Τρίτη, Μαΐου 7

Το Σάββατο 11 Μαΐου η μεγάλη γιορτή του στίβου στο Αργοστόλι


Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ: «ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2019»
 Το Σάββατο 11 Μαΐου η μεγάλη γιορτή του στίβου στο Αργοστόλι
Η Κεφαλονιά υποδέχεται τους πρωταθλητές Ευρώπης Βούλα Παπαχρήστου, Μίλτο Τεντόγλου και άλλους σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες στο Διεθνές Μίτινγκ Στίβου «ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2019»
Έναν αγώνα στίβου υψηλών προδιαγραφών, με τη συμμετοχή σπουδαίων Ελλήνων και ξένων αθλητών θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ο φίλαθλος κόσμος της Κεφαλονιάς το Σάββατο 11 Μαΐου στις 6 μ.μ., στο ανακαινισμένο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής».
Πρωταγωνιστές θα είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης Βούλα Παπαχρήστου και Μίλτος Τεντόγλου, οι οποίοι ξεκινούν για δεύτερη συνεχή χρονιά τη σεζόν του ανοιχτού στίβου από την Κεφαλονιά, για να συνεχίσουν αμέσως μετά με τα μίτινγκ της σειράς Diamond League και τις υπόλοιπες διεθνείς διοργανώσεις.
Και οι δύο θα αγωνιστούν στο άλμα σε μήκος, που είναι το σημαντικότερο αγώνισμα στα φετινά Βεργώτεια, καθώς θα συμμετέχουν σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες με διεθνείς διακρίσεις, όπως η Βόλα Σουντάρεβα, (Λευκορωσία), η Άννα Κρασούτσκα, (Ουκρανία), ο Δημήτρης Τσιάμης, η Σπυριδούλα Καρύδη κ.α
Πολύ ωραίος αγώνας αναμένεται και στο άλμα σε ύψος γυναικών, με τις  Ιωάννα Ζάκκα της Φιλοθέης, Παναγιώτα Δόση του ΑΟ Κέρκυρα και τη Δέσποινα Μαλταμπέ της Παλλήνης, να συναγωνίζονται με τις  αθλήτριες της ΓΕ Κεφαλληνίας,  Μέμη Αλυσανδράτου, Άννα Κρούσσου και Νάντια Σταματελλάτου. Στο ύψος ανδρών ξεχωρίζει η παρουσία του Κύπριου αθλητή Μιχάλη Πασχάλη.
Τα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2019 θα είναι αναβαθμισμένα και στους δρόμους ταχύτητας, με τη συμμετοχή των πρωταθλητών Ουκρανίας Αλεξέι Ποζντνίκοφ και Μαρία Μικολένκο,  που αναμένεται να κάνουν ρεκόρ αγώνων σε 100, 200 και 400μ!
Τους αγώνες θα καλύψει τηλεοπτικά η ΕΡΤ και θα συμμετέχουν περισσότεροι από 120 αθλητές και αθλήτριες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, δίπλα στους αθλητές της Γ.Ε Κεφαλληνίας.
Θα προηγηθούν παιδικά αγωνίσματα, με ελεύθερη συμμετοχή για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της Κεφαλονιάς, στις 5.30. Στο πρόγραμμα υπάρχουν η σφαιροβολία των ανδρών και τα 3.000 μέτρα ανδρών και γυναικών, στα οποία μπορούν να αγωνιστούν επίσης ελεύθερα όσοι επιθυμούν.
Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μάϊου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος».
Καλούμε μικρούς και μεγάλους, να έρθουν το Σάββατο το απόγευμα στο στάδιο Αργοστολίου για να απολαύσουν θέαμα υψηλού επιπέδου και μεγάλες επιδόσεις.
Τα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2019 είναι συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων, του Δήμου Κεφαλονιάς - KΕΔΗΚΕ, του Ιδρύματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή και της Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλληνίας.
Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ.
Χορηγοί είναι το AB Food Market, η Sky Express, τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, η TOYOTA Φλαμιάτος και το Café Ristretto.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. &
Ε.Σ. Πολιτισμού - Αθλητισμού - Νέας Γενιάς
Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου