Δευτέρα, Μαΐου 6

Χιτσκοκικό φινάλε στον Άγιο Αντώνη..... Πρωταθλητής Α’ κατηγορίας ο Α.Ο. Πρόννων 0-1 τον Παλληξουριακό


Έγραψε ιστορία σήμερα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, η ομάδα του Δημ. Κουρκουμέλη που μαζί με τα «παιδιά» του κατάφερε, κόντρα στα προγνωστικά να πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή Α’ κατηγορίας, για πρώτη φορά στην ιστορία της, από τον αήττητο μέχρι σήμερα Παλληξουριακό, που έπαιζε για δυο αποτελέσματα και παράλληλα να κλείσει θέση στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι που κράτησε το ενδιαφέρον του μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, το φινάλε του να είναι Χιτσκοκικό με το «χρυσό» γκολ του Κ. Ζαρνακούπη να έρχεται στις καθυστερήσεις, «παγώνοντας» τον Άγιο Αντώνη και ενώ οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν την κούπα για 95 ολόκληρα λεπτά στα δικά τους χέρια!!
Ο «τελικός» ήταν αρκετά καλός, οι γηπεδούχοι καλύτεροι, σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, δημιούργησαν αρκετές,  πολύ καλές ευκαιρίες, όμως πλήρωσαν την αστοχία τους, με αποτέλεσμα μετά την πρώτη φετινή τους ήττα να βρεθούν απρόσμενα στο «καναβάτσο» και να χάσουν την ευκαιρία γράψουν ιστορία πετυχαίνοντας το Triple Crown.
Οι Πρόννοι, πήγαν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν (βοήθησε και η τύχη) και περίμεναν την ευκαιρία που θα χτυπούσαν, πετυχαίνοντας το πολυπόθητο γκολ. 
Το γκολ του πρωταθλήματος, ήρθε στο 90+5’ από έναν καταπληκτικό ποδοσφαιριστή, τον Κώστα Ζαρνακούπη, στέλνοντας συμπαίκτες, φίλους και προπονητικό team στους «επτά ουρανούς».
Η ομάδα από τους Πρόννους, κατάφερε να τελειώσει τη σειρά αήττητη, ήρθε σαν τρίτη και μόλις με έναν βαθμό, το πίστεψε και τα κατάφερε να γράψει, όπως προαναφέραμε, ιστορία.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 2’ οι γηπεδούχοι θα χάσουν την ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ, όταν ο Lalaj θα παίξει την μπάλα παράλληλα στην περιοχή για τον Ηλ. Αντωνάτο, όμως ο Παπαβασιλείου θα σώσει με τα πόδια.
Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 11’ για τον Παλληξουριακό, με τους ίδιους πρωταγωνιστές και τον τερματοφύλακα των Πρόννων να διώχνει και πάλι με τα πόδια στο τετ α τετ του με τον επιθετικό των γηπεδούχων.
Απάντηση στο 19’ για την ομάδα των Πρόννων, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά του Κ. Στάβερη, ο Ζαρνακούπης στο πρώτο δοκάρι θα πιάσει μια κεφαλιά, όμως η μπάλα θα περάσει, λίγο έξω από το δεξί «Γ» του Σκαμαντζούρα.
Στο 22’ και πάλι ο Κυρ. Στάβερης εκτελεί το φάουλ (κάτι σαν κόρνερ) από αριστερά και ο Πολλάκης στο δεύτερο δοκάρι θα κάνει κακό τελείωμα στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.
Ο Λούλουδας με ένα φάουλ-γέμισμα στο 25’, θα φέρει την μπάλα στην περιοχή, εκεί ο Κ. Αντωνάτος θα κάνει την γυριστή κεφαλιά, που είναι αδύναμη και μπλοκάρει εύκολα ο Παπαβασιλείου.
Τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μισό του αγώνα, στο 27’ για τους γηπεδούχους, όταν ο Μπράτι από δεξιά θα φύγει στην κόντρα, θα παίξει παράλληλα στην περιοχή, με τον Lalaj να κάνει μια άσχημη προβολή, ενώ ακολουθούσε ο Μουρελάτος Χ.Σ και έτσι θα χαθεί μια σπουδαία ευκαιρία για την ομάδα του, σε σχεδόν άδεια εστία.
Μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, ο Παλληξουριακός έλεγχε το παιχνίδι, ωστόσο δεν δημιούργησε άλλη καλή φάση μπροστά στην εστία του Παπαβασιλείου.
Στην επανάληψη και στο 49’, ο Μπράτι εκτελεί το φάουλ από καλή θέση, η μπάλα θα βρει στα σώματα των αμυντικών και θα καταλήξει δεξιά στην περιοχή στον Ζερβό, αυτός θα βγάλει σέντρα στο απέναντι δοκάρι για τον αμαρκάριστο Κ. Αντωνάτου που δείχνει να αιφνιδιάζεται και δεν κάνει καν κίνηση για την μπάλα.
Μια σέντρα σουτ, από δεξιά του Μπερναλή στο 56’, με τον Παπαβασιλείου εκτός θέσης, θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί των Πρόννων.
Μεγάλη ευκαιρία στο επόμενο λεπτό για τους γηπεδούχους, με τον Lalaj να βρίσκει στην περιοχή και απέναντι από τον εξαιρετικό και σήμερα Παπαβασιλείου τον Ηλία Αντωνάτο, το πλασέ του οποίου θα διώξει με το πόδι δύσκολα και με υπερένταση, πάνω από την εστία του σε κόρνερ ο πορτιέρο των Πρόννων.
Ο Πολλάκης θέλει να απειλήσει στο 68’ με εκτέλεση ενός φάουλ, όμως η μπάλα σταματάει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Σκαμαντζούρα.
Η εικόνα παρέμενε ίδια, μέχρι να μπούμε στις καθυστερήσεις απουσίαζαν οι φάσεις και τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται, ένα βήμα από τον τίτλο.
Στο 90+2 μάλιστα θα χάσουν νέα σπουδαία ευκαιρία με τον Σινάι, μόνο απέναντι από τον Παπαβασιλείου να πιάνει «αέρα» στο κοντινό σουτ που επιχειρεί.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι το φετινό χρώμα τίτλου θα είναι κόκκινο, ο Κ. Ζαρνακούπης θα τους διαψεύσει όλους και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σκαμαντζούρα. Ένα «χρυσό» γκολ τίτλου που πανηγυρίστηκε έξαλα, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Συγκεκριμένα στο 90+5’ ο Κυρ. Στάβερης εκτελεί κόρνερ από δεξιά, θα υπάρξει μια αμυντική σύγχυση στην περιοχή, η μπάλα θα φτάσει στον επιθετικό των Πρόννων που θα κάνει ένα πλασέ, από το οποίο δείχνει να αιφνιδιάζεται ο τερματοφύλακας του Παλληξουριακού και η μπάλα αργά και βασανιστικά να καταλήγει στα δίχτυα του.
Στα υπόλοιπα 5-6’ των καθυστερήσεων, όπως ήταν λογικό, δεν θα μπορούσε να παιχτεί παιχνίδι. Η μοναδική απειλή και ίσως η τελευταία ευκαιρία από τους γηπεδούχους, θα είναι ένα έμμεσο φάουλ στην αντίπαλη περιοχή, με τον Μαρκάτο να πασάρει στον Μπράτι και στο σουτ του τελευταίου, η μπάλα να κοντράρει στα σώματα, να φτάνει στον Λυκούδη το νέο σουτ του οποίου θα κοντράρει ξανά στα σώματα και στη συνέχεια απομακρύνεται η μπάλα.
Έτσι, το φινάλε βρίσκει του Πρόννους και ολόκληρη την περιοχή να πανηγυρίζουν τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της ομάδας τους, την κατάκτηση του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας και την άνοδο της, στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Μενεγάτο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας Γ., Μπερναλής, Τζιαρτζάνης, Αρμάντο, Λούλουδας, Ζερβός (55’ λ.τ. Λυκούδης), Αντωνάτος Ηλ. (75’ Μαρκάτος Σπ.), Μπράτι, Lalaj (69’ Μπαλάσκας), Αντωνάτος Κ., Μουρελάτος Χ.Σ. (69’ Σινάι).
Α.Ο. Πρόννοι:(Δ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Κουρκουμέλης Α., Σπαθής (84’ Στάβερης Ν.), Παπαδημητρόπουλος, Κουρκουμέλης Χ, Κουρκουμέλης Σπ., Κόμητας, Ζαρνακούπης, Πολλάκης, Αποστολάτος, Στάβερης Κυρ..
Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου