Σάββατο, Φεβρουαρίου 11

Ασταμάτητος ο Παλληξουριακός...... 6-0 στο τοπικό τον Εθνικό Κεφαλονιάς


Με νικητή τον πρωτοπόρο και αήττητο Παλληξουριακό ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, το τοπικό ντέρμπι απέναντι στον Εθνικό Κεφαλονιάς με σκορ 6-0!
Η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου για ένα ακόμη παιχνίδι, παίζοντας σοβαρά και όμορφο ποδόσφαιρο δεν δυσκολεύτηκε, απέναντι στον συντοπίτη της, να πάρει την 11η νίκη της και να αυξήσει την διαφορά από τα δεύτερα Διλινάτα, που είχαν ρεπό αυτή την αγωνιστική, στους +8 βαθμούς!
Οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχαν έλεγχο και κυκλοφορία, αρκετές φάσεις για γκολ, τέσσερα δοκάρια και τελικά κατάφεραν να πετύχουν μια άνετη όσο και δίκαιη νίκη.
Ο Εθνικός από την άλλη προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι στον πρωτοπόρο και συντοπίτη του, όμως είχε αρκετές απουσίες, ενώ υπήρχε ποιοτική διαφορά μεταξύ τους και η ήττα ήταν τελικά φυσιολογική και αναμενόμενη.
Άλλωστε ο Νικόλας Κουρούκλης, πέραν από εμπειρίες, δεν περίμενε και πολλά από αυτό το παιχνίδι.
Έτσι η ομάδα του θα συνεχίσει τον αγώνα για τη σωτηρία της, στα επόμενα παιχνίδια, όπου μετά την ήττα  του Οδυσσέα το σημερινό κόστος ήταν ελάχιστο.
Φάσεις και γκολ
Στο 7’ ο κατ’ ανάγκη και για 13’ τερματοφύλακας του Εθνικού, Αντώνης Παρίσης θα αποκρούσει εντυπωσιακά το κοντινό πλασέ του Πολλάκη και θα σώσει την εστία του.
Με τη συμπλήρωση 15’ οι «ερυθρόλευκοι» θα προηγηθούν στο σκορ 1-0 με εύκολο, κοντινό πλασέ του Πολλάκη, μετά την σέντρα από δεξιά του Κόμητα.
Μετά από δυο λεπτά ο Μπράτι με ωραία ενέργεια θα βρει στην περιοχή αμαρκάριστο τον Κόμητα, με τον τελευταίο να σουτάρει από κοντά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μοσχόπουλου για το 2-0.

Στο 20’ ο Αραβαντινός από τα όρια της περιοχής θα κάνει ένα δυνατό σουτ, η μπάλα θα κοντράρει στον Κώτση και αφού βρει στο οριζόντιο δοκάρι καταλήγει κόρνερ.

Ασταμάτητη η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου στο 26’ θα φτάσει στο 3-0, όταν ο Λυκούδης με φάουλ-γέμισμα, θα φέρει την μπάλα στην περιοχή και ο Κόμητας, που κερδίζει στην έξοδο τον Μοσχόπουλο, θα σηκωθεί πολύ ψηλά και με ωραία κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα.
Ο Κόμητας στο 34’, μετά την σέντρα από αριστερά του Μαυροειδή, θα στρώσει με το στήθος την μπάλα στον Μπράτι, αυτός θα σουτάρει με δύναμη για να πέσει ο Μοσχόπουλος και να μπλοκάρει την μπάλα.
Με το παιχνίδι να έχει κριθεί από τα πρώτα 45’ οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 3-0 για τον Παλληξουριακό.
Στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκοι» και πάλι θα είναι οι κυρίαρχοι στο παιχνίδι.
Στο 49’ ο Πολλάκης θα βρει στην περιοχή τον Μπαλάσκα, με τον τελευταίο να κάνει το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Ο Λυκούδης στο 53’ θα εκτελέσει από μακριά το φάουλ, ο Μοσχόπουλος θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα διώξει δύσκολα. Στην επαναφορά της ο νεαρός Μπαλάσκας, που αυτή την φορά θα είναι πιο τυχερός, θα την στείλει από κοντά στα δίχτυα για το 4-0.
Νέο δοκάρι για τους τυπικά γηπεδούχους στο 61’, όταν το σουτ του Πολλάκη, από το σημείο του πέναλτι, θα στείλει την μπάλα να σταματήσει στην ρίζα της αριστερής δοκού του Μοσχόπουλου.
Στο 69’ μετά την ωραία συνεργασία Κόμητα – Μπράτι από δεξιά στην περιοχή, ο τελευταίος με σουτ θα στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία του Μοσχόπουλου και στα δίχτυα κάνοντας το σκορ 5-0.
Νέο δοκάρι και πάλι για τους «ερυθρόλευκους», το τέταρτο στο παιχνίδι, όταν μετά από ωραία ενέργεια και σουτ του Κόμητα, η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι των «κυανόλευκων».
Στο 78’ ο Πολλάκης, μετά από κάθετη του Μπράτι, θα νικηθεί από τον Μοσχόπουλο στο μεταξύ τους τετ α τετ.
Στο 82’ Θα γραφεί το τελικό 6-0 με γκολ που θα πετύχει ο Πολλάκης από κοντά, ύστερα από κόντρες στο σουτ του Μπράτι και την ωραία ενέργεια από δεξιά του Αραβαντινού.
Μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη φάση και έτσι οι πρωτοπόροι συνεχίζουν τον μοναχικό τους δρόμο για την πρωτιά της κανονικής περιόδου.
Διαιτητής ο κ. Κ. Κιόσης με βοηθούς του κ.κ. Ε. Σούλα και Ι. Κώτση.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Μαρκαντωνάτος (70’ Γιαννάς), Αντωνάτος, Λούλουδας, Λυκούδης, Κομητας (78’ Μαρινάκης), Μπαλάσκας (70’ Μουρελάτος), Πολλάκης, Μαυροειδής, Μαρκάτος Σωκ., Μπράτι, Αραβαντινός.
Εθνικός:(Ν. Κουρούκλης), Παρίσης (13’ Μοσχόπουλος), Κούτσης (46’ Τορομάνι), Γαλανός, Μπάμπης, Κοντογιώργης (49’ Παπαδάτος), Ρεμούντης, Σιμωτάς Ι., Μαρούλης, Σιμωτάς Χ., Αραβαντινός, Γιακουμάτος.
Αργότερα φωτορεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου