Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17

Η Pregame της 13ης αγωνιστικής στην Α' κατηγορία...... Ξεχωρίζει το ντέρμπι των Κεραμειών



Με τους τέσσερις αγώνες του προγράμματος θα συνεχιστεί, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο για τις ομάδες της κορυφής, όσο και της "ουράς".
Για να δούμε για ποιες ομάδες θα είναι "τυχερό" το 13 και ποιες θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν!!
Ο πρωτοπόρος και αήττητος Παλληξουριακός έχει δύσκολο έργο στις Κεραμειές με την Εικοσιμία
Τέσσερα παιχνίδια λοιπόν με αρκετό βαθμολογικό ενδιαφέρον, τόσο στην "μάχη" της 4αδας, όσο και για τις ομάδες, αυτές που παλεύουν για την σωτηρία τους.
Η αγωνιστική ανοίγει την αυλαία της το Σάββατο 18/2, πρωί με τα ένα από τα τέσσερα ματς του προγράμματος. Στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων και Θα ολοκληρωθεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή 19/2 το απόγευμα, με τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής, σε Κεραμειές, Φαρακλάτα και Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι.
Ας δούμε παρακάτω τι μπορούμε να περιμένουμε από μια αγωνιστική που σίγουρα θα φέρει ανακατατάξεις σε κορυφή και ουρά. Ακόμη και να κρίνει την πρωτιά!
Το πρωί του Σαββάτου στις 11:00, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, τα Διλινάτα, μετά το ρεπό της περασμένης αγωνιστικής, επανέρχονται στην αγωνιστική δράση και φιλοξενούν τον ουραγό Οδυσσέα Ιθάκης σε ένα παιχνίδι που είναι το μεγάλο φαβορί. 
Η 13η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή το απόγευμα στις 3 μ.μ.,  με τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια. 
Στις Κεραμειές θα διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι, μεταξύ της περυσινής πρωταθλήτριας Εικοσιμίας και του πρωτοπόρου, αήττητου Παλληξουριακού, το αποτέλεσμα του οποίου μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα ή και να κρίνει την πρωτιά.
Το σίγουρο είναι ότι θα διεξαχθεί ένα μεγάλο και αμφίρροπο παιχνίδι, ενώ οι "μάχες" αναμένονται μεγάλες μέχρι το τελευταίο λεπτό!
Την ίδια ώρα στον Άγιο Αντώνη, ο Εθνικός Κεφαλονιάς φιλοξενεί τον Παγκεφαλληνιακό, με τις δυο ομάδες να "καίγονται" για τους βαθμούς για το δικό τους λόγο η κάθε μια ξεχωριστά.
Τέλος επίσης την ίδια ώρα στον Καραβόμυλο, η Σάμη θέλει να κάνει "ποδαρικό" στο ανακαινισμένο γήπεδο της, μετά το κύπελλο  και για το πρωτάθλημα, απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, όπως είναι τα Φωκάτα που θα αγωνιστούν για το καλύτερο, με στόχο για τη συνέχεια ένα καλό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη.
Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχει η Πρόοδος Ιθάκης.
    
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο 18-2-2017   ώρα:  11:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Α.Ο. Διλινάτα - Π.Α.Ο. Οδυσσέας
Θανάσης
Στάθης
Σούλα Ε.
Μαγουλάς Σπ.
2.
Κυριακή 19-2-2017   ώρα:  15:00
Δημοτικό Κεραμειών
Α.Ο. Εικοσιμίας – Παλληξουριακός
Μαγουλάς
Σπύρος
Καραίσκος Απ.
Κομητόπουλος Π.
3.
Κυριακή  19-2-2017   ώρα:  15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
 Α.Ο. Εθνικός - Παγκεφαλληνιακός
Θανάσης
Στάθης
Μυρσίνιας Γ.
Μιχαλιτσιάνου Χ.
4.
Κυριακή  19-2-2016   ώρα:  15:00
Δημοτικό Καραβομύλου
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Φωκάτα
Ματιάτος
Διονύσης
Καπογιαννόπουλος Ι.
Βλάχου Κ.
    
Ας δούμε τι περιλαμβάνει αναλυτικά το «μενού» της 13ης αγωνιστικής το Σαββατοκύριακο 18-19/2/2017, με χρονική σειρά διεξαγωγής των αγώνων:
Σάββατο  18-2-2017
Για τη νίκη τα Διλινάτα και κρυφές ματιές στις Κεραμειές
Το Σάββατο 18/2 ανοίγει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων στις 11 το πρωί.
Τα Διλινάτα φιλοξενούν τον ουραγό Οδυσσέα Ιθάκης, σε έναν αγώνα που είναι φαβορί και θέλουν τη νίκη ώστε να συνεχίσουν στη δεύτερη θέση και την επόμενη ημέρα να περιμένουν ένα καλό νέο από Κεραμειές ώστε να μειώσουν την διαφορά, που τους χωρίζει από τον Παλληξουριακό.
Η ομάδα από το «μεγάλο χωριό», μετά την ισοπαλία με την Εικοσιμία στην έδρα της και το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής, θέλει την άμεση επιστροφή της στις νίκες και τους λόγους τους εξηγήσαμε μόλις πριν.
Η ομάδα της Βόρειας Ιθάκης, μετά την τελευταία της ήττα στο Βαθύ από τα Φωκάτα, έχει μπλέξει άσχημα και πλέον η τύχη της στη μεγάλη κατηγορία είναι επισφαλής.
Σίγουρα στα Φαρακλάτα δεν θα πάει με τα χέρια «κάτω», άλλωστε αυτό δεν το έκανε ποτέ, αλλά να «πολεμήσει» και να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα που μπορεί να της δώσει κάτι. Δύσκολο πολύ δύσκολο, απέναντι σε μια σαφώς καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα.
Μέχρι τώρα οι γηπεδούχοι σε μια γενικότερα καλή πορεία, βρίσκονται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 23 βαθμούς σε 10 παιχνίδια, έχοντας 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα.
Οι φιλοξενούμενοι με εντελώς αντίθετη πορεία, βρίσκονται όπως προαναφέραμε, ουραγοί στον βαθμολογικό πίνακα με μόλις 1 βαθμό και του ίδιους αγώνες. Δεν έχουν κάποια νίκη, αλλά 1 ισοπαλία και 9 ήττες!
Ο Α. Ρέντσι δεν μπορεί να υπολογίζει στην παρουσία των τιμωρημένων Κ. Τζωρτζάτου και Λ. Καλαφάτη.
Δύσκολα λοιπόν τα πράγματα για την ομάδα του Σπ. Ζερβού στη συνέχεια.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Οι γηπεδούχοι είχε περάσει εύκολα από το Βαθύ με το εντυπωσιακό 2-7 σε βάρος των φιλοξενούμενων!
    
Κυριακή  19-2-2017
Μεγάλο ντέρμπι στις Κεραμειές... Κρίνονται πολλά
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 19/2, στις 3 μ.μ. και στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, μεταξύ της περυσινής πρωταθλήτριας Εικοσιμίας –και του Παλληξουριακού στις Κεραμειές, θα συνεχιστεί η 13η αγωνιστική.
Οι γηπεδούχοι, που τον τελευταίο καιρό φαίνεται να βρίσκονται σε αγωνιστική άνοδο, μετά μάλιστα τη σημαντική τους νίκη στην Ιθάκη με 3-1, επί της Προόδου την περασμένη αγωνιστική, θέλουν να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις και να «κλέψουν» το αήττητο των «ερυθρόλευκων» του Ληξουριού.
Από την άλλη οι πρωτοπόροι και αήττητοι, θέλουν να συνεχίσουν με το αήττητο, αλλά και να μεγαλώσουν το σερί νικών στο 10Χ10. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουν φυσικά «κλειδώσει» και την πρωτιά της κανονικής περιόδου και θα πάνε στα playoffs με το απόλυτο πλεονέκτημα που δίνει η θέση αυτή!
Σίγουρα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, ένα ντέρμπι, που θα κρίνει πολλά για την τύχη και των δυο ομάδων στη συνέχεια.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν αρκετά μουδιασμένα και με αρκετές απουσίες σε σχέση με την περυσινή ομάδα, με αποτέλεσμα να χαθούν βαθμοί που δεν έπρεπε και να κάνουν δυο εντός έδρας ήττες που είναι πολύ πιθανό να κοστίσουν.
Στη συνέχεια, όπως αναφέρουμε παραπάνω, έχουν βρει ρυθμό, αρχίζουν να αποδίδουν ποιοτικό ποδόσφαιρο και το κυριότερο να παίρνουν σημαντικούς βαθμούς.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη και μέχρι σήμερα, δείχνουν μια ποιοτική, σοβαρή και με πολλές επιλογές ομάδα. Παίρνουν εύκολα τα παιχνίδια που θέλουν και στα ντέρμπι έχουν χαθεί μόλις δυο βαθμοί, εξ' ου και το αήττητο μετά από 11 αγώνες.
Σίγουρα το έργο του Σπ. Παπαδάτου, φαίνεται να έχει δώσει μια άλλη αντίληψη στην ομάδα, αλλά και στην προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών του.
Η Εικοσιμία με 7 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες και 22 βαθμούς σε 11 παιχνίδια, βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογικής κατάταξης του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.
Οι πρωτοπόροι με τα ίδια παιχνίδια παραμένουν αήττητοι. Έχουν 10 νίκες, μια ισοπαλία και κατέχουν το «ρετιρέ»!
Αναμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι με δυο από τις καλύτερες ομάδες του νησιού να δίνουν «μάχη» για το τρίποντο και  αρκετό κόσμο στις Κεραμειές, πράγμα που πρέπει οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να εκμεταλλευθούν και να τον κρατήσουν «ζεστό», παίζοντας ένα καλό και ποιοτικό παιχνίδι, ώστε να μην ξαναδούμε τόσο άδειες κερκίδες στα περισσότερα γήπεδα (ο θεός να τα κάνει) του νησιού!
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Οι φιλοξενούμενοι είχαν επικρατήσει στον Άγιο Αντώνη με σκορ 2-0.
    
Δυνατό παιχνίδι στον Άγιο Αντώνη
Την ίδια ώρα, στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι, σειρά παίρνει ο αγώνας ανάμεσα στον τοπικό Εθνικό Κεφαλονιάς και τον Παγκεφαλληνιακό. Ένα παιχνίδι με αρκετό βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δυο ομάδες.
Οι γηπεδούχοι μετά την βαριά ήττα στο ίδιο γήπεδο, με σκορ 0-6 από τον «συντοπίτη» τους Παλληξουριακό, θα παραταχθούν με στόχο να πάρουν, όσα περισσότερα μπορούν, από έναν σπουδαίο αντίπαλο σε μια αντικειμενικά δύσκολη αποστολή.
Θέλουν να μην φύγουν με άδεια χέρια από τον Άγιο Αντώνη, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους και την επόμενη χρονιά στην Α’ κατηγορία, ιδιαίτερα αν ο Οδυσσέας εγκαταλείψει τα Φαρακλάτα με ήττα από τα Διλινάτα.
Οπότε, εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο σημαντικό θα είναι να πάρει η ομάδα του Νικόλα Κουρούκλη, έστω και τον έναν βαθμό.
Σίγουρα το έργο το δικό του, όσο και των ποδοσφαιριστών του θα είναι πολύ δύσκολο, αφού έχει να αντιμετωπίσει μια πολύ καλή ομάδα. 
Μια ομάδα που βρίσκεται στην 4η θέση και θέλει να εξασφαλίσει, όσο πιο γρήγορα γίνεται τη συμμετοχή της στην τελική 4αδα και γιατί όχι και ένα καλύτερο τελικό πλασάρισμα ώστε να πάει με κάποιο βαθμολογικό bonus στα playoffs.
Η εντός έδρας ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής με την Σάμη, σίγουρα ήταν εκτός προγράμματος, με αποτέλεσμα η ομάδα του Θ. Βουκελάτου να βρεθεί στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Έτσι, η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους «κυανόλευκους» του Αργοστολίου, που μάλιστα αν τα νέα από τις Κεραμειές την ίδια ώρα είναι καλά, τότε θα έχουν κερδίσει «διπλά»!
Οι γηπεδούχοι, σε 11 παιχνίδια βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα ισόβαθμοι της Προόδου Ιθάκης με 7 βαθμούς, έχοντας 1 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες.
Οι φιλοξενούμενοι με εντελώς αντίθετη πορεία βρίσκονται, όπως προαναφέραμε στην 4η θέση στον βαθμολογικό πίνακα με 20 βαθμούς και του ίδιους αγώνες. Έχουν  6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες!
Και εδώ περιμένουμε το παιχνίδι ενδιαφέρον και τις «μονομαχίες» στον αγωνιστικό χώρο πολλές και δυνατές.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Ο Παγκεφαλληνιακός είχε επικρατήσει στις Κεραμειές με σκορ 2-0.
    
Η 5η θέση περνάει από τον Καραβόμυλο
Τέλος, επίσης την ίδια ώρα στον Καραβόμυλο, θα ολοκληρωθεί η αγωνιστική με ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Η Σάμη θα φιλοξενήσει τα Φωκάτα και θέλει να μπει με το δεξί στο ανακατασκευασμένο γήπεδο της και στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, μετά το κύπελλο και την πρόκριση της στους «4».
Οι γηπεδούχοι που τον τελευταίο καιρό δείχνουν να πατούν καλύτερα, μετά την πολύ καλή τους εμφάνιση, τις δυο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αλλά και την πρόκριση τους στους «4» του τοπικού κυπέλλου θέλουν να συνεχίσουν με στόχο το καλύτερο δυνατόν πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία και να επαναφέρουν τα χαμένα χαμόγελα στην ομάδα τους.
Οι φιλοξενούμενοι και αυτοί φέτος παρουσιάζουν μια πολύ καλή εικόνα, με μια ποιοτική ομάδα, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, χτυπώντας τα παιχνίδια που πρέπει, έφτασαν αθόρυβα στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας και βλέπουν ότι το όνειρο για μια θέση μεταξύ των καλύτερων ομάδων της Α’ κατηγορίας να είναι απόλυτα εφικτό.
Με μια νίκη μάλιστα στον Καραβόμυλο, εκτός απροόπτου, θα είναι σχεδόν πραγματικότητα!
Η ομάδα του Β. Μιχαλάτου σε 11 παιχνίδια βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 12 βαθμούς, έχοντας 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.
Αυτή του Μ. Αθηναίου βρίσκεται στην 5η θέση με 13 βαθμούς σε 10 αγώνες. Έχει  4 νίκες, 1 ισοπαλίες και 5 ήττες!
Και οι δυο ομάδες αρέσκονται στο ανοικτό γήπεδο και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι θα παρακολουθήσουμε καλό θέαμα, αλλά και γκολ.
Αποτέλεσμα Α’ γύρου:Οι φιλοξενούμενοι είχαν «κλέψει» στο τέλος τη νίκη με σκορ 1-0.
    
Η Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Ν
Ι
Η
Γκολ
1.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
31
11
10
1
0
39 - 01
2.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
23
10
7
2
1
27 - 11
3.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
22
11
7
1
3
19 - 12
4.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
20
11
6
2
3
18 - 07
5.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
13
10
4
1
5
13 - 16
6.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
12
11
3
3
5
18 - 20
7.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
07
11
1
4
6
14 - 28
8.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
07
11
2
1
8
08 - 27
9.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
01
10
0
1
9
09 - 43
        
Η επόμενη (14η) αγωνιστική
(Σ/Κ 4-5/3/2017)
α/α
Αγώνας
1.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
2.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
3.
 Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
4.
Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - A.O. ΣΑΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου