Τετάρτη, Οκτωβρίου 3

Δικός του ο πρώτος τίτλος της χρονιάς…. Μικρός «ήρωας» ο Χ. Μουρελάτος που πέτυχε δυο γκολ!!


Πριν από λίγο στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων ολοκληρώθηκε το 1ο Super Cup της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και τον Παλληξουριακό με τον «μικρό του ήρωα», τον Χαρ. Μουρελάτο να γράφει, εκτός από θρίαμβο και ιστορία, κατακτώντας εύκολα την πρώτη κούπα της χρονιάς, απέναντι στην Εικοσιμία της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, με σκορ 3-0.
Ένας καταπληκτικός λοιπόν και σήμερα Παλληξουριακός με το ουσιαστικό, όμορφο και πολύ έξυπνο παιχνίδι του, δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στην Εικοσιμία, παρότι μια κατηγορία παραπάνω, να αντιδράσει και πήρε μια εύκολη και καθαρή νίκη με το τελικό σκορ σε έναν κάκιστο και ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο.
Ο Παλληξουριακός από την αρχή μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με επιθετικούς προσανατολισμούς και «χτύπησε» ψηλά με πολύ πίεση αναγκάζοντας την αντίπαλο του να κάνει λάθη και να μην μπορεί να βρει ρυθμό. 
Οι «ερυθρόλευκοι» πολύ διαβασμένοι αγωνιστικά μπήκαν από την αρχή δυνατά και παρά τον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, άλλαξαν μπάλα, έχοντας μια καλή ευκαιρία να προηγηθούν, σε ένα πρώτο ημίχρονο που οι φάσεις ήταν βγαλμένες με το «τσιγκέλι» και οι ομάδες να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη εστία από μια φορά, με αποτέλεσμα το 0-0 να είναι αναπόφευκτο.
Στο δεύτερο 45λεπτο ο Παλληξουριακός μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και σε ένα περίπου εικοσάλεπτο, έχοντας τον δικό του «μικρό ήρωα» πέτυχε τρία πανέμορφα γκολ.
Σε αυτό το διάστημα, οι «κυανόλευκοι» φαινόταν χαμένοι αγωνιστικά και παρότι κάπως ανέβηκαν με τις αλλαγές του Δημ. Ζησιμάτου, δεν κατάφεραν τίποτε ουσιαστικό.
Συμπερασματικά, το σημερινό παιχνίδι είχε μια μεγάλη εμφάνιση για τον Παλληξουριακό και άλλη μια, μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Α.Ο. Υπάτου, κακή αγωνιστική παρουσία για την Εικοσιμία, η οποία πρέπει να συνέλθει και να αφήσει ακόμη ένα άσχημο αποτέλεσμα πίσω της, ώστε η παρουσία της στα επόμενα παιχνίδια στην Γ’ Εθνική να είναι αυτή που όλοι περιμένουμε.
Φάσεις και γκολ
Στο πρώτο ημίχρονο όπως είπαμε ήταν αρκετά δυνατό, έβρεχε ασταμάτητα και υπήρξαν όλες κι όλες από μια καλή φάση για κάθε ομάδα. Συγκεκριμένα:
Στο 9’ ο Αρμάντο θα βρει στην περιοχή και δεξιά τον Μπράτι, αυτός με ωραία ενέργεια θα αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο, θα κάνει το σουτ, όμως ο Μωραίτης στην αριστερή του γωνία σε ετοιμότητα θα πει όχι στον επιθετικό του Παλληξουριακού, διώχνοντας την μπάλα με τα πόδια σε κόρνερ.
Η άλλη ήταν για τους τυπικά φιλοξενούμενους της Εικοσιμίας στο 41’, όταν ο Λυκούδης εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι στον Μπούσι, που δεν πιάνει καλά την κεφαλιά, ενώ στη συνέχεια ούτε ο Δημ. Πολλάτος προλαβαίνει στην προβολή και έτσι καταλήγει άουτ.
Έτσι όπως είναι φυσιολογικό οι ομάδες αποχώρησαν για τα αποδυτήρια χωρίς σκορ!
Στην επανάληψη, ένας Παλληξουριακός πολύ δυνατός πήρε και πάλι μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ και η πίεση γινόταν πιο έντονη με αποτέλεσμα να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο.
Με τη συμπλήρωση μόλις 3’ θα πετύχει το 1-0 με εντυπωσιακό διαγώνιο, τεχνικό σουτ του «μικρού» Χ. Μουρελάτου, που θα στείλει την μπάλα, αφού κοντράρει στον Μπούσι θα βρει τη ρίζα του αριστερού δοκαριού και θα καταλήξει στα δίχτυα του Μωραίτη, ύστερα από την παράλληλη πάσα του Μπράτι.
Αυτό το τέρμα έφερε εκνευρισμό στην ομάδα του Δ. Ζησιμάτου και έτσι χωρίς καθαρό μυαλό στο 55’ θα χαθεί μια καλή ευκαιρία για το 2-0, όταν το δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Μπράτι, μετά το 1-2 με τον Λαλάι, θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ από την εστία των φιλοξενούμενων.
Στο 61’ Όμως ο «μικρός ήρωας» του Παλληξουριακού σήμερα, με ένα ίδιο σουτ και από την ίδια θέση, μετά την πάσα του Λαλάι, θα πετύχει το 2-0 και θα χαθεί στις αγκαλιές των συμπαικτών του που αποθέωναν τον «ήρωα» του σημερινού αγώνα.
Στο 64’ ο πολύ καλός σήμερα Μπράτι, που ήταν σχεδόν μέσα σε κάθε φάση, θα στείλει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μωραίτη.
Δυο λεπτά μετά, ο Σπ. Μαρκάτος με εκτέλεση κόρνερ θα στείλει απ’ ευθείας την μπάλα στα δίχτυα του Κ. Μωραίτη, σε μια κακή στιγμή για τον τερματοφύλακα των πρωταθλητών, πετυχαίνοντας το 3-0! Ένα γκολ που ουσιαστικά "κλείδωνε" τη νίκη της ομάδας του και έγραφε τον επίλογο του αγώνα.
Μοναδική στιγμή που ίσως απείλησε η Εικοσιμία ήταν στο 86’, στο μοναδικό της σουτ που επεχείρησε στο παιχνίδι, με τον Ζαμπαύτη λίγο έξω από την περιοχή, να στέλνει την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από την εστία του Σκαμαντζούρα.
Μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και έτσι ο Παλληξουριακός γίνεται δικαιότατα η πρώτη ομάδα των νησιών που κατακτάει το τίτλο του τοπικού Super Cup, ενώ είναι περιττό να πούμε τι επακολούθησε με τη λήξη του αγώνα και το μικρό σκόρερ των δυο τερμάτων Χ. Μουρελάτο, ο οποίος αποθεώθηκε από κόσμο, συμπαίκτες και αντιπάλους, όπως άλλωστε και ολόκληρη την «ερυθρόλευκη» ομάδα.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τους κ.κ. Απ. Καραίσκο και Β. Θωμά.
Οι συνθέσεις
Παλληξουριακός:(Σπ. Παπαδάτος), Σκαμαντζούρας, Μπερναλής, Τζιαρτζάνης (63’ λ.τ. Μαρκάτος Σπ.), Ζερβός (44’ λ.τ. Ζάβαλης), Λούλουδας, Κουκουβίνος, Αρμάντο, Λαλάι (90’ Παλάσκας), Μπράτι (90’ Μουρελάτος Χρ.), Μουρελάτος Χ., Αντωνάτος Κ..
Α.Ο. Εικοσιμίας:(Δ. Ζησιμάτος), Μωραΐτης, Κούρτη, Καμπανός, Πολλάτος Δημ. (80’ Ζαμπαύτης), Φωκάς, Λυκούδης, Μπούσι, Πολλάτος Αλ. (63’ Κορσιάνος), Χασάι (63’ Ντεντλάλα), Κόμητας, Πολυδωράτος.
* Με την ολοκλήρωση του αγώνα και των πανηγυρισμών από τους νικητές έγιναν και οι απονομές.
Στους διαιτητές από το μέλος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. Δημ. Λιακόπουλο, της φιναλίστ Εικοσιμίας τα μετάλλια από τον πρόεδρο της Επιτροπής πρωταθλήματος κ. Γερ. Καραντινό, και το κύπελλο ο αντιδήμαρχος Λειβαθούς και μέλος της επιτροπής κ. Ηλίας Κουρκουμέλης, ενώ τα μετάλλια της τροπαιούχου ομάδας του Παλληξουριακού από τον ταμία της Ένωσης κ. Θαν. Ψαρρά και του βαρύτιμου κυπέλλου, από τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θέμη Βαλσαμή στον αρχηγό της Γ. Λούλουδα.
* Το Sportsthea συγχαίρει την ομάδα του παλληξουριακού, αλλά και αυτή της Εικοσιμίας για την παρουσία τους στο σημερινό 1ο Super Cup!
* Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές για να έχουμε κόσμο στα Φαρακλάτα με αποτέλεσμα η παρουσία του να είναι πολύ μικρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου