Σάββατο, Μαρτίου 9

Μεγάλη νίκη η Σάμη 2-0 τα Διλινάτα και έκλεισε θέση στην 4αδα.... Έμειναν εκτός οι φιλοξενούμενοι

Στο μεγάλο παιχνίδι του Καραβόμυλου, μετά την εξέλιξη της Ιθάκης και τη νίκη της Εικοσιμίας επί του Οδυσσέα, ήταν πλέον μονόδρομος η νίκη για τους γηπεδούχους της Σάμης.

Επίσης και για στους φιλοξενούμενους των Διλινάτων ήταν κομβικό το αποτέλεσμα του και στους οποίους, αρκούσε μία ισοπαλία για να τα καταφέρουν.

Τελικά ο Α.Ο. Σάμης θα είναι η ομάδα που θα πετύχει το στόχο και θα μπει στην 4αδα σαν 4η, αφού θα πάρει αυτό που ήθελε και ήταν η νίκη και τα κατάφερε με σκορ 2-0.

Μία δίκαιη νίκη που τους έδωσε το τελευταίο "εισιτήριο" για την τελική 4αδα και τα playoffs.

Αντίθετα, το τέλος του μεγάλου αγώνα θα βρει τους φιλοξενούμενους απογοητευμένους, για την αποτυχία της τελευταίας στιγμής με μία ήττα που ολοκληρώνει τη φετινή παρουσία τους στο πρωτάθλημα!

Τώρα, σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος, στον Καραβόμυλο παρακολουθήσαμε αυτό που περιμέναμε.

Ένα ντέρμπι που παρά την κρισιμότητα του πρόσθεσε σπουδαίο θέαμα, συγκινήσεις δύο γκολ και πολύ καλές στιγμές.

Οι γηπεδούχοι, που ήθελαν μόνο νίκη μπήκαν δυνατά και αποφασιστικά στο παιχνίδι, έδειχναν ότι το ήθελαν πάρα πολύ και μετά το πρώτο αναγνωριστικό 15λεπτο, πατούσαν καλύτερα, είχαν την υπεροχή, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, με τις επιτυχημένες αλλαγές του Σπ. Παπαδάτου και τελικά θα πάρουν μία δίκαιη νίκη, συμμετοχής στην τελική 4αδα!

Σίγουρα, τα φετινά Διλινάτα άξιζαν κάτι παραπάνω από την 5η θέση της τελικής κατάταξης, όμως έτσι που ήρθαν τα πράγματα την τελευταία στιγμή, είδαν το όνειρο να χάνεται για φέτος και όπως είναι λογικό η απογοήτευση ήταν εμφανής στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών και των ανθρώπων της ομάδας του "μεγάλου" χωριού.

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα

Στο 5' ο Κλαουδάτος μετά από ωραία ενέργεια θα μπει στην περιοχή, όπου απέναντι από τον Παγανία θα πλασάρει και ο τερματοφύλακας των Διλινάτων θα σώσει την εστία του.

Ο Δ. Βιτωράτος στο 15' θα βρει παράλληλα στην περιοχή τον Κλαδουδάτο, όμως το σουτ του νεαρού ποδοσφαιριστή της Σάμης, αποκρούεται από τον Παγανία στη δεξιά του γωνία.

Καλή ευκαιρία θα χαθεί 36' στην κοντινή κεφαλιά του αμαρκάριστου Κ. Μωραΐτη, αφού στέλνει την μπάλα άουτ, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ζησιμάτου από δεξιά.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων στο 38' με το δυνατό σουτ του Τανουσάι να αναγκάζει τον Δ. Αλυσανδράτου σε δύσκολη απομάκρυνση της μπάλας στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.

Το κόρνερ εκτελεί από αριστερά ο Κ. Τζωρτζάτος και ο Πολλάτος, μετά από αμυντική αδράνεια θα κάνει το σουτ από κοντά, όμως θα σταθεί άτυχος αφού η μπάλα θα βρει στο πόδι του Καππάτου, στη συνέχεια το οριζόντιο δοκάρι και θα απομακρύνουν τελικά οι αμυντικοί των γηπεδούχων.

Αυτή θα είναι και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μισό του "τελικού".

Στο δεύτερο 45λεπτο το παιχνίδι έγινε ακόμη καλύτερο, ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους που είχαν την υπεροχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Ωστόσο, η πρώτη καλή ευκαιρία θα χαθεί από τους γηπεδούχους στο 47' με το σουτ του Χασάη, μέσα από την περιοχή και αριστερά, μετά την έξυπνη πάσα του Ν. Τανουσάι, να μην βρίσκει στόχο και η μπάλα θα καταλήγει άουτ.

Στο 57' οι γηπεδούχοι θα ισοφαρίσουν τα δοκάρια στο παιχνίδι, όταν η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο της εστίας του Παγανία και στη συνέχεια θα περάσει άουτ.

Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων στο 64' θα σώσει την εστία του, στη κοντινή κεφαλιά του Καρασαββίδη, ύστερα από τη σέντρα από δεξιά του Κ. Βιτωράτου.

Οι γηπεδούχοι είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία, έγιναν πολύ απειλητικοί για την αντίπαλη εστία και στο επόμενο λεπτό, ο Καρασαββίδης μετά από ωραία ενέργεια από αριστερά θα σουτάρει από πλάγια και ο Παγανίας θα σώσει στην δεξιά του γωνία, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Ο Φωκάς στο 66' θα κάνει το σουτ λίγο μέσα από την περιοχή, η μπάλα θα βρει σε πόδια αμυντικών και θα καταλήξει στα χέρια του Αλυσανδράτου.

Στο 77' ο Καραγιαννάκης θα βάλει φωτιά στην κερκίδα, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο, αφού με ωραία κεφαλιά, ύστερα από το κόρνερ από δεξιά του Ζησιμάτου, θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Παγανία για το 1-0.

Ένα γκολ που ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους να κερδίσουν θέση στην 4αδα και να αφήσει τους φιλοξενούμενους εκτός.

Η Σάμη στο 85' θα χάσει νέα καλή ευκαιρία να πετύχει το 2-0 και να "καθαρίσει" το παιχνίδι, όμως η κοντινή κεφαλιά του Ν. Μωραΐτη, μετά το φάουλ από δεξιά του Ζησιμάτου στέλνει τη μπάλα άουτ, πάνω από την εστία του Παγανία.

Κάτι που έγινε μετά από 2', όταν ο Δ. Βιτωράτος θα βρει κάθετα και δεξιά στην περιοχή τον Καρασαββίδη και αυτός με πολύ ωραίο τελείωμα στην απέναντι γωνία του Παγανία, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 και τη συμμετοχή της ομάδας του στα playoffs.

Αυτό το 2-0 θα γράψει τον επίλογο ενός σπουδαίου αγώνα και θα στείλει στην τελική 4αδα την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου.

Αντίθετα, η απογοήτευση στην πλευρά των Διλινάτων ήταν εμφανής από την αποτυχία της τελευταίας στιγμής, να συνεχίσουν στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.

Διαιτητής ο κ. Γ. Λουκέρης με βοηθούς τους κ.κ. Β. Θωμά και Χρ. Αβάζαρο.

Οι συνθέσεις

Α.Ο. Σάμης:(Σπ. Παπαδάτος), Αλυσανδράτος Δ., Πολυχρονάτος, Καραγιαννάκης, Καππάτος, Μωραΐτης Ν. (89' Τουλάτος), Κλαουδάτος (58' Περιβολάρης), Βιτωράτος Δ., Αλυσανδράτος Δημ. (89' Τρίφι Μ.), Μωραΐτης Κ. (58' Καρασαββίδης), Βιτωράτος Κ., Ζησιμάτος.

Α.Ο. Διλινάτα:(Α. Ρέτσι),Παγανίας, Μarku, Τζωρτζάτος Κ., Στεφανάτος, Χασάι, Τανουσάι (65' Τζωρτζάτος Δημ.), Ντόστι (65' Φωκάς - 85' Γεωργόπουλος), Κουράνης, Λαμπρόπουλος (46' Τσιλιμιδός), Καλαφάτης Ε., Πολλάτος.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από το σημερινό παιχνίδι

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea, όπως και η αφαίρεση του -λογότυπου- από τις φωτογραφίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου