Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10

Η Pregame της 12ης αγωνιστικής στην Α' κατηγορία...... Ξεχωρίζουν τα παιχνίδια Ιθάκης και Κεραμειών



Με τους τέσσερις αγώνες του προγράμματος θα συνεχιστεί, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για τις ομάδες της "ουράς".
Ο πρωτοπόρος και αήττητος Παλληξουριακός έτοιμος να ανοίξει ακόμη περισσότερο τη διαφορά
Τέσσερα παιχνίδια λοιπόν με αρκετό βαθμολογικό ενδιαφέρον, τόσο στην "μάχη" της 4αδας, όσο και για τις ομάδες, αυτές που παλεύουν για την σωτηρία τους.
Η αγωνιστική ανοίγει την αυλαία της το Σάββατο 11/2, πρωί και απόγευμα με τα τρία από τα τέσσερα ματς του προγράμματος, στο Βαθύ της Ιθάκης και στο Δημοτικό του Αγίου Αντωνίου. Θα ολοκληρωθεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή 12/2 το απόγευμα, με το τελευταίο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής στις Κεραμειές.
Ας δούμε παρακάτω μπορούμε να περιμένουμε από μια αγωνιστική που μπορεί να φέρει κάποιες μικρέ όμως ανακατατάξεις!
Το πρωί του Σαββάτου στις 10:30, στο Βαθύ της Ιθάκης, η Πρόοδος φιλοξενεί την Εικοσιμία στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής. Τους γηπεδούχους να "καίγονται" για νίκη, αλλά και τους φιλοξενούμενους το ίδιο, για ξεχωριστούς λόγους η κάθε μια.
Λίγο αργότερα στο ίδιο γήπεδο, ο Οδυσσέας σε ένα παιχνίδι που παίζει την παραμονή στην κατηγορία, φιλοξενεί τα επικίνδυνα Φωκάτα που θα αγωνιστούν για τη νίκη με φόντο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία.
Το απόγευμα θα συνεχιστεί η αγωνιστική με το τοπικό ντέρμπι στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, ανάμεσα στον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό και τον "συντοπίτη" του Εθνικό Κεφαλονιάς.
Η 12η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή το απόγευμα, όπου στις Κεραμειές ο Παγκεφαλληνιακός, θα φιλοξενήσει την ανανεωμένη Σάμη, σε ένα παιχνίδι που οι "κυανόλευκοι" του Αργοστολίου θέλουν το τρίποντο της νίκης.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχουν τα Διλινάτα.
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 11-2-2017   ώρα:  10:30
Δημοτικό Ιθάκης
Α.Ο. Πρόοδος - Α.Ο. Εικοσιμίας
Ματιάτος
Διονύσης
Βασιλόπουλος Δ.
Καραίσκος Απ.
2.
Σάββατο 11-2-2017   ώρα:  12:30
Δημοτικό Ιθάκης
Π.Α.Ο. Οδυσσέας – Α.Ο. Φωκάτα
Βασιλόπουλος
Δημήτρης
Ματιάτος Δ.
Καραίσκος Απ.
3.
Σάββατο  11-2-2017   ώρα:  15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Παλληξουριακός - Α.Ο. Εθνικός
Κιόσης
Κώστας
Σούλα Ε.
Κώτσης Ι.
4.
Κυριακή  12-2-2016   ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Παγκεφαλληνιακός - Α.Ο. Σάμης
Καπογιαννόπουλος
Γιάννης
Θανάσης Ε.
Μαγουλάς Σπ.
    
Ας δούμε τι περιλαμβάνει αναλυτικά το «μενού» της 12ης αγωνιστικής το Σαββατοκύριακο 11-12/2/2017, με χρονική σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
Σάββατο  11-2-2017
Δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι στο Βαθύ
Το παιχνίδι Προόδου Ιθάκης – Εικοσιμίας στο Βαθύ της Ιθάκης, αύριο Σάββατο πρωί και ώρα 10:30, ανοίγει την αυλαία της 12ης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.
Ένα παιχνίδι σημαντικό και για τις δυο ομάδες, αφού οι γηπεδούχοι θέλουν με μια νίκη να διώξουν το άγχος της παραμονής και να μην μπλέξουν σε σε άλλες περιπέτειες στη συνέχεια.
Οι φιλοξενούμενοι, μετά την καλή σχετικά εμφάνιση και το σημαντικό «Χ» στα Φαρακλάτα με τα Διλινάτα, θέλουν να διατηρηθούν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα για να διεκδικήσουν μέχρι το τέλος, τουλάχιστον τη θέση που κατέχουν μέχρι σήμερα.
Η ομάδα του Β. Πρεβεζιάνου, στην έδρα της, αποτελεί σκληρό "καρύδι" για οποιοδήποτε αντίπαλο και αυτό θέλει να εκμεταλλευθεί, παίζοντας παράλληλα καλό ποδόσφαιρο, απέναντι στην περυσινή πρωταθλήτρια ομάδα από την Λειβαθώ.
Από την άλλη, αυτή του Δ. Ζησιμάτου, σίγουρα από τις καλύτερες και πιο ποιοτικές στο τοπικό ποδόσφαιρο, έχει αποδείξει ότι όλα τα παιχνίδια τα βλέπει ξεχωριστά και δεν υπολογίζει έδρες και αντιπάλους. Άλλωστε την τελευταία 5ετία περνάει συνεχώς από το Βαθύ.
Η Πρόοδος μέχρι τώρα και σε 10 αγώνες έχει 2 νίκες, 1 ισοπαλία, 7 ήττες και 7 βαθμούς, ενώ βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, «συγκάτοικος» του Εθνικού Κεφαλονιάς.
Η Εικοσιμία με τους ίδιους αγώνες έχει 6 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες και 19 βαθμούς. Βρίσκεται στην 3η θέση «συγκάτοικος» του Παγκεφαλληνιακού.
Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, με πολλές «μάχες» στον αγωνιστικό χώρο και αμφίρροπη την εξέλιξη του.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει στις Κεραμειές με σκορ 3-0.
    
Ζητείται επειγόντως επιτέλους νίκη από τους γηπεδούχους απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο όπως είναι τα Φωκάτα
Αμέσως μετά, στο ίδιο γήπεδο ο Οδυσσέας Ιθάκης, σε ένα παιχνίδι που κατά πολύ παίζει την παραμονή του στην Α' κατηγορία, φιλοξενεί τα δυνατά και ενισχυμένα φέτος Φωκάτα.
Είναι ένα παιχνίδι που και οι δυο ομάδες θέλουν τη νίκη, ιδιαίτερα οι γηπεδούχοι, που θα παίξουν ένα από τα τελευταία τους «χαρτιά» για την παραμονή τους στην κατηγορία, αλλά και οι φιλοξενούμενοι για να τερματίσουν όσο πιο ψηλά γίνεται σε αυτή.
Η ομάδα του Σπ. Ζερβού, που παίζει πλέον με την πλάτη στον τοίχο, χωρίς νίκη μέχρι τώρα, θέλει να σπάσει την «κατάρα» που την κυνηγάει σε 9 αγώνες, να πάρει ίσως την πιο σημαντική μέχρι τώρα νίκη της και να κάνει πιο αισιόδοξα τα πράγματα στη συνέχεια.
Τα Φωκάτα, παρά τον αποκλεισμό και την βαριά εντός έδρας ήττα 0-5 από τον Παλληξουριακό, για το τοπικό κύπελλο την περασμένη Τετάρτη, είναι σίγουρο ότι δεν θα πάνε για περίπατο στην Ιθάκη και όπως συμβαίνει συνήθως, σε όλα τα παιχνίδια τους, θα παλέψουν για το καλύτερο. Άλλωστε το κίνητρο του καλύτερου πλασαρίσματος στην τελική βαθμολογία στην ιστορία τους και το γόητρο τα κάνει πολύ επικίνδυνα!
Οι «κιτρινόμαυροι» της Βόρειας Ιθάκης, όπως προαναφέραμε, είναι οι ουραγοί του βαθμολογικού πίνακα. Έχουν στους μέχρι τώρα 9 αγώνες τους, μόνο μια ισοπαλία και 1 βαθμό.
Οι «κυανόλευκοι» από την Λακήθρα, με μια πολύ καλή παρουσία μέχρι σήμερα, με τους ίδιους αγώνες, έχουν 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 5 ήττες, 10 βαθμούς και βρίσκονται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Σίγουρα αναμένουμε ένα παιχνίδι που στην εξέλιξη του μπορεί να βγει ντέρμπι, με πάθος δύναμη και αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό, ενώ ο νικητής (αν υπάρξει) προβλέπουμε να ξεχωρίζει πολύ δύσκολα.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Τα Φωκάτα είχαν νικήσει στις Κεραμειές με σκορ 4-0.
    
Τοπικό ντέρμπι στον Άγιο Αντώνη και τους "ερυθρόλευκους" φαβορί
Συνέχεια της 12ης αγωνιστικής το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όπου στις 3 μ.μ. στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, θα διεξαχθεί το τοπικό Ληξουριώτικο ντέρμπι, μεταξύ του πρωτοπόρου και αήττητου Παλληξουριακού και του "συμπολίτη" του, Εθνικού Κεφαλονιάς.
Η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου, τυπικά γηπεδούχος, είναι το φαβορί και εκτός απροόπτου, μετά την εύκολη πρόκριση τους για το τοπικό κύπελλο και τα ημιτελικά, απέναντι στα Φωκάτα, θα προσθέσουν ακόμη μια νίκη και ένα νέο τρίποντο στη φετινή συγκομιδή τους, κάνοντας ένα βήμα παραπάνω για την πρωτιά και το απόλυτο πλεονέκτημα που τους δίνει η θέση αυτή.
Μάλιστα με τα Διλινάτα να κάνουν το ρεπό τους, θα ανοίξουν ακόμη περισσότερο την βαθμολογική τους διαφορά στους συν οκτώ βαθμούς!!
Η ομάδα του Νικόλα Κουρούκλη, με πολύ καλή ψυχολογία, μετά την πρώτη της και ιστορική νίκη - ανάσα την προηγούμενη αγωνιστική, με την Πρόοδο Ιθάκης, γνωρίζει ότι δεν είναι το φαβορί σε αυτό το παιχνίδι.
Όμως, είναι σίγουρο ότι θα κατέβει στον Άγιο Αντώνη, με στόχο μια καλή εμφάνιση, που θα της δώσει ακόμη καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια.
Επίσης χωρίς άγχος και με το γόητρο να παίζει το ρόλο του, θα παλέψει για το καλύτερο, απέναντι σε έναν αντίπαλο, που αυτή την στιγμή διακρίνεται για το ποιοτικό του παιχνίδι και δικαίως θεωρείται ως η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.
Οι «ερυθρόλευκοι», πρωτοπόροι και αήττητοι, μετά από 10 αγώνες έχουν 9 νίκες, μια ισοπαλία και 28 βαθμούς.
Ο Εθνικός από την άλλη με τους ίδιους αγώνες έχει 1 νίκη, 4 ισοπαλίες, 5 ήττες, 7 βαθμούς και βρίσκονται ¨συγκάτοικοι στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας με την Πρόοδο Ιθάκης.
Περιμένουμε ένα παιχνίδι με καλό θέαμα και το πιθανότερο να δούμε και αρκετά γκολ.
Αποτέλεσμα Α' γύρου:Οι πρωτοπόροι του Παλληξουριακού είχαν νικήσει στο πρώτο τοπικό ντέρμπι της ιστορίας των δυο ομάδων με σκορ 2-0 στο ίδιο γήπεδο, που είναι κοινή τους έδρα.
    
Κυριακή  5-2-2017
Την άμεση επιστροφή στις νίκες θέλουν οι γηπεδούχοι.....
Για την έκπληξη η Σάμη στις Κεραμειές
Τελευταίο παιχνίδι, με το οποίο ολοκληρώνεται η 12η αγωνιστική την Κυριακή 12/2, στο Δημοτικό Κεραμειών τις 3 μ.μ., όπου ο Παγκεφαλληνιακός με την ψυχολογία στα ύψη, μετά τη μεγάλη του πρόκριση στους «4» του τοπικού κυπέλλου, αλλά κυρίως από τον τρόπο που ήρθε αυτή, φιλοξενεί την πάντα επικίνδυνη και ανανεωμένη Σάμη.
Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου, με πολύ καλή αγωνιστική παρουσία μέχρι τώρα, την 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά και τη συμμετοχή της στα ημιτελικά του τοπικού κυπέλλου, δείχνει ικανή να προσθέσει ακόμη μια νίκη στο ενεργητικό της και να επανέλθει στις επιτυχίες, μετά την εντός έδρα ήττα από τον Παλληξουριακό την περασμένη αγωνιστική.
Σίγουρα είναι το φαβορί και με μια πιθανή νίκη, εκμεταλλευόμενη το ρεπό των Διλινάτων να τα πλησιάσει στον έναν βαθμό, αλλά και με ένα καλό νέο από την Ιθάκη να αφήσει πίσω της και την Εικοσιμία.
Η Σάμη με πολλές αλλαγές στο ρόστερ, αλλά και στην άκρη του πάγκου της, προσβλέποντας στο μέλλον, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νεανικό σύνολο, δίνοντας συμμετοχές στα παιδιά των ακαδημιών, δείχνει πιο βελτιωμένη τον τελευταίο καιρό και με καλή θα λέγαμε ψυχολογία, μετά την πρόκριση της στους «4» του τοπικού κυπέλλου, αλλά και το 5-0 επί του Οδυσσέα την προηγούμενη αγωνιστική, θα κατέβει στις Κεραμειές για το καλύτερο και την έκπληξη.
Σίγουρα όλοι περίμεναν φέτος κάτι διαφορετικό, που τελικά για κάποιους λόγους δεν «έκατσε». Όμως κάτι τέτοιες καταστάσεις, πολλές φορές κάνουν τους ανθρώπους πιο «σοφούς» και αυτό πρέπει να γίνει παράδειγμα στην ομάδα της Σάμης.
Ιδιαίτερα τώρα με την επιστροφή στη φυσική της έδρα, κάτι που αναμένεται ότι να παίξει σημαντικό ρόλο στους στόχους της!
Οι γηπεδούχοι μετά από 10 αγώνες βρίσκονται στην 3η θέση ισόβαθμοι της Εικοσιμίας, έχοντας 6 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες και 19 βαθμούς.
Οι φιλοξενούμενοι με τους ίδιους αγώνες, 3 νίκες 2 ισοπαλίες, 5 ήττες, 11 βαθμούς και βρίσκονται στην 5η θέση.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Οι "κυανόλευκοι" του Θ. Βουκελάτου, είχαν περάσει από τα Φαρακλάτα (έδρα τότε των Σαμικών) με νίκη και σκορ 1-0.
    
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Ν
Ι
Η
Γκολ
1.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
28
10
9
1
0
33 - 01
2.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
23
10
7
2
1
27 - 11
3.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
19
10
6
1
3
16 - 11
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
19
10
6
1
3
16 - 05
5.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
11
10
3
2
5
16 - 18
6.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
10
9
3
1
5
10 - 15
7.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
07
10
1
4
5
14 - 22
8.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
07
10
2
1
7
07 - 24
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
01
9
0
1
8
08 - 40
        
Η επόμενη (13η) αγωνιστική
(Σ/Κ 18-19/2/2017)
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
2.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
3.
 Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦ. - Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
4.
A.O. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου