Κυριακή, Δεκεμβρίου 8

Νίκη βαθμολογικής αξίας για τη Σάμη στο Ληξούρι 1-0 τον Εθνικό Κεφαλονιάς


Σε ένα μέτριο παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, η Σάμη θα πάρει σπουδαίο «2» με νίκη και σκορ 1-0 απέναντι στον Εθνικό Κεφαλονιάς και θα βελτιώσει αρκετά τη θέση της.
Τα χαμόγελα λοιπόν επέστρεψαν στην Σάμη, ενώ ο προβληματισμός στον Εθνικό παραμένει έντονος, μιας και περνούν οι αγωνιστικές χωρίς να έρχεται η πρώτη νίκη.
Μετά και την 8η αγωνιστική παραμένει κάτω από την.... κόκκινη γραμμή του υποβιβασμού και στη συνέχεια θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια για να προλάβει τις άσχημες εξελίξεις.
Φάσεις και γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή θα αργήσει πολύ να έρθει και συγκεκριμένα στο 39’ που άλλωστε θα είναι και η μοναδική του α’ ημιχρόνου, όταν στο σουτ του Δ. Αναλυτή, εντός περιοχής μπλοκάρει ο Κ. Μωραΐτης.
Έτσι, φυσιολογικά οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.
Στην επανάληψη και στο 52’ ο Μύρτο θα βγάλει τη σέντρα από δεξιά και ο Τανουσάι, από καλή θέση θα στείλει την μπάλα άουτ, δίπλα από την εστία των φιλοξενούμενων.
Στο 55’ οι φιλοξενούμενοι θα απαντήσουν με μια κεφαλιά του Καψογιώργη, ύστερα από κόρνερ, με την μπάλα και εδώ να περνάει λίγο έξω, από την εστία του Andrea.
Ο Κοσμάτος στο 57’ μετά την σέντρα από δεξιά, θα πιάσει μια κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι που αποκρούεται από τον Andrea.
Νέο σουτ στο 63’ για τους γηπεδούχους, αυτή την φορά με τον Μαρούλη, μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Σινάι και την μπάλα να έχει την ίδια τύχη.
Στο 80’ οι φιλοξενούμενοι θα κερδίσουν πέναλτι, σε μια φάση που θα φέρει πολύ έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων, όταν ο Δ. Βιτωράτος μετά από ωραία ατομική ενέργεια θα μπει στην περιοχή, ο διαιτητής κ. Χατζηγεωργίου θα δει παράβαση από τον Μύρτο και θα υποδείξει πέναλτι.
Το πέναλτι εκτελεί ο έμπειρος επιθετικός της Σάμης Ηλ. Κοσμάτος, που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Andrea και θα δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 87’ σε μια σύγχυση στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Π. Κορσιάνος κερδίζει την μπάλα, όμως το σουτ που επιχειρεί την στέλνει να περάσει λίγο άουτ.
Η λήξη του αγώνα θα βρει την ομάδα του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου να πετυχαίνει την δεύτερη και μάλιστα συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και συγχρόνως να παίρνει μια μεγάλη βαθμολογική ανάσα.
Από την άλλη οι γηπεδούχοι, χωρίς νίκη μέχρι τώρα και μόλις 1 βαθμό στο ενεργητικό τους βλέπουν να περιθώρια να στενεύουν και πρέπει να αντιδράσουν αν θέλουν να παραμείνουν στο στόχο της παραμονής.
Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τον κ. Δ. Γάτσιο και την κα Γ. Αλυσανδράτου.
Οι συνθέσεις
Εθνικός:(Γκ. Ρέτσι), Andrea, Αναλυτής Θ., Μύρτο (89’ Κοντογιαννάτος), Σινάι, Σιμωτάς Ι., Αναλυτής Δ. (Μαρούλης), Γαβαλάς, Λιάτος (Μπόνγκο), Τανουσάι (Διονυσάτος), Αναλυτής Γ., Πατρίκιος.
Σάμη:(Τ. Παπαθεοδωρόπουλος), Μωραΐτης Κ., Παπαδημάτος, Ζησιμάτος (57’ Αμούργης Ι.), Πολυχρονάτος, Βιτωράτος Κ., Καψογιώργης, Καππάτος, Μετάι (73’ Κορσιάνος Π.), Σοφιανός (57’ Κοσμάτος), Βιτωράτος Δ., Περιβολάρης (62’ Μωραΐτης Ν.), Μετάι.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου