Κυριακή, Απριλίου 29

Νίκη 2-3 τα Διλινάτα η Εικοσιμία.... Όλα κρίνονται την τελευταία αγωνιστική


Πολύ ωραίο παιχνίδι παρακολουθήσαμε σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος Α΄κατηγορίας και ανόδου στην Γ’ Εθνική, ανάμεσα στα Διλινάτα και την Εικοσιμία.
Η φιλοξενούμενοι καλύτεροι και πιο έτοιμοι για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι επικράτησαν δίκαια των αντιπάλων τους με σκορ 2-3.
Μάλιστα προηγήθηκαν στο σκορ 3-0 στα πρώτα 45’, αλλά μια χαλάρωση, η ζέστη και λίγο η κούραση από την προσπάθεια στο τελευταίο εικοσάλεπτο, χαλάει λίγο τη γενικότερη παρουσία της στο παιχνίδι, και παραλίγο να κοστίσει, αφού οι τυπικά γηπεδούχοι μείωσαν στο 87’ σε 2-3, πηγαίνοντας το παιχνίδι σε ένα αγωνιώδες φινάλε.
Να αναφέρουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη ήττα στη σειρά για τα Διλινάτα και ήρθε σε μια στιγμή που δεν έπρεπε, μιας και χάνουν το πλεονέκτημα της ισοπαλίας στο τελευταίο παιχνίδι των Τζαννάτων, εκεί που τελικά θα τα παίξουν όλα!!
Για την Εικοσιμία που επαναλαμβάνουμε έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο για 70’, ήταν το καλύτερο φετινό της παιχνίδι και θύμισε κάτι από τις παλιές καλές στιγμές της.
Αντίθετα τα Διλινάτα με πολύ άγχος και καθόλου ηρεμία στο παιχνίδι τους, δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω από να «γλυκάνουν» στο τέλος μια βαριά ήττα που διαγραφόταν μέχρι εκείνη την ώρα.
Έτσι, με μια πιο ξεκάθαρη πλέον ματιά όλα φαίνεται ότι θα κριθούν στον μεγάλο «τελικό» των Τζαννάτων με τους Πρόννους, όπου εκεί οι δυο ομάδες θέλουν μόνο νίκη για να στεφθούν πρωταθλήτριες, αφού με ισοπαλία και εφ’ όσον η Εικοσιμία περάσει το εμπόδιο των Φωκάτων, τότε θα είναι αυτή η πρωταθλήτρια.
Όπως καταλαβαίνεται η τελευταία αγωνιστική θα έχει πολύ αγωνία για τον πρωταθλητή και τη φετινή στέψη!
Φάσεις και γκολ
Ένα μακρινό δυνατό σουτ στην κίνηση του Αντ. Κορσιάνου στο 5' θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο έξω από το δεξί «Γ» της εστίας του Λ. Καλαφάτη.
Στο 26' ο Γερ. Γζωρτζάτος, μετά το κόρνερ του Κλειτογιάννη, από καλή θέση μέσα στην περιοχή θα κάνει το σουτ, η όμως μπάλα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και καταλήγει κόρνερ.
Στο 28’ οι φιλοξενούμενοι θα ανοίξουν το σκορ. Ο Αντ. Κορσιάνος θα κάνει το σουτ από τα όρια της περιοχής, ο Λ. Καλαφάτης δεν συγκρατεί την μπάλα που φτάνει στον Αλ. Πολλάτο, ο οποίος εύκολα με πλασέ την στέλνει στα δίχτυα για το 0-1.
Οι τυπικά γηπεδούχοι θα απαντήσουν με μια καλή ευκαιρία στο 33’, ύστερα από την ωραία προσπάθεια του Τούρλα από δεξιά, που θα μπει στην περιοχή, θα πιάσει το διαγώνιο σουτ και η μπάλα με τη μεσολάβηση του Σέσα θα βρει στο δεξί του δοκάρι και θα καταλήξει κόρνερ.
Στο 37’ ο νεαρός Κούρτι από δεξιά θα αλλάξει πανέξυπνα στην περιοχή για τον Αλ. Πολλάτο, αυτός θα αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και με κοντινό πλασέ δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Λ. Καλαφάτη, γράφοντας έτσι το 0-2 για την ομάδα του, μέσα σε πανηγυρισμούς.
Στο 42’ ο Μπούσι με πολύ όμορφη ψηλοκρεμαστή πάσα θα βρει στην περιοχή τον Αλ. Πολλάτο, που θα περάσει στο σπριντ τον Γ. Τζωρτζάτο και με ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι και 0-3 της ομάδας του.
Με αυτό το πλεονέκτημα των τριών τερμάτων υπέρ των τυπικά φιλοξενούμενων οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το πρώτο 45λεπτο.
Οι γηπεδούχοι θα μπουν απειλητικά στην επανάληψη και στο 48’ ο Τούρλας θα μπει στην περιοχή από αριστερά, θα κάνει το δυνατό διαγώνιο σουτ που θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ, από την εστία του Σέσα.
Στο 61’ ο Βουκελάτος, μετά την κάθετη του Κλειτογιάννη, θα «χωθεί» ανάμεσα σε Φωκά - Στεφανάτο και Σέσα, θα κάνει την προβολή, όμως η μπάλα θα σταματήσει στο σώμα του τερματοφύλακα της Εικοσιμίας, που στη συνέχεια μπλοκάρει.
Και στο 73’ η ομάδα του Χρ. Τζωρτζάτου θα μειώσει σε 1-3, δίνοντας μια μικρή αισιοδοξία για τη συνέχεια. Ο Βουκελάτος με ωραία κάθετη στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων θα βρει τον Τούρλα απέναντι από τον Σέσα και με πλασέ θα μειώσει το σκορ.
Στο 84’ ο Μινέτος θέλει να βρει τον Αλ. Πολλάτο στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, όμως ο Λ. Καλαφάτης που έχει «διαβάσει» καλά τη φάση θα βγει μακριά από την εστία του και θα απομακρύνει τον κίνδυνο διώχνοντας την  μπάλα με το κεφάλι.
Οι Δειληνάδες επέμεναν επιθετικά και στο 87’ θα μειώσουν το σκορ ακόμη περισσότερο σε 2-3, βάζοντας την ομάδα τους ξανά στο παιχνίδι με στόχο την ισοφάριση στα υπόλοιπα λεπτά που απέμεναν ως τη λήξη.
Συγκεκριμένα, Τούρλας – Κλειτογιάννης από δεξιά αλλάζουν την μπάλα, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο τελευταίος θα βγάλει τη σέντρα και ο Κοσμάτος εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδράνεια και την κόντρα θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σέσα.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 90’ με τον Ντουκάι, ύστερα από εξαιρετική ενέργεια από δεξιά, να πασάρει στα όρια της περιοχής στον Μινέτο και τον τελευταίο με ένα κακό σουτ να στέλνει την μπάλα μακριά από την εστία του Λ. Καλαφάτη.
Έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με μεγάλη νικήτρια την ομάδα από τη Λειβαθώ, η οποία παράλληλα διατήρησε και τις όποιες ελπίδες μπορεί να έχει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Αντίθετα, τα Διλινάτα μετά από αυτή την ήττα πάνε στα Τζαννάτα με μοναδικό στόχο τη νίκη. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα μένουν εκτός τίτλου.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τον κ. Β. Θωμά και την κα Δ. Ρηγοπούλου.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Χρ. Τζωρτζάτος), Λ. Καλαφάτης, Κλειτογιάννης, Τζωρτζάτος Δημ., Νεστερένκο (77’ Κοσμάτος), Τζωρτζάτος Χρ. (52’ Χαραλαμπόγλου), Τούρλας, Ντεντλάλα (57’ Τζωρτζάτος Κ.), Τζωρτζάτος Διον., Βουκελάτος, Χαραλαμπόγλου, Καλαφάτης Ε. (62’ Τζωρτζάτος Φ.), Τζωρτζάτος Γ..
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Σέσα, Μπάμπης, Στεφανάτος, Φωκάς, Λογκόνης (46’ Καπλάνης) Κορσιάνος Αντ., Μπούσι (74’ Ζαμπαύτης), Πολλάτος Αλ. (90’ Κουμαριώτης), Πολλάτος Δημ. (60’ Ντουκάι), Κούρτι, Μινέτος.
Αργότερα φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι των Κεραμειών
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου