Κυριακή, Φεβρουαρίου 19

Γρουσούζικη η 13η αγωνιστική για τον Παλληξουριακό... Του έσπασε το αήττητο 2-1 η Εικοσιμία


Το μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής, ανέδειξε μεγάλη νικήτρια την Εικοσιμία με σκορ 2-1. Έτσι η 13η αγωνιστική δεν ήταν καθόλου τυχερή, αφού συνδυάστηκε με την πρώτη φετινή ήττα των «ερυθρόλευκων» του Ληξουρίου και στις δυο τοπικές διοργανώσεις!
Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, αρκετά ισορροπημένο και δυνατό. Ένα πραγματικό ντέρμπι με τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων να δίνουν την δική τους «μάχη», με δύναμη και πάθος στον αγωνιστικό χώρο για το τρίποντο. Γενικά το θέαμα ήταν αρκετά ποιοτικό και η αγωνιστική παρουσία των ομάδων, απέδειξε γιατι συγκαταλέγονται στις καλύτερες του τοπικού μας ποδοσφαίρου.
Φάσεις και γκολ
Στο 4’ ο Πολλάκης θα φύγει στην κόντρα, από αριστερά, θα πατήσει περιοχή, αλλά το σουτ που θα κάνει από καλή θέση, αποκρούεται εύκολα από τον Κουστουμπάρδη.
Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 22’, όταν ο Χρηστάτος εκτελεί το φάουλ από αριστερά, η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, ο Αλ. Πολλάτος θα πασάρει με το κεφάλι στον Αντωνάτο στα όρια της μικρής περιοχής, ο τελευταίος με μια νέα κεφαλιά θα την στείλει στην αγκαλιά του Μαρκαντωνάτου που μπλοκάρει.
Πέναλτι θα υποδείξει ο διαιτητής κ. Μαγουλάς στο 34’, αφού θα δει κράτημα του Αντωνάτου στον Αλ. Πολλάτο, μέσα στην περιοχή.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο «παθών» που θα είναι εύστοχος, δίνοντας το προβάδισμα 1-0 στην ομάδα του.
Πολύ καλή ευκαιρία για την ισοφάριση θα χάσει ο Πολλάκης με το σουτ μέσα από την περιοχή, να περνάει λίγο άουτ από το δεξί  δοκάρι του Κουστουμπάρδη, στην εξαιρετική κάθετη πάσα του Ζάβαλη στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων.
Τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Πολλάκη στο 45’, όταν θα βγει στην κόντρα από αριστερά, θα μπει στην περιοχή, αλλά το νέο σουτ που επιχειρεί θα στείλει την μπάλα και αυτή την φορά άουτ, λίγο έξω από την δεξιά γωνία του Κουστουμπάρδη.
Με το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.
Στην επανάληψη η εικόνα ήταν η ίδια, η αγωνία και το όμορφα θέαμα συνεχίστηκε στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η αδρεναλίνη βρισκόταν στο κόκκινο!
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια ακριβώς οκτώ λεπτά μετά από την έναρξη του β’ μισού του παιχνιδιού.
Τελικά η Εικοσιμία κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη και να μειώσει την διαφορά της από την κορυφή στους 6 βαθμούς.
Πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο 48’ με τον Λυκούδη να εκτελεί το φάουλ από αριστερά και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί «Γ» της εστίας του Κουστουμπάρδη.
Στο 53΄είναι η σειρά της ομάδας του Σπ. Παπαδάτου να κερδίσει το πέναλτι, όταν ο Κουστουμπάρδης θα ανατρέψει τον Πολλάκη και θα υποδειχθεί η παράβαση. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο ίδιος ποδοσφαιριστής και ευστοχεί για το 1-1, παρά την προσπάθεια του Κουστουμπάρδη.
Οι γηπεδούχοι στο 62’ θα εκτελέσουν το κόρνερ από δεξιά με τον Μπούσι, να φέρνει την μπάλα στην περιοχή και τον Κ. Κουμαριώτη με ωραία κεφαλιά να την στέλνει στα δίχτυα του Μαρκαντωνάτου, βάζοντας και πάλι μπροστά στο σκορ την ομάδα του 2-1.
Στο 77’ ο Ζάβαλης από δεξιά θα μπει στην περιοχή και από πλάγια θα κάνει μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ με την μπάλα να περνάει παράλληλα από την εστία των γηπεδούχων και να μην βρίσκεται κάποιος συμπαίκτης του να την σπρώξει στα δίχτυα.
Τα τελευταία 10’ συν τα 8’ (απόλυτα δικαιολογημένα) των καθυστερήσεων δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο, αφού οι συχνές διακοπές λόγω τραυματισμών, δεν το επέτρεψαν με αποτέλεσμα να μην έχουμε κάποια αξιόλογη φάση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Μαγουλά.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραίσκο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Κουστουμπάρδης, Κουμαριώτης (85’ Κορσιάνος), Ψάλτης, Βαλεντής, Καππάτος, Καπλάνης (61’ Μπούσι), Αντωνάτος, Πολλάτος Αλ. (90+3’ Μανέντης), Χρηστάτος, Στεφανάτος, Γερασιμάτος.
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Μαρκαντωνάτος, Αντωνάτος, Μαυροειδής Χ., Λούλουδας, Λυκούδης, Κόμητας, Μπαλάσκας (46’ Μαρκάτος), Ζάβαλης, Πολλάκης, Μαρκάτος Σπ., Συριάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου