Κυριακή, Φεβρουαρίου 12

"Χ"άθηκαν σημαντικοί βαθμοί στις Κεραμειές.... Παγκέ - Σάμη 2-2


Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Παγκεφαλληνιακό και Σάμη, σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές, ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ τοπικής κατηγορίας.
H ισοπαλία ήταν το τελικό αποτέλεσμα, αφού οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2. Έτσι οι "κυανόλευκοι" θα χάσουν σημαντικό έδαφος για την διεκδίκηση της 3ης θέσης ή και κάτι παραπάνω που ήλπιζαν. 
Πλέον βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, δυο βαθμούς πίσω από την Εικοσιμία.
Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου, χωρίς να φτάσει την απόδοση της στα επίπεδα της Τετάρτης, ίσως εδώ να έπαιξε τον ρόλο της η κούραση από τη μεγάλη της προσπάθεια και μετά την πρόκριση της στα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, επί των Διλινάτων, δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση μιας πολύ καλής σήμερα Σάμης και η ισοπαλία σίγουρα δεν την "βολεύει", ούτε μπορεί να την αφήνει ευχαριστημένη!
Παρότι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε αρκετά νωρίς, δεν είχε συνέχεια και οι φιλοξενούμενοι σιγά-σιγά ισορρόπησαν και άρχισαν να απειλούν, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν και να ολοκληρωθεί το πρώτο μισό ισόπαλο με σκορ 1-1.
Στην επανάληψη και πάλι οι γηπεδούχοι θα πάρουν το προβάδισμα, που δεν μπόρεσαν να κρατήσουν, αφού ισοφαρίστηκαν. Η εικόνα ήταν συνέχεια αυτής του α' ημιχρόνου και μόνο στο τελευταίο 15λεπτο ο Παγκέ ανέβηκε ψηλά, πιέζοντας για το τρίτο γκολ που δεν ήρθε ποτέ!
Η Σάμη με διαφορετικούς πλέον στόχους, ανανεωμένη σε σχήμα και ιδέες, πάλεψε πολύ το ματς και κατάφερε να πάρει μια σημαντική, από πλευράς ψυχολογίας ισοπαλία!
Το σημαντικό από εδώ και πέρα για την ομάδα του Β. Μιχαλάτου, θα είναι η συμμετοχή των μικρών ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες, στα παιχνίδια που απομένουν, προκειμένου να αποκτήσουν τις απαραίτητες εμπειρίες για την επόμενη χρονιά, όπου οι περισσότεροι από αυτούς αναμένεται να χρησιμοποιηθούν σε θέση βασικού!
Σε γενικές γραμμές, παρακολουθήσαμε ένα καλό παιχνίδι, αρκετά δυνατό, με ένταση και πολλές αμφισβητήσεις, κυρίως από τους γηπεδούχους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για κάποιες φάσεις που θεωρούν ότι έπρεπε να τους δοθεί κάποιο πέναλτι.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 1' της συνάντησης οι γηπεδούχοι θα χάσουν πολύ καλή ευκαιρία για το προβάδισμα. Ο Τούρλας θα βγάλει την σέντρα από δεξιά στην περιοχή, με τον Βουκελάτο να κάνει απ' ευθείας το σουτ, που μπλοκάρει ο νεαρός Καβαλιεράτος.
Όμως στο 5’ θα πάρουν τελικά το προβάδισμα, αφού στην πολύ έξυπνη κάθετη πάσα του Ντεντλάλα, ο Τούρλας θα μπει με την μπάλα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ θα νικήσει τον Καβαλιεράτο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα του μπροστά στο σκορ 1-0.
Το παιχνίδι πλέον είχε ισορροπήσει, αλλά και πάλι οι "κυανόλευκοι" είναι αυτοί που χάνουν νέα μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 στο 27’, με τον Βουκελάτο φάτσα με το τέρμα, μετά την παράλληλη πάσα από δεξιά του Τούρλα, να μην πιάνει καλά το απ’ ευθείας σουτ που επιχειρεί, με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει άουτ, ψηλά από την εστία των φιλοξενούμενων.
Στα επόμενα 4’ θα γίνουν ισάριθμες, σημαντικές φάσεις, θα έρθει η ισοφάριση και μια άγρια ομορφιά με την μπάλα να παίζει ταχύτατα πάνω κάτω.
Στο 30’ ο Σκαμαντζούρας θα κάνει εντυπωσιακή απόκρουση, στο σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά του Ι. Αμούργη.
Στην αντεπίθεση ο Τούρλας μετά από ωραία ατομική ενέργεια θα βρει στην περιοχή τον Βουκελάτο, αυτός θέλει να τελειώσει με τη μία, όμως η μπάλα στο σουτ που πραγματοποιεί, θα στείλει την μπάλα άουτ πάνω από τα δοκάρια του Καβαλιεράτου.
Νέα εντυπωσιακή απόκρουση του τερματοφύλακα του Παγκεφαλληνιακού στο 31’, όταν θα πεταχτεί στη γωνία του και θα διώξει την μπάλα στο κοντινό σουτ του Ι. Αμούργη, τον οποίο θα νικήσει για δεύτερη φορά.
Μετά από 3’ οι φιλοξενούμενοι θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και το 1-1. Ο εκ των κορυφαίων του αγώνα, Κ. Νικολοβιένης, θα επωφεληθεί από την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων, θα τσιμπήσει την μπάλα και θα μπει στην περιοχή, εκεί θα πλασάρει από πάνω, στην έξοδο τον Σκαμαντζούρα και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ.
Το πρώτο μισό του αγώνα θα ολοκληρωθεί με ένα σουτ του Τούρλα, από τα όρια της περιοχής στο 44’ και την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Καβαλιεράτου.
Στην επανάληψη η εικόνα θα παραμείνει η ίδια στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη καλή στιγμή, όπως στο α’ ημίχρονο, έτσι και τώρα, ο Πάγκε θα είναι αυτός που θα φτάσει στο γκολ και το υπέρ του 2-1.
Σκόρερ ο Σ. Ζαμπαύτης που θα ελιχθεί από δεξιά, θα μπει περιοχή και από πολύ πλάγια θα πιάσει το δυνατό σουτ (κάτι σαν σέντρα-σουτ) στην κλειστή γωνία του Καβαλιεράτου και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για το προσπέρασμα.
Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 65’, όταν ο Αρμάντο θα δώσει στην περιοχή για τον Βουκελάτο, μετον τελευταίο να πιάνει το σουτ, που αποκρούεται από τον τερματοφύλακα της Σάμης. Στη συνέχεια το γκολ που πετυχαίνει ο Τούρλας δεν θα μετρήσει, αφού υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ από τον β’ βοηθό.
Στο 68’ θα υπάρξουν αρκετές διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηπεδούχων, όταν Καβαλιεράτος – Βουκελάτος συγκρούονται στην περιοχή και τον διαιτητή να δείχνει «παίζετε».
Στο 75’ ο Περιβολάρης από αριστερά θα κλέψει την μπάλα και ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια θα μπει στην περιοχή, όπου θα βρεθεί στο «χόρτο» από παρέμβαση του Μανωλάτου και τον διαιτητή κ. Καπογιαννόπουλο να δείχνει άσπρη «βούλα»!
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Α. Αμούργης, που θα ξεγελάσει τον Σκαματζούρα και θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του και στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας για δεύτερη φορά το σκορ στο παιχνίδι σε 2-2.
Νέες διαμαρτυρίες και πάλι για τους γηπεδούχους, σε δυο φάσεις στο 90’ και 90+4’, που θα ζητήσουν στην πρώτη περίπτωση σπρώξιμο στην περιοχή του Ντεντλάλα, από τον Ν. Μωραίτη και στην δεύτερη για χέρι αμυντικού στην κεφαλιά του Παπαδημητρόπουλου, με τον διαιτητή κ. Καπογιαννόπουλο που ήταν κοντά στις φάσεις, να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.
Έτσι η λήξη του αγώνα θα βρει τις δυο ομάδες ισόπαλες στο σκορ, τους γηπεδούχους να πέφτουν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και τους φιλοξενούμενους σαφώς ευχαριστημένους για αυτή την ισοπαλία, απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Θανάση και Σπ. Μαγουλά.
Οι συνθέσεις
Παγκεφαλληνιακός:(Θ. Βουκελάτος), Σκαματζούρας, Παπαναστασάτος Χ. (59’ Παπαναστασάτος Ε.), Παπαδημητρόπουλος, Νεστερένκο, Μούκα (76'’ Τριανταφυλλίδης Π.), Ζαμπαύτης (87' Καππάτος Δ.), Τούρλας, Αρμάντο  Ντεντλάλα, Μανωλάτος, Βουκελάτος.
Σάμη:(Β. Μιχαλάτος), Γ. Καβαλλιεράτος, Θ. Νικολοβιένης, Μετάι (59' Παπαδημάτος), Καππάτος, Βιτωράτος, Ν. Μωραίτης, Α. Αμούργης, Κ. Νικολοβιένης, Περιβολάρης, Γ. Καλιβωκάς Ι. Αμούργης (71' λ.τ. Μιχαλάτος Ε.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου