Τρίτη, Απριλίου 19

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου



Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  Α'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Η Εικοσιμία δεν τα κατάφερε απέναντι στην Α.Ε. Κεφαλονιάς την 5η αγωνιστική, αφού δεν κατάφερε, παίζοντας για δυο αποτελέσματα να πάρει τον έναν βαθμό που χρειαζόταν για την κατάκτηση του τοπικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας.
Έχασε από την Α.Ε.Κ. και τη μεγάλη ευκαιρία η Εικοσιμία
Οι "κιτρινόμαυροι" με ισάριθμες νίκες στα δυο τελευταία ντέρμπι άλλαξαν τα εις βάρος τους δεδομένα και πλέον επανήλθαν στον στόχο τους που δεν είναι άλλος από το νταμπλ.
Ο Παλληξουριακός μετά από δυο συνεχόμενες εντός έδρας ήττες, επανήλθε στις επιτυχίες με νίκη επί του Παγκεφαλληνιακού και σκορ 4-2. Μπορεί να βοήθησε η Α.Ε.Κ. να ανασαίνει ακόμη, αλλά σίγουρα οι πιθανότητες είναι λίγες, μιας και σίγουρα δεν κρατάει την τύχη του, στα δικά του χέρια.
Η ομάδα της Εικοσιμίας, δεν ήταν τυχερή την 5η αγωνιστική των playoffs του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, αφού η ήττα της στις Κεραμειές από την κυπελλούχο Α.Ε.Κ. της αφαίρεσε το δικαίωμα να πανηγύριζε μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του, τον τίτλο.
Ξανά στην κορυφή η Α.Ε.Κ. με μεγάλο "2" στις Κεραμειές
Έτσι θα περιμένει μέχρι το τέλος και αναλόγως αποτελεσμάτων, την τελευταία αγωνιστική ώστε να γνωρίζει, αν θα είναι η πρωταθλήτρια ή όχι ή αν και ακόμη χρειαστεί αγώνα μπαράζ με τον ίδιο αντίπαλο.
Από την άλλη οι "κιτρινόμαυροι", από την κόλαση, πριν από δυο αγωνιστικές βρέθηκαν στον παράδεισο και διεκδικούν πλέον επί ίσοις όροις, τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο τους ή για φέτος το νταμπλ!
Σαφώς και τίποτε δεν ήρθε τυχαίο, όλοι το πίστευαν, ακόμη και όταν τους είχαν ξεγράψει, πήγαν με ψύχη και πίστη στα ντέρμπι και δικαιώθηκαν!
Έτσι, η επόμενη αγωνιστική, 6η και τελευταία τη Μεγάλη Τετάρτη, μπορεί να δώσει πρωταθλητή ή ακόμη και μπαράζ! 
Ο Παλληξουριακός μετά τις δυο συνεχόμενες εντός έδρας γκέλες με Α.Ε.Κ. και Εικοσιμία, επανήλθε στις νίκες επικρατώντας στον Άγιο Αντώνη που αξιόμαχου Παγκεφαλληνιακού με σκορ 4-2 και συνεχίζει να αναπνέει περιμένοντας διάφορα Πασχαλινά δώρα στο "καλάθι" του, την επόμενη και τελευταία αγωνιστική. Χρειάζεται δική του νίκη στα Φαρακλάτα με αντίπαλο την εκ των πρωτοπόρων, Α.Ε.Κ., και ήττα της Εικοσιμίας στις Κεραμειές από τον Παγκεφαλληνιακό. 
Σίγουρα δύσκολο, όμως επειδή μιλάμε για τον "βασιλιά" των ομαδικών αθλημάτων, το ποδόσφαιρο, ας κρατήσουμε και κάποιες επιφυλάξεις, όσο επαναλαμβάνουμε δύσκολο και αν  φαντάζει ένα τέτοιο σενάριο.
Έτσι, μετά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής, Εικοσιμία - Α.Ε.Κ. βρίσκονται επικεφαλής και αν δεν αλλάξει κάτι την επόμενη αγωνιστική θα λύσουν τις "διαφορές" τους σε αγώνα μπαράζ και σε ουδέτερη έδρα. Για τον Παλληξουριακό είπαμε, θέλει ένα μικρό θαύμα, ενώ ο Παγκεφαλληνιακός συνεχίζει και θέλει να τελειώσει με ψηλά το κεφάλι, έστω και αν δεν έχει πάρει κάποιον βαθμό στη σειρά μέχρι τώρα! Ουσιαστικά Παλληξουριακός-Παγκεφαλληνιακός γίνονται οι ρυθμιστές της τελικής κατάταξης.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής 
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Α.Ο ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
0 - 1
2.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
4 - 2
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  0-1
Η κυπελλούχος Α.Ε. Κεφαλονιάς ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των playoffs, αφού σε ένα παιχνίδι «ζωής και θανάτου» στάθηκε όρθια στις Κεραμειές επικρατώντας της Εικοσιμίας με σκορ 1-0.
Έτσι ισοφάρισε την ήττα της στο πρώτο παιχνίδι της σειράς και πλέον χρειάζεται μια ακόμη απέναντι στον Παλληξουριακό, είτε για να κερδίσει για 4η συνεχόμενη φορά τον τίτλο της πρωταθλήτριας, είτε να οδηγήσει τη σειρά σε αγώνα μπαράζ. Όλα θα εξαρτηθούν την τελευταία αγωνιστική από το δικό της αποτέλεσμα αλλά και από αυτό της Εικοσιμίας.
Όμως, όπως και να έχει, πάμε σε ένα μεγάλο φινάλε με τρεις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο, αφού και ο Παλληξουριακός έχει ελπίδες μαθηματικά, έστω και αν δεν είναι το φαβορί και θα παλέψει να τις εξαντλήσει μέχρι τέλους.
 
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ  4-2
Νίκη μετά από δυο αγωνιστικές, σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη για τον Παλληξουριακό, ο οποίος επιβλήθηκε του «ουραγού» Παγκεφαλληνιακού με σκορ 4-2 και συνεχίζει να...... ανασαίνει.
Οι «ερυθρόλευκοι» με τη νίκη τους αυτή διατήρησαν μαθηματικά κάποιες πιθανότητες να διεκδικήσουν τον τίτλο, όμως σε καμία περίπτωση αυτό δεν θα εξαρτηθεί από τα δικά τους αποτελέσματα.
Χρειάζεται νίκη την επόμενη αγωνιστική επί της Α.Ε.Κ. στα Φαρακλάτα και παράλληλα ήττα της Εικοσιμίας από τον αδιάφορο Παγκέ στις Κεραμειές.
Ένα δύσκολο σενάριο αλλά στο ποδόσφαιρο, ποτέ δε λες ποτέ και για αυτό, όσο ζουν ελπίζουν.
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ    
5
07 - 02
13
-.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
5
04 - 02
13
3.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
5
09 - 06
11
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
5
02 - 12
00
 
Η επόμενη αγωνιστική 
(6η και τελευταία playoffs 27/4)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - ΠΑΓΚΕΦΔΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
2.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
 
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Αντίθετα με την Α΄κατηγορία, στη Β' είχαμε τον πρωταθλητή και μάλιστα μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της σειράς. Ο Εθνικός λοιπόν από την περασμένη Κυριακή πανηγυρίζει τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του και παράλληλα την άνοδο του στην Α΄κατηγορία.
Στο ντέρμπι, νίκησε στον Άγιο Αντώνη, τους Πρόννους με σκορ 3-1 και έβαλε οριστικά τέλος στα όνειρα της ομάδας του Γ. Κουρκουμέλη.
Στο άλλο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής στα Τζαννάτα, ο Ηρακλής επικράτησε των Ομαλών με σκορ 2-1. Μια νίκη γοήτρου, αφού ήταν η πρώτη του στη σειρά.
Το τρένο του Ληξουριού, ο πρωταθλητής Εθνικός Κεφαλονιάς δεν έχει σταματημό, με σπασμένα τα "φρένα" οδεύει στην ολοκλήρωση του όμορφου φετινού του ταξιδιού και είναι πια έτοιμος να σαλπάρει με το εισιτήριο που τον οδηγεί στο νέο του σταθμό, που είναι η Α΄ κατηγορία.
Μια κατάκτηση, ένας τίτλος που κερδήθηκε πανάξια και πεντακάθαρα, όντας η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος των "μικρών", στην πρώτη του παρουσία στα τοπικά ποδοσφαιρικά δρώμενα των νησιών. Κάτι που λίγες ομάδες έχουν καταφέρει στο παρελθόν!
Την τελευταία αγωνιστική απλά θα πάει στις Κεραμειές για να διατηρήσει το αήττητο επιτυγχάνοντας παράλληλα το φοβερό για αγώνες μπαράζ 6Χ6!!
Οι Πρόννοι έχασαν και την τελευταία πιθανότητα στο Ληξούρι και κάπου εκεί έκαμαν στάση, περιμένοντας τη νέα χρονιά με περισσότερη εμπειρία να διεκδικήσουν την επάνοδο τους στους "μεγάλους" μετά από τρία χρόνια!
Στο άλλο παιχνίδι στα Τζαννάτα, χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις ομάδες, ο Ηρακλής πέτυχε νίκη γοήτρου απέναντι στα Ομαλά με σκορ 2-1 και πέρασε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Τα Ομαλά για ακόμη ένα παιχνίδι (5ο στη σειρά) δεν κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους νίκη στη σειρά και πλέον βρίσκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα προς απογοήτευση όλων στην ομάδα του Αγίου.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
3 - 1
2.
Α.Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
2 - 1
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ  3-1
Νάτοι.... Νάτοι οι πρωταθλητές
Ιστορική μέρα η Κυριακή 17/4 για τον Εθνικό Κεφαλονιάς. Η ομάδα του Νικόλα Κουρούκλη στην πρώτη της παρουσία στα ποδοσφαιρικά δρώμενα των νησιών μας, είναι η φετινή πρωταθλήτρια της Β’ κατηγορίας και μάλιστα και μαθηματικά, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση των playoffs.
Ήταν η καλύτερη ομάδα, η πιο ποιοτική, είχε διάρκεια παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο και σίγουρα δεν μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει την δίκαιη και σχετικά εύκολη επικράτηση της.
Γενικά δεν ήταν ομάδα για την Β’ κατηγορία και δικαίως πήρε τη θέση που της αναλογεί.
Δικαιολογημένα στο τέλος τα πανηγύρια, τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και στα αποδυτήρια, με την σαμπάνια να ρέει άφθονη και να λούζει τους πάντες. Φυσικά από το κατάβρεγμα δεν ξέφυγε και ο άνθρωπος που δημιούργησε αυτή την υπέροχη ομάδα ο Ν. Κουρούκλης, που στην κυριολεξία έτρεχε να.... σωθεί!!
Στα αγωνιστικά τώρα, παρακολουθήσαμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι από δυο πολύ καλές ομάδες, οι οποίες είχαν από ένα ημίχρονο καλής παρουσίας.
 
Α.Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ  2-1
Σε ένα παντελώς αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, την Κυριακή το απόγευμα στα Τζαννάτα, ο Ηρακλής Πρόννων πήρε την πρώτη του νίκη στη σειρά των playoffs απέναντι στα Ομαλά με σκορ 2-1 και πέρασε στην 3η θέση του ειδικού βαθμολογικού πίνακα.
Το σημερινό παιχνίδι ήταν το τελευταίο με τη φανέλα των γηπεδούχων του Λεωνίδα Βανδώρου και όπως καταλαβαίνεται η συγκινησιακή φόρτιση ήταν μεγάλη γιατί ο Λεωνίδας αποτελεί υπόδειγμα αθλητή και ανθρώπου πέραν των υπολοίπων στην ιδιωτική του ζωή. Μάλιστα φρόντισε να αποζημιώσει όσους θα τον αποθέωναν, με μια εμφάνιση βγαλμένη από τα παλιά!
 
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Αγώνες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
5
16 - 02
19
2.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
5
08 - 06
10
3.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
5
03 - 09
04
4.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
5
03 - 13
03
 
Η επόμενη αγωνιστική 
(6η και τελευταία playoffs 23/4)
1.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ - Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
2.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ – Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Γηπεδούχοι φιλοξενούμενοι σημειώσατε "Χ"
Η ήττα της Εικοσιμίας από την Α.Ε.Κ. στις Κεραμειές δίνει μια άγρια ομορφιά για τη συνέχεια και παρατείνει την αγωνία για την κατάκτηση του τίτλου.
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "Χ" στις νίκες, αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν μια (1) και οι φιλοξενούμενοι επίσης (1). Ούτε την 5η αγωνιστική είχαμε κάποια ισοπαλία.
Έξι (6), ήταν, οι ποδοσφαιριστές, τρεις (3) περισσότεροι από την προηγούμενη αγωνιστική, οι οποίοι "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα.
Το "ποινικό μητρώο" αυτή την Κυριακή για τους ποδοσφαιριστές ήταν και πάλι μέτριο, αφού είχαμε μια κόκκινη κάρτα στα 2 παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής των playoffs. 
Επίσης, βγήκαν συνολικά, 12 κίτρινες κάρτες, μια λιγότερη από την προηγούμενη αγωνιστική!!!! Και στα δυο παιχνίδια είχαμε από έξι (6), με διαιτητές στις Κεραμειές τον κ. Διον. Ματιάτο και τον κ. Ε. Θανάση στο Ληξούρι..
Ας μιλήσουμε με αριθμούς
Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμοι
Στους 2 αγώνες της σειράς, που διεξήχθησαν για την 5η αγωνιστική των playoffs του τοπικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας το περασμένο Σάββατο είχαμε: 
Μια (1) νίκη για τους γηπεδούχους και επίσης μια (1) για τους φιλοξενούμενους και καμία ισοπαλία!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, η αγωνιστική με τους δυο αγώνες της, ήταν πάρα πολύ καλή.
Σημειώθηκαν συνολικά 7 τέρματα, 4 περισσότερα από την προηγούμενη. 
Σκορ είχαμε και στα 2 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Παλληξουριακού - Παγκεφαλληνιακού (4-2) στο Ληξούρι, συνολικά 6.
Στα γκολ, οι γηπεδούχοι πέτυχαν τέσσερα (4), έναντι 3 των φιλοξενούμενων. 
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 3,5 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα του Παλληξουριακού με 9 τέρματα στο ενεργητικό του.
Καλύτερη άμυνα Α.Ε.Κ. - Εικοσιμίας με 2 γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα του Παγκεφαλληνιακού με 2 γκολ στο ενεργητικό του!
Χειρότερη άμυνα, επίσης του Παγκεφαλληνιακού με 12 τέρματα παθητικό.
Πολυνίκης ομάδες, Α.Ε.Κ. που έχει πετύχει 4 νίκες, σε 5 αγώνες.
Περισσότερες ισοπαλίες, δεν υπάρχει κάποια στα μέχρι τώρα παιχνίδια.
Λιγότερες ήττες, Α.Ε.Κ. με 1!
Λιγότερες ισοπαλίες, όλες οι ομάδες 0.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 12!
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική ήταν και πάλι μέτριο, αφού είχαμε μια (1) κάρτα τέτοιου χρώματος. 
Τα αξιοσημείωτα της 5ης αγωνιστικής
* Η 2η συνεχόμενη μεγάλη νίκη της Α.Ε.Κ. στο ντέρμπι των Κεραμειών επί της Εικοσιμίας που της ανοίγει το δρόμο για το νταμπλ!
Η μεγάλη παρουσία του φίλαθλου κόσμου στο ντέρμπι των Κεραμειών αλλά και ο αθλητικός πολιτισμός των ποδοσφαιριστών.
* Η επιστροφή στις νίκες μετά από δυο αγωνιστικές για τον Παλληξουριακό και η 5η συνεχόμενη ήττα του Παγκεφαλληνιακού.

Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Επικράτησαν στις νίκες και πάλι οι γηπεδούχοι την 5η αγωνιστική
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι λοιπόν σημειώσατε "1"
Άξιος πρωταθλητής 2015-2016 0 Εθνικός
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "1" στις νίκες, αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν (2)  και οι φιλοξενούμενοι καμία (0). Αυτή την αγωνιστική δεν είχαμε κάποια ισοπαλία.
Έξι (6),  ήταν οι ποδοσφαιριστές, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν αυτή την αγωνιστική.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σάββατο για τους ποδοσφαιριστές ήταν και πάλι άριστο, αφού δεν είχαμε κάποια κόκκινη κάρτα στα 2 παιχνίδια που διεξήχθησαν για την 5η αγωνιστική. 
Επίσης, αυτό το διήμερο βγήκαν συνολικά, δώδεκα (12) κίτρινες κάρτες, έξι (6) περισσότερες από την προηγούμενη. Οι περισσότερες, εννιά (9)!!, στο παιχνίδι μεταξύ Ηρακλή Πρόννων-Ομαλών με διαιτητή τον κ. Ι. Καπογιαννόπουλο.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς
Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμοι
Στους 2 αγώνες που διεξήχθησαν για την  αγωνιστική των playoffs του τοπικού πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας, την περασμένη Κυριακή είχαμε: 
2 νίκες για τους γηπεδούχους και 0 για τους φιλοξενούμενους. Δεν είχαμε κάποια ισοπαλία!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, αυτή η αγωνιστική με τους δυο αγώνες της, ήταν πολύ καλή.
Σημειώθηκαν συνολικά 7 τέρματα.
Σκορ είχαμε και στα 2 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτά μεταξύ Εθνικού-Πρόννων στον Άγιο Αντώνη (3-1)  συνολικά  4
Στα γκολ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δυο (2) και οι γηπεδούχοι πέντε (5)
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 3,5 ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα του Εθνικού Κεφαλονιάς με 16 τέρματα στο ενεργητικό του.
Καλύτερη άμυνα επίσης του Εθνικού με 2 γκολ παθητικό.

Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα των Ηρακλή-Ομαλών με 3 γκολ στο ενεργητικό τους!
Χειρότερη άμυνα, των Ομαλών με 13 γκολ παθητικό.
Πολυνίκης ομάδα, ο αήττητος και πρωτοπόρος, Εθνικός Κεφαλονιάς που έχει πετύχει το απόλυτο δηλαδή  5 νίκες σε αγώνες.
Περισσότερες ισοπαλίες, Ομαλά-Ηρακλής από 1.
Λιγότερες ήττες Εθνικός Κεφαλονιάς με 0!
Λιγότερες ισοπαλίες, Εθνικός Κεφαλονιάς και Πρόννοι με 0.
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 12!!!  
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών και αυτή την αγωνιστική ήταν άριστο, μιας και δεν είχαμε καμία (0) κόκκινη, στην  των playoffs του πρωταθλήματος.
Τα αξιοσημείωτα της 5ης αγωνιστικής
* Η άνετη κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Εθνικό Κεφαλονιάς στην πρώτη του παρουσία στα ποδοσφαιρικά δρώμενα των νησιών μας.
* Η πρώτη νίκη στη σειρά του Ηρακλή Πρόννων 2-1 τα Ομαλά.
* Το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Λεωνίδα Βανδώρου με την φανέλα του Ηρακλή Πρόννων... Πραγματικά τι να πει κανείς για αυτό το "διαμάντι" των γηπέδων μας!
 
Τα + & Τα - 
Στα συν της εβδομάδας
* Και βέβαια η πανάξια και καθαρή κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας από τον Εθνικό Κεφαλονιάς.
Μια ομάδα που πρόσφατα ξεκίνησε το ταξίδι της στα ποδοσφαιρικά πράγματα των νησιών μας με την ελπίδα να φτάσει στον προορισμό της με τον τρόπο που στοχεύουν οι άνθρωποι της. Και αν κρίνουμε το ξεκίνημα της, σίγουρα το μέλλον της ανήκει. 
"Η καλή μέρα άλλωστε από το πρωί φαίνεται.."
Πολλά μπράβο έστω και αν επαναλαμβανόμαστε, αξίζουν στον τεχνικό ηγέτη της ομάδας, έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, γνώστη του ποδοσφαίρου, που κυριολεκτικά δίνει τον καλύτερο εαυτό του για την ομάδα.
Θα μου επιτρέψουν τα υπόλοιπα παιδιά να αναφέρω ακόμη δυο ονόματα, χωρίς να κλέβω τη δική τους δόξα. Τον Αντώνη Παρίση και τον Διονύση Τσίγγανο που στήριξαν την ομάδα, εκτός από αγωνιστικά και με άλλους τρόπους, όποτε και όταν χρειάστηκε.... Άλλωστε αυτό το οικογενειακό κλίμα ήταν η "συνταγή" της επιτυχίας!
Μπράβο σε όλους!
* Στην Α.Ε. Κεφαλονιάς που για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική θα είναι η θριαμβεύτρια των αγώνων της σειράς με μια μεγάλη νίκη. Και αυτή την φορά σε ένα παιχνίδι "ζωής και θανάτου" για αυτήν, επί της Εικοσιμίας στις Κεραμειές με σκορ 1-0.
Ένα αποτέλεσμα που την φέρνει εκ νέου στον στόχο της, που δεν είναι άλλος, από την 4η συνεχόμενη κατάκτηση του και ειδικά για φέτος, να προσθέσει, για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα νταμπλ!
Αξίζουν σίγουρα πολλά μπράβο, γιατί εκεί που φαινόταν να σταματάει το ρεκόρ της, όλοι στην ομάδα πίστεψαν ότι θα τα καταφέρουν και έφεραν πλέον τα πάνω κάτω στην υπόθεση τίτλος!
Στα πλην της εβδομάδας
* Το "αντίο" του Λεωνίδα Βανδώρου με τη φανέλα του Ηρακλή Πρόννων, αφού ο πολύ σημαντικός και υπόδειγμα ήθους, αυτός ποδοσφαιριστής, επέλεξε το τελευταίο παιχνίδι με τα "κυανόλευκα" της ομάδας της... καρδιάς του να είναι αυτό της περασμένης αγωνιστικής στο γήπεδο των Τζανάτων με τα Ομαλά.
Σίγουρα ο Λεωνίδας αφήνει ένα τεράστιο κενό στους ποδοσφαιρικούς Πρόννους (για αυτό το προσθέσαμε άλλωστε στα πλην της αγωνιστικής) και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά που έμαθαν πολλά, τόσο από το ταλέντο του αλλά πολύ περισσότερο από το ήθος του.
Πραγματικά ευχόμαστε στην ομάδα του Ηρακλή να αναδείξει άξιους αντικαταστάτες του με όρεξη, ήθος και προσφορά.
Επίσης στον Λεωνίδα (προσωπικά λόγω ποδοσφαιρικού... μικροβίου τον βλέπω να συνεχίζει), ότι καλύτερο και υγιής να συνεχίσει να προσφέρει όπου και με ότι ασχοληθεί. Τέτοιους αθλητές έχει μεγάλη ανάγκη ο τόπος μας αλλά και το τοπικό ποδόσφαιρο και πρέπει να αξιοποιηθεί και να κρατηθεί κοντά.
ΑΝΔΡΕΣ
Με ήττα έκλεισαν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οι άνδρες…..  Προετοιμάζονται πλέον για τα πλέι οφ

Την ήττα από την ΕΑ Παραλία στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου γνώρισε ο ΑΣΚ, στην Πάτρα με 89-65, σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο για την ομάδα μας παιχνίδι.
Ο ΑΣΚ έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του πλέι οφ από την 7η θέση της Α1 ΕΣΚΑ-Η και θα αντιμετωπίσει την Παναχαϊκή πιθανότατα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Διαιτητές: Βαρδάλος – Μακρόπουλος
Δεκάλεπτα: 14-17, 35-33, 63-49, 89-65

Η τελική βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Β.
Ν-Η
Π.
1.
Ε.Α.Π.

50

24-2

1855-1466
2.
Παναχαϊκή

49

23-3

1808-1532
3.
Αχαγιά '82

46

20-6

1949-1703
4.
Αγυιά

43

17-9

1832-1709
5.
Αραχωβίτικα

41

15-11

1773-1767
6.
Ήφαιστος Αιγίου

40

14-12

1755-1779
7.
Α.Σ.Κεφαλονιά

37

11-15

1653-1744
8.
Νέοι Προμηθέα

36

10-16

1882-1907
9.
Νέοι Εσπέρου Α.Ο.Π.Α. (7β.)

35

9-17

1630-1744
10.
Ολυμπιονίκης (6β.)

35

9-17

1546-1721
11.
Σφήκα (5β.)

35

9-17

1669-1763
12.
Ε.Α. Παραλίας (7β.)

33

7-19

1570-1786
13.
Προφήτης Ηλίας (6β.)

33

7-19

1608-1731
14.
Κρήνη '97 (5β.)

33

7-19

1637-1815
ΑΝΔΡΕΣ
Ακόμη ένα "ροζ" Φ.Α. για τον Κεφαλληνιακό.... Αυτή την φορά χωρίς να "ιδρώσει"
Χωρίς να «ιδρώσει» αυτή την φορά ο Κεφαλληνιακός πρόσθεσε ακόμη ένα «Ροζ» Φ.Α., το 9ο σε 10 αγώνες, στη συλλογή του και συνεχίζει να απολαμβάνει τη… μοναξιά της κορυφής στο πρωτάθλημα της Γ2 Ε.Σ.Κ.Α.Η.
Συγκεκριμένα ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί σήμερα Κυριακή 17/4 το μεσημέρι στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης», δεν θα διεξαχθεί τελικά, αφού ο Γαλαξίας Δεμενίκων δήλωσε παραίτηση από αυτόν.
Έτσι η ομάδα του Γ. Αντωνάτου κερδίζει το παιχνίδι με σκορ 20-0 και συνεχίζει την εντυπωσιακή φετινή της πορεία.
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
Β.
Ν-Η
Π.
1.
Κεφαλληνιακός Α.Ο.

19

9-1

520-371
2.
Διαγόρας Βραχνεΐκων

17

7-3

606-487
3.
Αστέρια Αχαΐας (+17)

16

6-4

632-505
4.
Ήλιδα (-5)

16

6-4

451-469
5.
Ίφιτος Πύργου (-12)

16

6-4

477-471
6.
Φοίνικας Αγυιάς

15

5-5

538-515
7.
Ολυμπιακός Πατρών

14

5-4

436-493
8.
Γαστούνη (2β.)

13

3-7

431-518
9.
Αχαϊκός (1β.)

13

3-7

460-548
10.
Γαλαξίας Δεμενίκων

9

0-9

359-533
Η επόμενη αγωνιστική  (11η)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
23/04/16
18:00
ΑΧΑΓΙΑΣ
ΑΧΑΙΚΟΣ ΓΣ - ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΓΣ
23/04/16
20:00
ΑΧΑΓΙΑΣ
ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΟ ΑΧΑΙΑΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΟ
24/04/16
14:00
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
23/04/16
20:00
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΔΕΜΕΝΙ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓΥΙΑΣ
24/04/16
15:00
ΠΥΡΓΟΥ - Γ.ΒΑΣ
ΙΦΙΤΟΣ Γ.Ε.Π - ΗΛΙΔΑ ΑΣ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου