Παρασκευή, Ιουνίου 24

Στ. Τραυλός: Φαντασμαγορικό κλίμα στην τελετή έναρξης του 32ου Φεστιβάλ Γυμναστικής

Σε κλίμα φαντασμαγορικό με αθρόα συμμετοχή κοινού και ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματοποιήθηκε χτες, στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου,  η Τελετή ενάρξεως του «32ου Διεθνούς Φεστιβάλ για όλους Άννα Πολλάτου 2022», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης κου Σταύρου Τραυλού ο οποίος, και είχε την τιμή και την χαρά να κηρύξει την έναρξή του.

 Το Φεστιβάλ αυτό, που τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, είναι το αρχαιότερο και μοναδικό αυτής της μορφής που διεξάγεται στην Ελλάδα, έχει εδραιωθεί ως βασικός θεσμός στον τόπο μας και αναγνωρίζεται ως μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις Μαζικής Άθλησης στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη με συμμετοχή αθλητικών τμημάτων από το εξωτερικό και όλη την Ελλάδα. 

Το αποτέλεσμα μέσω του θεσμού αυτού είναι η προώθηση του αθλητισμού στον τόπο μας, η προβολή του Ιονίου και η δυνατότητα προσέλκυσης νέων επισκεπτών στα νησιά μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι αθλούμενοι που συμμετέχουν κάθε χρόνο στη διοργάνωση ανέρχονται περίπου στους 1500, μη συμπεριλαμβανομένων των συνοδών. Φέτος, η διοργάνωση συμπλήρωσε 32 χρόνια συνεχούς διεξαγωγής της. Οφέλη της διοργάνωσης είναι η προαγωγή της μαζικής-οικογενειακής άθλησης και ψυχαγωγίας αλλά και η προώθηση του νησιού μας στις χώρες οι οποίες συμμετέχουν στο φεστιβάλ αλλά και σε έτερους εντός Ελλάδος προορισμούς και η ουσιαστική στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Άλλωστε για το διάστημα της διοργάνωσης τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν, το νησί υποδέχεται πλήθος ανθρώπων που κινούνται αγοραστικά και παράλληλα συνιστούν έναν ικανό πρέσβη που μεταφέρει τις θετικές εντυπώσεις του και προσελκύει επιπλέον κόσμο για το νησί μας.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παραμένει πάντα αρωγός και συν-διοργανωτής  σε τόσο σπουδαίες προσπάθειες όπως το Φεστιβάλ, ενισχύοντας  οικονομικά την προσπάθεια των διοργανωτών για την ευόδωσή της. Το πλήθος των μικρών και παιδιών που συμμετείχαν στα δρώμενα αποτέλεσε την μεγαλύτερη επιβράβευση όλων μας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου