Σάββατο, Απριλίου 23

Στις Κεραμειές σταμάτησε το σερί στη σειρά του Εθνικού μετά το 1-1 με τα Ομαλά


Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ  1-1
                                               
Διατήρησε το αήττητο στη σειρά ο Εθνικός
Σε ένα μέτριο και βαθμολογικά αδιάφορο, παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, Ομαλά – Εθνικός ολοκλήρωσαν τις φετινές αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, ισόπαλοι με σκορ 1-1. Ένα αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο 90’, μετά από εκτέλεση πέναλτι σώζοντας παράλληλα το αήττητο των πρωταθλητών!
Σε γενικές γραμμές δεν είδαμε και κανένα σπουδαίο θέαμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο ενώ οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν στο δεύτερο και σε αυτό το διάστημα μάλιστα έγιναν πιο απειλητικοί, ισοφαρίζοντας στο τέλος, ενώ στις καθυστερήσεις θα μπορούσαν να είχαν «κλέψει» ακόμη και τη νίκη αφού έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τον Κ. Αραβαντινό και σουτ στο δοκάρι.
Τελικά το «Χ» μάλλον πρέπει να ικανοποιεί και τους δυο, μιας και αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες και ιδιαίτερα οι φιλοξενούμενοι.
Έτσι οι «κυανόλευκοι» του Ληξουριού από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζονται στα «μεγάλα» σαλόνια του τοπικού ποδοσφαίρου, ενώ οι γηπεδούχοι θα επιχειρήσουν μια νέα προσπάθεια να πετύχουν ότι δεν κατάφεραν φέτος!
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 2’ οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν την πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Παπλάς από δεξιά θα βρει στην περιοχή τον Βώρο που σουτάρει στην κίνηση και αποκρούει ο Παπαστεργίου χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.
Ωραία παράλληλη σέντρα από δεξιά του Κ. Παππά στην περιοχή για τον Βαλεντή, με το απ’ ευθείας σουτ στην κίνηση του τελευταίου να καταλήγει στην αγκαλιά του Μοσχόπουλου.
Στο 16’ η ομάδα του Αγίου θα πάρει προβάδισμα στο σκορ 1-0 με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Κ. Παππά, ο οποίος αφού αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο (πέρασε την μπάλα από πάνω του), θα μπει στην περιοχή και με εύστοχο πλασέ θα την στείλει στα δίχτυα του Μοσχόπουλου.
Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να διπλασιάσουν τα τέρματα τους θα χαθεί στο 25’, με την κοντινή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, του Παπαδογεώργου, μετά από το κόρνερ του Βαλεντή από αριστερά, να καταλήγει ελάχιστα άουτ πάνω από τα δοκάρια.
Στην αντεπίθεση ο Αναλυτής θα φύγει απειλητικά προς την εστία του Παπαστεργίου, όμως ο τερματοφύλακας των Ομαλών προλαβαίνει και με έγκαιρη έξοδο εκτός περιοχής θα απομακρύνει την μπάλα και τον κίνδυνο με τα πόδια.
Στο 41’ ο Βαλεντής με ωραία σέντρα από δεξιά θα βρει σε ευνοϊκή θέση τον Καραντινό-Νεόφυτο, όμως το πλασέ του στην κίνηση αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Μοσχόπουλο που θα πετάξει την μπάλα πάνω από την εστία του σε κόρνερ.
Μια ωραία αλλαγή γηπέδου στο 44’ από αριστερά στα δεξιά, με τον Καραντινό-Νεόφυτο στον Βαλεντή και σέντρα του τελευταίου, θα φέρει την μπάλα στην περιοχή και σε καλή θέση στον Παπαδογεώργο, όμως η κεφαλιά του μπλοκάρεται από τον Μοσχόπουλο.
Στο 45+ με υπόδειξη του α’ βοηθού θα ακυρωθεί το γκολ που θα πετύχει ο Αντ. Παρίσης με κοντινή κεφαλιά σαν οφσάιντ και φαίνεται να έχει δίκιο.
Έτσι με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι θα ισορροπήσουν, όμως το θέαμα δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα για ένα 20λεπτο να μην έχουμε κάτι ιδιαίτερο στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 66’ ο Γαλανός επιχειρεί ένα πολύ μακρινό δυνατό σουτ αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Παπαστεργίου, που έλεγχε την πορεία της.
Στο 68’ θα χαθεί και νέα μεγάλη ευκαιρία για τους πρωταθλητές, όταν ο Αναλυτής με έξυπνη κάθετη πάσα, θα βρει στην περιοχή τον Κ. Αραβαντινό, απέναντι από τον Παπαστεργίου, με τον τελευταίο να πέφτει στα πόδια του και να απομακρύνει την μπάλα, όσο χρειάστηκε για να σώσει την ομάδα του και στη συνέχεια το ίδιο θα κάνει και ο Τζάκης.
Ο Μινέτος στο 70’ θα βρει εξαιρετικά στα όρια της περιοχής τον Νεόφυτο Χ., με τον τελευταίο να μην πιάνει καλά το σουτ και η μπάλα να καταλήγει αρκετά άουτ χωρίς να ανησυχεί τον Μοσχόπουλο.
Ο Εθνικός πλέον πίεζε για την ισοφάριση και στο 83’ ο Παπλάς θα δοκιμάσει το πόδι του από δεξιά και διαγώνια, λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα θα καταλήξει λίγο άουτ στην απέναντι γωνία του Παπαστεργίου.
Νέα ευκαιρία θα χαθεί για τους φιλοξενούμενους στο 88’ σε κεφαλιά από πολύ κοντά του Κ. Αραβαντινού, μετά το κόρνερ από αριστερά του Γαλανού, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι η πρώτη ήττα στη σειρά για τον Εθνικό είναι προ των πυλών, ο Ν. Γαλιατσάτος μετά από το κόρνερ του Γαλανού και πάλι από αριστερά, θα βρει την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και τον διαιτητή κ. Μαγουλά να βλέπει πρόθεση και υποδεικνύει την παράβαση.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Γ. Αναλυτής ο οποίος, παρά την προσπάθεια του Παπαστεργίου θα είναι εύστοχος και θα διατηρήσει το αήττητο της ομάδας του, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Ένα γκολ που αφιέρωσε, εμφανώς συγκινημένος, σε οικογενειακό του πρόσωπο που έφυγε πρόσφατα από την ζωή.
Στις καθυστερήσεις οι φετινοί πρωταθλητές θα χάσουν δυο μεγάλες ευκαιρίες να φύγουν με το διπλό και το 6Χ6 από τις Κεραμειές, αλλά ήταν άστοχοι.
Στο 90+2’ ο Παρίσης από αριστερά, θα πασάρει παράλληλα στην περιοχή, εκεί ο Παπλάς θα κάνει το σουτ, αλλά ο Δανελάτος με την βοήθεια της οριζόντιας δοκού θα σώσει την ομάδα του από ένα βέβαιο γκολ.
Στη συνέχεια και στο 90+3’ ο Γαλανός με ωραία κάθετη θα βγάλει τον Κ. Αραβαντινό απέναντι από τον Παπαστεργίου, όμως το συρτό σουτ που πραγματοποιεί ο τελευταίος θα είναι άστοχο, μιας και στέλνει την μπάλα άουτ και παράλληλα χάνει μια μεγάλη ευκαιρία να γράψει το 1-2!
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Θανάση και Ι. Κώτση.
Οι συνθέσεις
Ομαλά: (Γ. Μεσολωράς), Παπαστεργίου Γαλιατσάτος, Δανελάτος, Τζάκης, Ζέκο, Τσακαρισιάνος Χρ., Παπαδογεώργος (89’ Δανελάτος), Παππάς, Καραντινός-Νεόφυτος (63’ Νεόφυτος Χαρ.), Βαλεντής, Μινέτος.
Εθνικός: (Ν. Κουρούκλης), Μοσχόπουλος, Γαλανός, Αραβαντινός Κ., Σιμωτάς Ι. (24’ Καλλιμάνης), Βώρος, Αναλυτής, Παπλάς, Παρίσης, Αντωνέλος (67’ Αραβαντινός Λεων.), Αντωνάτος (63’ Αραβαντινός Ζαφ.), Τσίγγανος.
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου