Κυριακή, Μαρτίου 5

Μια ψυχωμένη Εικοσιμία πήρε το ντέρμπι από τον Παγκέ 1-0

Σημαντική νίκη για μια ψυχωμένη και δυνατή Εικοσιμία, στο σημερινό ντέρμπι των Κεραμειών, αφού επικράτησε του Παγκεφαλληνιακού με σκορ 1-0 και κατά ένα μεγάλο ποσοστό σιγούρεψε την 3η θέση και πλέον βλέπει το κάτι παραπάνω. Τώρα πιο θα είναι αυτό υπομονή και στο τέλος θα γίνει ταμείο.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλό και η εικόνα του, από το ξεκίνημα έδειχνε ντέρμπι. Έδειχνε ότι η ομάδα που θα πετύχαινε το γκολ θα ήταν και η νικήτρια.
Αυτό το κατάφεραν οι τυπικά γηπεδούχοι και σίγουρα η επιτυχία τους αποκτάει μεγαλύτερη αξία, αφού από το 49’ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο!
Μέχρι το σημείο της αποβολής είχαμε μια ισορροπία μεταξύ των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα ο Δ. Ζησιμάτος άλλαξε όπως ήταν φυσιολογικό την τακτική, αλλά και το σχήμα του, κοιτάζοντας περισσότερο τη διατήρηση του 0-1. Έδωσε χώρο στον αντίπαλο του και χτύπαγε στις αντεπιθέσεις.
Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν μια ελαφρά υπεροχή αλλά δεν μπορούσαν, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων να δημιουργήσουν καλές φάσεις και να απειλήσουν την εστία του Κουστουμπάρδη.
Προσπαθούσαν με μεγάλες μπαλιές να βρουν τον Βουκελάτο και τον Ντεντλάλα σε θέση βολής κάτι που δεν κατάφεραν, μιας και η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν σε πολύ καλή ημέρα.
Αποτέλεσμα να δεχθούν την ήττα και πλέον δύσκολα θα κυνηγήσουν κάτι καλύτερο από την 4η θέση.
Φάσεις και γκολ
Στο 11’ ο Χρηστάτος θα πιάσει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ από αριστερά και θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ceca.
Πολύ καλή ευκαιρία για το προβάδισμα θα χάσει στο 13’ ο Γερασιμάτος, ο οποίος απέναντι από τον Ceca, δεν πλασάρει ιδανικά και η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Παγκέ.
Στο 18’ η ομάδα της Λειβαθούς θα πάρει το προβάδισμα στο σκορ 0-1 με ένα εντυπωσιακό γκολ, που θα πετύχει ο Β. Δήμου. Συγκεκριμένα ο Μπούσι εκτελεί το κόρνερ από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Γερασιμάτος θα βγάλει την μπάλα για τον συμπαίκτη του και ο τελευταίος με ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ θα την στείλει στο δεξί «Γ» της εστίας του Ceca, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
Η απάντηση των γηπεδούχων στο 33’ με τον Παπαναστασάτο Χρ. να βγάζει την σέντρα από δεξιά στην περιοχή και τον Βουκελάτο να πιάνει το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να σκάει στο χορτάρι και στη συνέχεια να καταλήγει στην αγκαλιά του Κουστουμπάρδη.
Μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν θα χάσουν οι τυπικά γηπεδούχοι με το κοντινό διαγώνιο σουτ του Τούρλα, μετά την πάσα του Χρ. Παπαναστασάτου, να στέλνει την μπάλα να βρει το αριστερό δοκάρι του Κουστουμπάρδη.
Στο 35’ ο Δήμου θα βγάλει την σέντρα στην περιοχή για τον Αντωνάτο, αυτός θα πιάσει μια γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.
Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί για το 0-2 των φιλοξενούμενων στο 39’, όταν ο Αντωνάτος στην κόντρα θα περάσει την μπάλα πάνω από τον Ceca και με πορεία τα δίχτυα, όμως ο Νεστερένκο με αυτοθυσία θα την διώξει κόρνερ, λίγο πριν περάσει την γραμμή του τέρματος της ομάδας του και την σώνει ένα σχεδόν σίγουρο γκολ.
Στο 42’ ο Μπαζάρογλου εκτελεί το κόρνερ από δεξιά στο πρώτο δοκάρι, ο Κουστουμπάρδης δεν συγκρατεί την μπάλα που τελικά καταλήγει κόρνερ.
Το 0-1 θα είναι και το σκορ ημιχρόνου, αφού δεν υπάρχει κάποια άλλη αξιόλογη φάση μέχρι την  ολοκλήρωση του.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 49’ ο Στεφανάτος θα αντικρίσει την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Ματιάτου για ένα σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Τούρλα και οι φιλοξενούμενοι μέχρι το τέλος είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν με αριθμητικό μειονέκτημα.
Άτυχοι θα σταθούν και πάλι οι γηπεδούχοι στο 65’, αφού σε εκτέλεση φάουλ, έξω από την περιοχή του Βουκελάτου η μπάλα θα βρει στο δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων και θα περάσει άουτ.
Σε ένα φάουλ, κάτι σαν γέμισμα του Μπούσι, ο Αντωνάτος μέσα στην περιοχή θα νικήσει στην έξοδο τον Σκαματζούρα, με τον τελευταίο να βρίσκει ίσα – ίσα την μπάλα και τελικά να καταλήγει κόρνερ.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Παγκέ που πίεζε για την ισοφάριση στο 74, όταν στο κόρνερ από αριστερά του Βουκελάτου, ο Μούκα θα κάνει το κοντινό πλασέ και ο Μαρκαντωνάτος θα διώξει στην μπάλα, λίγο πριν περάσει την γραμμή του τέρματος της ομάδας του.
Ένα μακρινό φαλτσαριστό σουτ του Μαρκαντωνάτου στο 79’ αποκρούεται από τον Σκαματζούρα.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ντέρμπι.
Διαιτητής ο κ. Δ. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Βασιλόπουλο και Γ. Μυρσίνια.
Οι συνθέσεις
Παγκεφ/κός:(Θ. Βουκελάτος), Ceca (46’ Σκαματζούρας), Παπαναστασάτος Χρ., Κλειτογιάννης, Παπαδημητρόπουλος, Νεστερένκο, Ζαμπαύτης (63’ Μούκα), Τούρλας, Αρμάντο, Ντεντλάλα, Μπαζάρογλου (46’ Μανωλάτος), Βουκελάτος.
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Κουστουμπάρδης, Καππάτος (68’ Μανέντης), Ψάλτης, Βαλεντής, Δήμου (68’ Μαρκαντωνάτος), Αντωνάτος, Μπούσι, Χρηστάτος, Στεφανάτος, Κουμαριώτης (90+1’ Καπλάνης), Γερασιμάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου