Παρασκευή, Απριλίου 22

Η Pre game της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των playoffs του τοπικού πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας


Για το 6Χ6 ο Εθνικός στις Κεραμειές με αντίπαλο τα Ομαλά
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το τοπικό ντέρμπι στα Τζαννάτα
Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται αύριο Σάββατο 23/4, τα playoffs του πρωταθλήματος  Β' κατηγορίας με τον Εθνικό Κεφαλονιάς να είναι ήδη ο φετινός πρωταθλητής, παράλληλα με την άνοδο του στην Α' κατηγορία! 
Είναι, όπως γίνεται αυτονόητο, μια αγωνιστική που μπορεί να μην έχει κανένα απολύτως βαθμολογικό ενδιαφέρον, όμως αγωνιστικά, θεωρούμε ότι θα προσφέρει αρκετές συγκινήσεις.
Ο φετινός πρωταθλητής Β' κατηγορίας Εθνικός Κεφαλονιάς
Ο Εθνικός Κεφαλονιάς με ένα εκπληκτικό 5Χ5 απέναντι στους Πρόννους, στο ντέρμπι του Αγίου Αντωνίου, συνέχισε την "τρελή" του πορεία στα playoffs του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας, επικρατώντας των φιλοξενούμενων του με σκορ 3-0.
Μια νίκη που τον ανακήρυξε και μαθηματικά πρωταθλητή στην "μικρή" κατηγορία και παράλληλα τον φέρνει από την επόμενη σεζόν να συμμετέχει στο πρωτάθλημα των "μεγάλων" του τοπικού ποδοσφαίρου. Και να φανταστεί κανείς ότι οι επιτυχίες αυτές, ήρθαν με το "καλημέρα" και την πρώτη επίσημη συμμετοχή του σε τοπικό πρωτάθλημα!
Για την τελευταία αγωνιστική, αύριο Σάββατο, φιλοξενείται στις Κεραμειές, από τα Ομαλά που απογοήτευσαν στη σειρά.
Οι Πρόννοι ούτε και αυτή την χρονιά κατάφεραν να επανέλθουν στην Α' κατηγορία, αφού δεν έγινε τελικά το θαύμα από τον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, με αποτέλεσμα να προετοιμάζονται πλέον για μια νέα προσπάθεια την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Ο Ηρακλής πήρε την πρώτη του νίκη στα playoffs, επικρατώντας στα Τζανάτα των Ομαλών με σκορ 2-1 και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Τα Ομαλά όπως προαναφέραμε απογοήτευσαν για μια ακόμη αγωνιστική με αποτέλεσμα να μην έχουν πανηγυρίσει μέχρι τώρα, έστω μια νίκη (4 ήττες-μια ισοπαλία)!
Η τελευταία αγωνιστική που έρχεται, σίγουρα είναι εντελώς αδιάφορη βαθμολογικά, όμως θεωρούμε ότι και οι δυο αγώνες της ξεχωρίζουν αγωνιστικά. 
Στις Κεραμειές ο πρωταθλητής Εθνικός θέλει να κάνει το 6Χ6 στη σειρά και τα Ομαλά την πρώτη τους νίκη, ενώ στα Τζανάτα στο τοπικό ντέρμπι το γόητρο είναι αυτό που θα δώσει κίνητρο για ένα καλό παιχνίδι. Ο Ηρακλής θέλει νίκη για να είναι σίγουρος με την τρίτη και αρκετά τιμητική θέση. Το ίδιο όμως θέλουν και οι Πρόννοι για να κλείσουν μια όχι ιδιαίτερα πετυχημένη χρονιά για αυτούς, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις.
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους

α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 23-4-2016 ώρα:  16:30
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Σ. Ομαλά - Α.Ο. Εθνικός Κεφ/νιας
Μαγουλάς
Σπύρος
Θανάσης Ε.
Κώτσης Ι.

2.

Σάββατο 23-4-2016 ώρα:  16:30
Δημοτικό Τζαννάτων
Α.Ο. Ηρακλής Πρόννων - Α.Ο. Πρόννοι

Καπογιαννόπουλος
Ιωάννης

Μενεγάτος Ε.
Μιχαλιτσιάνου Χ.
                         
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ
                            
Θέλουν ρεβάνς οι γηπεδούχοι......Για το 6Χ6 οι φιλοξενούμενοι
Σε αγώνες χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον εξελίσσεται η 6η και τελευταία αγωνιστική των playoffs του πρωταθλήματος Β΄κατηγορίας μιας και από την προηγούμενη αγωνιστική έχουμε τον Εθνικό Κεφαλονιάς πρωταθλητή.
Έτσι το παιχνίδι του πρωταθλητή με αντίπαλο τα Ομαλά στις Κεραμειές, αύριο Σάββατο και ώρα 4:30 μ.μ., αποτελεί μια τυπική διαδικασία, με τους «κυανόλευκους» από το Ληξούρι να κάνουν, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, και τυπικά τον γύρο του θριάμβου, πιστοποιώντας τη διαφορά τους σε αυτή την σειρά.
Σίγουρα όμως υπάρχει και το γόητρο που για μεν τους πρωταθλητές θα είναι η 6η συνεχόμενη νίκη σε αυτή την φάση και θα πανηγυρίσουν με μεγαλύτερη διάθεση τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους, στην πρώτη τους παρουσία στον ποδοσφαιρικό «χάρτη» της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.
Για δε τους γηπεδούχους, που κάθε άλλο παρά θετική ήταν η παρουσία τους στα playoffs, έστω και τελευταία στιγμή, να κλείσουν  αυτή την άσχημη εξέλιξη με μια νίκη και την πίστη, να τους ξεκολλήσει από την  τελευταία θέση.
Όπως και να έχει, αναμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, άξιο της δυναμικής των δυο ομάδων και τους ποδοσφαιριστές έτοιμους να κυνηγήσουν τη νίκη, που όπως προαναφέραμε, δεν θα έχει βαθμολογική αξία, παρά μόνο για το γόητρο και περισσότερο, για τον ήδη πληγωμένο εγωισμό των γηπεδούχων, από την τροπή στην σειρά αλλά και από την βαριά ήττα στον Άγιο Αντώνη με εκείνο το βαρύ 6-1.
Τα μεταξύ τους αποτελέσματα φέτος:
Κανονική διάρκεια:Μια νίκη τους γηπεδούχους 1-0 στο ίδιο γήπεδο και μια οι φιλοξενούμενοι στον Άγιο Αντώνη με σκορ 3-0.
Playoffs:1ος αγώνας:6-1 για τον Εθνικό στον Άγιο Αντώνη.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Θανάση και Ι. Κώτση.
                         
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΩΝ
                                        
Για τη νίκη και το γόητρο θα "παλέψουν" και οι δυο ομάδες
Όπως και στις Κεραμειές, έτσι και στα Τζαννάτα, την ίδια ώρα, έχουμε να κάνουμε επίσης με ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, με τον Ηρακλή και τους Πρόννους να αναμετρούνται στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των playoffs, αλλά και του φετινού πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας.
Εδώ θα λέγαμε ότι τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά μιας και στα τοπικά ντέρμπι, η νίκη αποτελεί, ανεξάρτητα θέσης και ποιότητας των ομάδων, το ζητούμενο.
Επομένως το αγωνιστικό κίνητρο και μια νίκη σαφώς γοήτρου είναι αυτά που θα μετρήσουν και θα δώσουν τη νίκη. 
Θα δώσουν τη νίκη στην ομάδα που το θέλει περισσότερο. Στην ομάδα που θα παραμερίσει την απογοήτευση, ιδιαίτερα αυτό αφορά τους τυπικά φιλοξενούμενους και θα παίξει με πάθος δύναμη και καθαρό μυαλό. Είπαμε θα είναι μια νίκη σε τοπικό με ότι σημαίνει αυτό.
Έτσι και εμείς, αλλά και οι φίλοι των δυο ομάδων, οι οποίοι θα παραβρεθούν στο Δημοτικό των Τζαννάτων και όπως πάντα θα είναι αρκετοί, περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι που θα κλείσει μια πολύ καλή χρονιά για τους γηπεδούχους και μια όχι ιδιαίτερα επιτυχημένη για τους φιλοξενούμενους.
Τα μεταξύ τους αποτελέσματα φέτος:
Κανονική διάρκεια:Μια νίκη με σκορ 2-0 για τους γηπεδούχους και μια ισοπαλία για τις δυο ομάδες, με σκορ 1-1 στο ίδιο γήπεδο.
Playoffs:1ος αγώνας:Οι φιλοξενούμενοι Πρόννοι επικράτησαν με σκορ 3-0.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τον κ. Ε. Μενεγάτο και την κα Χ. Μιχαλιτσιάνου.
                         
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
5
16 - 02
19
2.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
5
08 - 06
10
3.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
5
03 - 09
04
4.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
5
03 - 13
03

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου