαθής, Κουρκουμέλης Χ., Παπαδημητρόπουλος (81’ Λαλάι), Κουρκουμέλης Σπ., Μοντεσάντος (21 λ.τ. Αναγνώστης), Στάβερης, Ζαρνακούπης, Περαματζής (71’ Κατσιλίδης), Μπάμπης.
Φωκάτα:(Δ. Γαρμπής), Γκέκας, Φωκάς (63’ Μάλσι), Λουλάι, Αδηλίνης, Γιαννάτος, Μαρκάτος, Βαγγελάτος, Σελένιτσα, Αποστόλου, Τριανταφυλλίδης, Αλεξάτος (76’ Μάστορας).
Αργότερα φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι των Κεραμειών
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου