Δευτέρα, Μαΐου 6

Ολοκλήρωσαν νικηφόρα την χρονιά τα Διλινάτα 1-0 τα Φωκάτα


Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στο φινάλε των playoffs, αλλά και του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, τα Διλινάτα επικράτησαν των Φωκάτων με σκορ 1-0, κλείνοντας μια χρονιά που την περίμεναν διαφορετικά, νικηφόρα, καταλαμβάνοντας την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της σειράς.
Στο σημερινό παιχνίδι, τα Διλινάτα είχαν την υπεροχή, ενώ τα Φωκάτα προσπαθούσαν να χτυπήσουν την κόντρα.
Οι φάσεις γενικά ήταν λίγες και το σκορ «φτωχό» και το ένα από πλευράς γηπεδούχων, στάθηκε αρκετό να τους δώσει τη νίκη.
Φάσεις και γκολ
Ο Διον. Τζωρτζάτος στο 6’ θα πιάσει το ανάποδο «ψαλιδάκι» μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα θα καταλήξει άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Αντωνίου.
Στο 18’ Ο Παλικισιάνος θα νικηθεί στο τετ α τετ του, με τον Λ. Καλαφάτη και τον τερματοφύλακα των Διλινάτων να διώχνει την μπάλα, εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Και στο 22’ θα έχουμε το 1-0. Ο Αλεξάτος μετά το αμυντικό λάθος θα κλέψει την μπάλα και από δεξιά θα κάνει ένα δυνατό σουτ και θα την στείλει στο αριστερό «Γ» της εστίας του Αντωνίου.
Αυτές ήταν όλες και όλες οι καλές στιγμές για τα πρώτα 45’ και με τα Διλινάτα μπροστά στο σκορ οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη δεν θα αλλάξει το σκηνικό στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 54’ ο Χρ. Τζωρτζάτος από δεξιά, θα βγάλει την σέντρα στην απέναντι πλευρά στη μεγάλη περιοχή, εκεί ο Διον. Τζωρτζάτος θα πιάσει το απ’ ευθείας σουτ, που θα στείλει όμως την μπάλα να περάσει λίγο έξω, από το δεξί δοκάρι του Αντωνίου.
Εντυπωσιακή θα είναι η επέμβαση του Λ. Καλαφάτη στο 69’, όταν στην σέντρα από δεξιά θα πεταχτεί στο β’ δοκάρι ο Παλικισιάνος, θα πιάσει την κεφαλιά και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων διώχνει την μπάλα κόρνερ.
Στο 85’ τα Διλινάτα θα σταθούν άτυχα, όταν στην σέντρα του Τούρλα, από αριστερά, ο Διον. Τζωρτζάτος θα πιάσει μια γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να περνάει πάνω από τον Αντωνίου και να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του, ενώ στην επαναφορά, από δύσκολη θέση ο Βουκελάτος αστοχεί.
Στο 90’ η ομάδα της Λακήθρας θα μπορούσε να είχε αποφύγει την ήττα, αν ο εκ των καλυτέρων του αγώνα Λ. Καλαφάτης, στην επιστροφή του στην ενεργό δράση, μετά από έναν χρόνο, δεν έσωνε την εστία του αποκρούοντας την μπάλα με τα πόδια στο τετ α τετ του με τον Τριανταφυλλίδη, μετά την έξυπνη κάθετη πάσα του Καμπανού, διώχνοντας την τελικά κόρνερ.
Έτσι, η ομάδα του «μεγάλου χωριού θα πάρει την δεύτερη νίκη της στη σειρά, ενώ τα Φωκάτα θα κλείσουν μια πολύ καλή χρονιά, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα και το μηδέν (0), σαν συγκομιδή στη σειρά!
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τις κες Δ. Ρηγοπούλου και Χ. Μιχαλιτσιάνου.
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Καλαφάτης Λ., Νεστερένκο Α., Τζωρτζάτος Δημ. (73’ Νεστερένκο Ι.), Τζωρτζάτος Χρ. (62’ Βουκελάτος), Καλαφάτης Ε., Χασάι, Λουκάτος, Τωρτζάτος Διον., Τζωρτζάτος Κ., Δρόσος (46’ Τούρλας), Αλεξάτος (Κουκούτης).
Φωκάτα:(Δ. Λιονάτος), Αντωνίου, Παλικισιάνος, Φωκάς Χρ., Ζαμπαύτης, Αραβαντινός, Παγουλάτος (88’ Pula), Φωκάς Ε., Τριανταφυλλίδης, Malshi (62’ Καραντινός-Νεόφυτος), Καμπανός, Τζωρτζάτος (62’ Μπουγάς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου