Κυριακή, Αυγούστου 27

Δεν τα κατάφεραν τα Διλινάτα... Ήττα 6-0 από τον Α.Ο. Υπάτου και αποκλεισμός

Προσπάθησε, παρά τις σημαντικές του ελλείψεις, αλλά δεν τα κατάφερε, στην 1η παρουσία του στη διοργάνωση, ο κυπελλούχος Κεφαλονιάς - Ιθάκης της περυσινής περιόδου Α.Ο. Διλινάτων, απέναντι στον Α.Ο. Υπάτου, αφού σε σημερινό παιχνίδι στο Δημοτικό Στάδιο Ελλοπίας, για την 1η φάση του κυπέλλου Ελλάδος και την 3η ζώνη, θα γνωρίσει την ήττα με σκορ 6-0 από τον σαφώς πιο έτοιμο, αφού συμμετέχει στο 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής που ξεκινάει σε λίγες ημέρες, κυπελλούχο Βοιωτίας.

Οι γηπεδούχοι, πολύ πιο έμπειροι, μία κατηγορία παραπάνω από τον αντίπαλο τους, με πολύ καλή σε απόδοση στον αγωνιστικό χώρο, ήταν ανώτεροι και κυρίως, όπως προαναφέραμε, πιο έτοιμοι από τους αντιπάλους τους που έπαιξαν με εντεκάδα ανάγκης.

Είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα σε όλη τη διάρκεια του και στο τέλος έφτασαν σε μια δίκαιη και άνετη νίκη, που τους δίνει παράλληλα και την πρόκριση για την επόμενη, 2η φάση του θεσμού, όπου εκεί θα βρουν στο δρόμο τους τον Παναργειακό στο ίδιο γήπεδο.

Οι συνθήκες, λόγω ζέστης, οι πολλές - σημαντικές απουσίες και η κούραση από το αυθημερόν μακρινό ταξίδι και η άφιξη της ομάδας λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, σίγουρα δεν την βοήθησαν να διεκδικήσει κάτι καλό ή έστω να σταθεί ανταγωνιστική και να περιορίσει αυτό το 0-6.

Η ομάδα των Διλινάτων είχε τις δικές της ευκαιρίες με τον Φ. Τζωρτζάτο κυρίως, ενώ υπέπεσε σε 3 πέναλτι στα πρώτα 33 πρώτα λεπτά του αγώνα.

Το ένα εξ' αυτών και συγκεκριμένα το πρώτο αποκρούστηκε από το μετρ του είδους Ανδρέα Μαγδαληνό!

Έτσι, τα Διλινάτα με αυτή την ήττα, μένουν εκτός κυπέλλου Ελλάδος.

Σίγουρα όμως και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, κέρδισαν αρκετές χρήσιμες εμπειρίες και θα συνεχίσουν πλέον την προετοιμασία τους, ώστε να είναι έτοιμοι, τόσο στο τοπικό τοπικό κύπελλο, όσο και στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου, στο οποίο και πάλι αναμένεται να έχουν τους ίδιους πρωταγωνιστικούς στόχους με πέρυσι, δηλαδή την διεκδίκηση των τριών τοπικών τίτλων!

Φάσεις και γκολ

Μόλις στο 3' σε χέρι στην περιοχή του Δημ. Τζωρτζάτου ο διαιτητής Σταύρου σφυρίζει την παράβαση.

Εκτελεί ο Ποτουρίδης και ο Ανδρ. Μαγδαληνός με διπλή εντυπωσιακή ενέργεια θα αποκρούσει διατηρώντας το "0" στην  εστία του!

Μετά από 33' αγώνα, οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν νέο πέναλτι και πάλι από τον Δημ. Τζωρτζάτο., ο οποίος ανέτρεψε τον Τσίπρα στην περιοχή. 

Αυτή την φορά ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα είναι εύστοχος και θα δώσει το προβάδισμα του σκορ στην ομάδα του 1-0 διώχνοντας παράλληλα στο όποιο άγχος υπήρχε μέχρι τότε στα πόδια των συμπαικτών του.

Στη συνέχεια, μετά από 4' θα κερδίσουν τρίτο πέναλτι από τον Γ. Τζωρτζάτο που ανέτρεψε τον Αλμπάνη στην περιοχή. 

Θα εκτελέσει εύστοχα ο Ντρούγκας για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του δύο τερμάτων (2-0).

Και ενώ όλα έδειχναν ότι αυτό θα είναι σκορ ημιχρόνου στις καθυστερήσεις η γηπεδούχοι θα πετύχουν το 3-0 με κεφαλιά του Ποτουρίδη. 

Έτσι, με ένα καθαρό προβάδισμα νίκης - πρόκρισης υπέρ των γηπεδούχων, οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, αν και έπεσε ο ρυθμός, η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαξε, οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να είναι καλύτεροι και στο τέλος ολοκλήρωσαν τον αγώνα με μια εύκολη και πειστική νίκη με σκορ 6-0!

Στο 51' θα έρθει και το 4-0 με σκόρερ αυτή την φορά τον Μπάρο με κοντινό πλασέ.

Το 5-0 θα πετύχει στο 65' ο Αλμπάνης με ωραίο πλασέ στην αριστερή γωνία του Μαγδαληνού.

Και το τελικό 6-0 ο Μπάρο στο 82' με κοντινό πλασέ, μετά την προσωρινή απόκρουση του Μαγδαληνού.

Συμπερασματικά με τη νίκη τους αυτή, οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν στο θεσμό, αντίθετα με την ομάδα των Διλινάτων, η οποία πλέον θα στραφεί στη συνέχεια της προετοιμασίας για τις επίσημες τοπικές υποχρεώσεις της, σε Super Cup, τοπικό κύπελλο και πρωτάθλημα, ξεχνώντας αυτή την ήττα και κρατώντας μόνο, τις πολύτιμες εμπειρίες που αποκόμισαν στην Βοιωτία.

Διαιτητής ο κ. Λ. Σταύρου από την Αν. Αττική με βοηθούς τους κ.κ. Θ. Κατσαρός από την Ευρυτανία και Ι. Ντόβολης από την Εύβοια.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Υπάτου:(Γ. Αντωνόπουλος), Αθανασόπουλος (65’ Τουρκοχωρίτης) – Σταγάκης, Μπακαούκας, Μκρτσιάν, Ντρούγκας – Μπούσης, Γλυνός – Βαλμάς (46’ Μπάρο), Τσίπρας (65’ Πολυμέρης), Αλμπάνης – Ποτουρίδης (68’ Αρμένης).

Α.Ο. Διλινάτα:(Χρ. Τζωρτζάτος), Μαγδαληνός – Γερ. Τζωρτζάτος (60’ Πούλα), Δημ.Τζωρτζάτος, Κ. Τζωρτζάτος, Καλαφάτης, Διον. Τζωρτζάτος, Δρόσος (81’ Γκερβένη), Κουράνης (60’ Ρεπούσης), Γκόρρεια (71’ Τανουσάι), Λουκάτος, Φ. Τζωρτζάτος.

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου