Δευτέρα, Απριλίου 29

Δ.Τ. Α.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29/4/2012
Σπουδαία νίκη για τον ΑΣΚ (43-41 τον Αιγέα)
Σε ένα παιχνίδι θρίλερ ο ΑΣΚ κατάφερε να πάρει μία άκρως σημαντική νίκη για την συνέχεια της πορείας του στην κατηγορία.
Η ομάδα μας επικράτησε με 43-41 του Αιγέα Γαστούνης στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης» και έβαλε γερά τα θεμέλια για πρόκριση της ομάδας της Κεφαλονιάς στην τελική εξάδα του πρωταθλήματος της Β' ΕΣΚΑ-Η.
Ο ΑΣΚ μπορεί βέβαια να μην κατάφερε να πιάσει τον μαγικό αριθμό «3» (η διαφορά που είχε χάση στην Γαστούνη από τον Αιγέα), όμως με την εμφάνισή του και το πάθος που έβγαλε στο παρκέ, έδειξε πως και θέλει και μπορεί να φτάσει μέχρι τέλους και να κάνει το βήμα για την άνοδο στην Α2 ΕΣΚΑ-Η.
Αυτή τη φορά βέβαια το συστατικό για την επιτυχία ήταν η πολύ καλή άμυνα που έπαιξε περιορίζοντας μία άκρως επιθετική ομάδα στους 41 πόντους εκ των οποίων μόλις 7 (!) στο 4ο δεκάλεπτο.
Φυσικά και δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και την επανεμφάνιση του Βαγγέλη Σπανού με τη φανέλα του ΑΣΚ. Ο ταλαντούχος γκαρντ, έκανε την επανεμφάνισή του στα παρκέ έπειτα από ένα σχεδόν χρόνο απουσίας λόγω τραυματισμού και πραγματικά εντυπωσίασε με την ενέργεια που έβγαλε στο γήπεδο, αλλά και τις λύσεις που έδωσε στην επίθεση τελειώνοντας τον αγώνα με 10 πόντους. Σίγουρα, θα αποτελέσει μία πολύτιμη λύση για τη συνέχεια στα χέρια του προπονητή του Μάκη Μαρκάτου.
Στο αγωνιστικό οι δύο ομάδες συμβάδιζαν συνεχώς στο σκορ, ωστόσο στο 4ο δεκάλεπτο, μερικά κρίσιμα καλάθια που πέτυχε ο Πορτελάνος, οι βολές που ευστόχησε ο Σαρρής στα τελευταία δευτερόλεπτα και το άστοχο σουτ του παίκτη του Αιγέα στο τελευταίο δευτερόλεπτο, έδωσαν τη νίκη στον ΑΣΚ.
Σπανός: «Αγχωτική αλλά σημαντική νίκη»
«Πετύχαμε μία αγχωτική, αλλά πολύ σημαντική νίκη» δήλωσε μετά το αγώνα ο Βαγγέλης Σπανός και συνέχισε: «Με μία νίκη ακόμα είμαστε στο final 6. Ήμασταν λίγο άστοχοι. Αν έμπαιναν τα σουτ η διαφορά θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, ωστόσο συνεχίζουμε» τόνισε ο Σπανός ενώ για την επιστροφή του στο παρκέ δήλωσε: «Αισθάνθηκα λίγο βαριά τα πόδια μου στα παρκέ, αλλά αισθάνομαι και πάλι δυνατός».
Διαιτητές: Βλάχος – Αραβαντινός
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-13, 26-24, 36-34, 43-41
ΑΣΚ (Μάκης Μαρκάτος): Καραπέτσας 2, Κρητικός 2, Σπανός 10 (1), Βουτσινάς, Παλημέρης 2, Καλαφάτης, Γεμενετζής 1, Πορτελάνος 7, Βαλλιανάτος 11, Σαρρής 2, Καβαλλιεράτος 6.
ΑΙΓΕΑΣ (Τεκερλής): Μαλλιάρης 9, Κουκουζέλης 2, Καραθανάσης 12, Γιαννακόπουλος 5 (1), Ρέτσης, Μπούγος, Κορδοπάτης 7 (1), Βισβάρδης 2, Πολυχρονόπουλος 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου