Τετάρτη, Απριλίου 17

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΠΑΓΚΕ

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ Ο "ΠΑΓΚΕ" ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ.... ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ  "ΠΑΡΩΔΙΑ" 
ΑΠΛΑ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΣ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις ο Παγκεφαλληνιακός στον σημερινό του αγώνα για το κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, με αντίπαλο τον Ατρόμητο Λάππα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε απέναντι στην πιο έμπειρη από αυτόν ομάδα από την Αχαία και ηττήθηκε με σκορ 1-3 αποκλειόμενος από την συνέχεια του θεσμού όμως έστελε μήνυμα εκεί και σε αυτόν που έπρεπε.
Ο Ατρόμητος Λάππα μια πολύ καλή, έμπειρη και ποιοτική ομάδα, προερχόμενη από ένα πολύ ανώτερο και δυνατό πρωτάθλημα δυσκολεύθηκε πάρα πολύ να επικρατήσει, απέναντι σε μια ομάδα που έχει να αγωνισθεί σε επίσημο παιχνίδι από τον τελικό του τοπικού κυπέλλου στις 27-3-2013 προερχόμενη, αντίθετα από τον αντίπαλο της, από ένα πρωτάθλημα μέτριας έως χαμηλής ποιότητας.
Ο Πάγκε δεν φοβήθηκε το παιχνίδι και από την αρχή μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να προβληματίσει πολύ τον αντίπαλο του και κατά δυο κατηγορίες παραπάνω από αυτόν Ατρόμητο Λάππα.
Ο Παγκεφαλληνιακός βασίστηκε στο γνωστό του δυναμικό παιχνίδι αλλά αυτό  δεν έφτασε για την έκπληξη αφού άλλο το πρωτάθλημα της Δ'  Εθνικής και άλλο το πρωτάθλημα της Κεφαλονιάς-Ιθάκης, άλλος ο αντίπαλος του τοπικού και άλλος ο Ατρόμητος Λάππα
Επαναλαμβάνουμε όμως ότι παρά την ήττα η ομάδα του Ν. Βουτσινά προσπάθησε πολύ, όμως οι λόγοι που προαναφέραμε συν την ποιότητα των ποδοσφαιριστών των φιλοξενουμένων έκαναν την διαφορά των δυο ομάδων.
Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλοί πρόσεξαν την άμυνα τους και προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις ή στημένα να απειλήσουν κάτι που κατάφεραν στο 29' και πήραν το προβάδισμα με 1-0.
Στο β΄όμως κάτι οι φωνές του Καραπίτσου, κάτι οι διορθωτικές του κινήσεις στο αρχικό σχήμα της ομάδας του συν την κούραση που άρχισε να εμποδίζει τις προσπάθειες των γηπεδούχων, ο Ατρόμητος ανέβασε την απόδοση του, είχε περισσότερη κατοχή μπάλας, έχασε ευκαιρίες, πέτυχε άλλα δυο γκολ, μάλιστα πολυ νωρίς και τελικά πήρε δίκαια το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
Η ζέστη στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ήταν πολύ υψηλή και αυτό ήταν η αιτία να δούμε ένα μέτριο παιχνίδι με λίγες καλές στιγμές.
Φάσεις και γκολ 
Η πρώτη καλή ευκαιρία θα δημιουργηθεί στο 16' και ήταν για την Κεφαλονίτικη ομάδα. Συγκεκριμένα μια μεγάλη πάσα του Ζαίμη στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων θα αναγκάσει τον Χογιόλ να πραγματοπιήσει έξοδο από την περιοχή του και να προσπαθεί να διώξει με το κεφάλι. Η μπάλα όμως θα φύγει πίσω του αφού δεν την βρίσκει καλά για να καταλήξει στον Πλατανίτη ο οποίος θα την "τσιμπήσει" για τα δίχτυα αλλά την τελευταία στιγμή απομακρύνουν οι αμυντικοί του Ατρόμητου.
Σειρά των φιλοξενούμενων στο 18' που απαντούν στην ευκαιρία του "Πάγκε" όταν ο Ντόμας θα εκμεταλευθεί την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων με το πλασέ του όμως από κοντά να αποκρούεται από τον Ζαμπαύτη με τα πόδια σε κόρνερ.
Ο Βεκερίδης (ίσα που διακρίνεται) που καραδοκεί θα πετύχει στη συνέχεια το 1-0 με καρφωτή κεφαλιά
Γκοοοοολ 1-0 για τον Πάγκε στο 29' με ωραία κεφαλιά του Βεκερίδη ύστερα από φάουλ από αριστερά του Ζαίμη στο β΄δοκάρι του Χογιόλ που δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας στην έξοδο του.
Το 1-1 όμως για τους φιλοξενούμενους θα έρθει σχετικά γρήγορα και συγκεκριμένα στο 35' με τον Παναγιωτόπουλο μέσα από την περιοχή και διαγώνια να πλασάρει και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ζαμπαύτη για την ισοφάριση μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Ν. Γραμματικόπουλου.
Με αυτό το σκορ και χωρίς άλλη ιδιαίτερη φάση οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Το 1-1 από τον Παναγιωτόπουλο που δεν διακρίνεται στο πλάνο
Ο Ατρόμητος στην επανάληψη μπήκε πολύ δυνατά με στόχο να καθαρίσει γρήγορα την πρόκριση κάτι που κατάφερε αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους.
Έτσι στο 48' θα χάσει μια καλή ευκαιρία όταν στο σουτ του Ντόμα μέσα από την περιοχή έπειτα από πάσα του Παναγιωτόπουλου θα πεί "όχι" ο Ζαμπαύτης πέφτοντας στην δεξιά του γωνία διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.
Στο 59' όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο τυχεροί αφού θα πάρουν "κεφάλι" στο σκορ 1-2 με τον Ν. Γραμματικόπουλο ο οποίος με πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από πάσα του Ντόμα.
Ο Ν. Γραμματικόπουλος με πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2
Οι φιλοξενούμενοι θα κάνουν τα τέρματα τους τρία καθαρίζοντας συγχρόνως την πρόκριση, πετυχαίνοντας το 1-3 στο 67' όταν ο Λαθύρης θα μπεί στην περιοχή των γηπεδούχων και θα κόψει την μπάλα στον επερχόμενο Ν. Γραμματικόπουλο ο οποίος και πάλι δεν αστοχεί στο πλασέ του στέλνοντας την στα δίχτυα του πολύ καλού σήμερα Ζαμπαύτη.
Μεγάλη ευκαιρία να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι θα χάσει ο Παγκεφαλληνιακός στο 83', όταν ο εξαιρετικός νεαρός αμυντικός των γηπεδούχων Ν. Αντωνίου στην σέντρα ακριβείας του Ζαίμη από δεξιά στο β' δοκάρι του Τζουραμάνη θα πιάσει την καρφωτή κεφαλιά με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων άουτ.
Ο Ν. Γραμματικόπουλος έχει πετύχει το τελικό 1-3
Τελευταία φάση στον αγώνα ένα σουτ του Λαθύρη μέσα από την περιοχή στο 84' το οποίο αποκρούεται και πάλι από τον Ζαμπαύτη σε κόρνερ.
Άριστος ο διαιτητής ο κ. Παν. Κέκελος και οι βοηθοί του κ.κ. Τσίκνας Ελ. και Κακατσίδης Γρηγ. από την Αιτωλοακαρνανία.
Παγκεφαλληνιακός:(Ν. Βουτσινάς), Ζαμπαύτης, Γασπαρινάτος (77' Κύριο), Κουλουμπής, Αντωνίου, Βεκερίδης, Κατσιγιώργης (71' Νουρεντίνι), Παπαθεωδορόπουλος, Τούρλας (62' Μερολάϊ), Αρμάντο, Ζαίμη, Πλατανίτης. 
Ατρόμητος Λάππα:(Χ. Καραπίτσος), Χογιόλ (46' Τζουραμάνης), Βέρρας Χαρ., Ζώτος, Μούζος (46' Λαζανάς), Νικολόπουλος, Κυριατόπουλος, Βέρρας Αθαν., Ντόμας (71' Ζέλιος), Λαθύρης, Γραμματικόπουλος Νικ., Παναγιωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου