Τρίτη, Απριλίου 30

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΜΑΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΕΙΑ

  Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή των παιδιών του Συλλόγου στο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα και Κύπελλο  που έγινε 28 και 29 Απριλίου στην Ερέτρια και αγωνίστηκαν 700 παιδιά από όλη την Ελλάδα.
Μετά τα 10 μετάλλια στο Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα της ΕΣΣ Πελοποννήσου, κατέκτησαν άλλα 3 σε Πανελλήνιο επίπεδο.
  Δίνοντας συνέχεια στην περυσινή επιτυχία της Νίκης Μαρίας Παναγιωτάτου, που κατέκτησε το Πανελλήνιο Σχολικό Κύπελλο, οι …φωστήρες του συλλόγου κατέκτησαν και πάλι το τρόπαιο σε 2 από τις 3 κατηγορίες του θεσμού.
  Ο Βασίλης Βουργίδης (Γ’ Τάξη, 1ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου) κατάφερε το τέλειο.
Πρώτος στην ενιαία κατηγορία Α’ Β’ Γ’ Δημοτικού, με 9 νίκες σε 9 γύρους, μοιράστηκε την κορυφαία επίδοση από όλους τους αθλητές σε όλες τις κατηγορίες της διοργάνωσης, με τον Κωστελίδη Γιώργο, [25ο Νηπ. Αχαρνών] επίσης με 9 στα 9, και με τον Καλογριδάκη Θοδωρή, [5ο Λύκειο Γαλατσίου], στο κύπελλο με 7 στα 7.
  Η Νίκη  Λαζή (ΣΤ’ Τάξη 4ο Δημ. Αργοστολίου), με 5½ στα 9 κατετάγη 9η στην γενική κατάταξη της ενιαίας κατηγορίας Δ’ Ε’ ΣΤ’ Δημοτικού, και ως πρώτο κορίτσι ανακηρύχθηκε επίσης Κυπελλούχος Ελλάδος στο Σχολικό Σκάκι.
  Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε η Δέσποινα Λουκάτου, (Α τάξη, 6ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου), που ανέβασε για πρώτη φορά το Κεφαλονίτικο σκάκι στο βάθρο των νικητών του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος με 5½ στα 9, κατετάγη 15η στην γενική κατάταξη, και ως 3ο κορίτσι, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
  Ο Σπύρος Κόμητας (Α Τάξη Λυκείου Κεραμειών), έκανε την καλύτερη του εμφάνιση ως τώρα, και μπήκε σε τροχιά μεταλλίων, με 6½ στα 9, ανέβηκε στην 6η θέση, σε τετραπλή ισοβαθμία με τον 3ο.
  Μεγάλη εμφάνιση των πρωτάρηδων : Γιάννη Αναλυτή (Β’ Τάξη 4ο Δημ. Αργοστολίου) με 6 στα 9 και 15η θέση, όπως και του αδελφού του Παναγιώτη Αναλυτή, (3ο Νηπ. Αργοστολίου), με 5½ στα 9 και 13η θέση.
  Τις προηγούμενες επιδόσεις τους κράτησαν οι : Νίκη – Μαρία Παναγιωτάτου (Α τάξη 2ο Γυμν. Αργοστολίου), Θοδωρής Λαζής ( Δ Τάξη 4ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου), και ο Νίκος Δημάτος (ΣΤ Τάξη 2ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου), που αγωνίστηκε στην πολυπληθέστερη κατηγορία της διοργάνωσης με 100 συμμετοχές. Και οι 3 πήραν 5 βαθμούς σε 9 παρτίδες.
  Οι δίδυμοι Χάρης και Βασίλης Τσιμπούκης (Β’ Τάξη 6ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου), με 5 στα 9 και 4 στα 9 αντίστοιχα, έδειξαν στην πρώτη τους συμμετοχή, ότι μπορούν να σταθούν σε  Πανελλήνιο επίπεδο και να διακριθούν, αν δουλέψουν περισσότερο.
  Άτυχος ο Γιώργος Ανδρεάτος (Β Τάξη  1ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου).Αγωνίστηκε φιλότιμα, αδιάθετος, και πρόλαβε να πάρει 3 νίκες σε 5 παρτίδες, προτού εγκαταλείψει.
  Μπράβο Γιώργο για την θέληση σου!
  2η απώλεια, η ακύρωση της συμμετοχής του  Μίλτου Κουράκου  (Ε’ Τάξη 1ο Δημ. Αργοστολίου), λόγω ασθενείας.
  Η συνολική επίδοση των παιδιών σε 104 παρτίδες, ήταν 61 νίκες, 8 ισοπαλίες και 35 ήττες, πολύ καλύτερη από κάθε άλλη φορά σε Πανελλήνιο επίπεδο.
  Μελανό σημείο της διοργάνωσης, η … αρπακτική διάθεση που έδειξαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου “Holidays in Evia” απαιτώντας από τα νήπια αθλητές να πληρώσουν την διαμονή τους, και καπέλο 10 € την βραδιά για τα δωμάτια με θέα στην θάλασσα, πράγματα πρωτόγνωρα για αθλητική διοργάνωση. Με την παρέμβαση της Σκακιστικής Ομοσπονδίας, οι απαιτήσεις αποσύρθηκαν, αλλά οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου μας άφησαν με την απορία. Είναι άσχετοι ή κλέφτες;
  Και 2ο μελανό σημείο, η συμπεριφορά του κου Πιλάλη, έφορου της Α.Ε.Κ., όπου η Νίκη Λαζή έχει αθλητικό Δελτίο. Μας κατηγόρησε ότι οικειοποιηθήκαμε την επιτυχία της Νίκης, ξεχνώντας 1ον ότι οι αγώνες είναι σχολικοί, και η Νίκη φοιτά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου, και 2ον και σημαντικότερον ότι σαν Α.Ε.Κ. δεν την κάλεσαν ποτέ να παίξει σε κάποιο τουρνουά, δεν της έδωσαν την φανέλα του συλλόγου της, ούτε καν ένα βιβλίο και οδηγίες προπόνησης, ούτε την στήριξαν οικονομικά για τους εκτός Κεφαλονιάς αγώνες της. Τώρα που είδαν την Μακεδόνισσα  με την κούπα στο χέρι, την θυμήθηκαν ;;; Προχώρα Νίκη, και να «ανήκεις» μόνο στον εαυτό σου. Εμείς θα σε στηρίζουμε όσο μπορούμε, για όσο διάστημα μείνεις στην Κεφαλονιά.
   Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, προσπερνώντας τα στραβά και ανάποδα, που πάντοτε υπάρχουν, ελπίζοντας να τα διορθώσουν οι αρμόδιοι.
  Τα παιδιά με τις εμφανίσεις τους, πιστοποιούν την σωστή, οργανωμένη και αποτελεσματική δουλειά, που γίνεται στον Σκακιστικό Σύλλογο Κεφαλληνίας, και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτή.
  Αμέσως μετά το Πάσχα, θα γίνουν εγγραφές νέων παιδιών και νέο τμήμα αρχαρίων, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου, που μας φιλοξενεί και στηρίζει την προσπάθεια μας. Τα μαθήματα γίνονται Τετάρτη – Σάββατο – Κυριακή, 5 – 8 μ.μ. Πληροφορίες : Γεράσιμος Αποστολάτος Τηλ. 6955725959.
  Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους και τις νέες επιτυχίες που έφεραν στα Σχολεία τους και στο Σύλλογο. Καλή συνέχεια, και να μην ξεχνούν, ότι "τα αγαθά κόποις κτώνται".
  Συγχαρητήρια και στους γονείς τους και στα σχολεία που φοιτούν.
Καλό Πάσχα.
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου