Σάββατο, Δεκεμβρίου 29

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ:ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΣΑΝ ΒΑΡΙΟΙ ΟΙ "ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ"

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ 1-1 

(Εξ αναβολής)




Τζανάτα: Ανταπόκριση
Στο εξ’ αναβολής παιχνίδι για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας και τελευταίο επίσημο συνολικά στα γήπεδα της Κεφαλονιάς για το 2012, στο γήπεδο των Τζαννάτων, Ηρακλής και Φωκάτα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 σε ένα απρόσμενο αποτέλεσμα με βάση τη βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων.
Η αναμέτρηση ήταν κακή ποιοτικά, με κύριο χαρακτηριστικό τη δύναμη, τα σκληρά μαρκαρίσματα και τις αντεγκλήσεις μεταξύ αντιπάλων ή και συμπαικτών !
Ο Ηρακλής ξεκίνησε με 4-5-1 ενώ τα Φωκάτα με 4-4-2, σχήματα ενδεικτικά των προσδοκιών των δυο ομάδων από το παιχνίδι.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο που δεν ευνοούσε ποδόσφαιρο με κατοχή μπάλας και συνδυασμούς από τις δυο ομάδες. Ο Ηρακλής ξεκίνησε καλύτερα και με ευνοϊκό άνεμο, χωρίς τη μεγάλη φάση, ενώ τα Φωκάτα φάνηκαν να δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στον φυσικό χλοοτάπητα για κάποιο διάστημα και κατάφεραν να φέρουν σε πλήρη ισορροπία το παιχνίδι από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και ως τη λήξη του.
Με εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών, τους Γιώργο και Δημήτρη Καμπίτση και αρκετές στημένες φάσεις ο Ηρακλής κατάφερε να μεταφέρει για αρκετά λεπτά το παιχνίδι στην εστία των Φωκάτων. Έτσι μπόρεσε για το πρώτο ημίχρονο να «κρύψει» επιτυχώς τις τεράστιες αδυναμίες που εμφανίζει φέτος. Μοναδική ευκαιρία το σουτ του Δημήτρη Καμπίτση στο 19’ που πέρασε άουτ για τον Ηρακλή.
Τα Φωκάτα με τους Βανδώρο και Σταμένη στην επίθεση τους να τροφοδοτούνται με δυσκολία και αντιμέτωπα με το πολυπρόσωπο κέντρο του Ηρακλή, δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την διαφορά ποιότητας των ποδοσφαιριστών τους.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πάλι με συνωστισμό στο κέντρο του γηπέδου και δυνατές μονομαχίες. Τα Φωκάτα εμφανώς βελτιωμένα και με τον άνεμο υπέρ τους πλέον πίεσαν την άμυνα του Ηρακλή και έδειξαν να παίρνουν τον έλεγχο του αγώνα. Στο 53’ μπήκε στον αγώνα ο Δημήτρης Ψυχογιός και τα Φωκάτα αγωνίζονταν πλέον με ένα σχήμα που έμοιαζε με 4-3-3 και τον Λεωνίδα Βανδώρο να μεταφέρεται στα δεξιά της επίθεσης.
Στο 60’ ο Βανδώρος πολύ έξυπνα αξιοποίησε λάθος εκτίμηση των παικτών του Ηρακλή και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να ανοίξει η ομάδα του το σκορ. Στα δεξιά της μεσαίας γραμμής 4 παίκτες του Ηρακλή δεν κατάφεραν να ανακόψουν τον Βανδώρο που ξέφυγε από την επιτήρησή τους και με κατεύθυνση προς το κέντρο έβγαλε έγκαιρα κάθετη μπαλιά προς το άδειο πλέον κέντρο άμυνας του Ηρακλή. Εκεί σε μια φάση που έγιναν πάρα πολλά σε λίγα δευτερόλεπτα ο Κόμητας πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα Κορκού στο πέναλτι, η μπάλα έφυγε λίγο πιο δεξιά όπου ο ο Σταμένης ευνοήθηκε από την κόντρα με τον Ρασσιά και με μια προσποίηση ελευθερώθηκε για να μείνει μόνος με την ανυπεράσπιστη εστία και να κάνει το 0-1.
Μετά το γκολ ο δραστήριος Λεωνίδας Βανδώρος έχασε πολύ καλή ευκαιρία στο 68’ με εντυπωσιακό σουτ από τα δεξιά στην απέναντι γωνία που πέρασε λίγο άουτ, σε αντεπίθεση των Φωκάτων.
Ο Ηρακλής δεν φάνηκε να μπορεί να αντιδράσει για κάποιο διάστημα, ωστόσο το παιχνίδι είχε έρθει πάλι σε σχετική ισορροπία. Μια πολύ καλή έμπνευση του νεαρού Αλέξ. Μανέντη έφερε την ισοφάριση για τον Ηρακλή στο 75’. Με έξυπνη κάθετη πάσα από το κέντρο, άδειασε την άμυνα και βοήθησε τον Δημήτρη Καμπίτση που είχε περάσει στην κορυφή της επίθεσης, να βάλει στην πλάτη του τους αμυντικούς των Φωκάτων. Με μια κούρσα 30 μέτρων και συγκλίνοντας από τα αριστερά προς την εστία ο επιθετικός του Ηρακλή σημείωσε ένα πολύ δύσκολο τέρμα. Με κρεμασμένο αμυντικό στην πλάτη κατάφερε να κρατηθεί όρθιος για πολλά μέτρα και να πλασάρει σωστά από τη γωνία της μικρής περιοχής τον τερματοφύλακα των Φωκάτων που δίστασε να κάνει έξοδο, με παίκτη της ομάδας του τόσο κοντά στον Δ. Καμπίτση.
Στα υπόλοιπα 15 λεπτά ήταν φανερό ότι ο Ηρακλής ήθελε να κρατήσει το αποτέλεσμα και τα Φωκάτα σχεδόν αποκλειστικά από την αριστερή πλευρά τους έκαναν πολλές επιθέσεις που συνήθως κατέληγαν σε φάουλ κοντά στην περιοχή του Ηρακλή. Στο 82’ ο Λεωνίδας Βανδώρος εκμεταλλεύτηκε σε ένα γέμισμα απόκρουση της άμυνας στα όρια της μεγάλης περιοχής και στην πτώση της μπάλας με δύσκολο απευθείας γυριστό σουτ την έστειλε λίγο άουτ.

Η λήξη του αγώνα με 1-1 στέρησε από τα Φωκάτα πολύτιμους βαθμούς στο δρόμο για την κορυφή και τη μάχη των play-off. Η ομάδα της Λειβαθούς δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την ατομική και ομαδική διαφορά ποιότητας από τον ουραγό Ηρακλή. Αν και η υπεροχή τους μετά την ανάπαυλα καρποφόρησε στο 60’ με το 0-1, δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν το προβάδισμά τους. Πολύ καλός για τα Φωκάτα στην επίθεση ο Βανδώρος που στο δεύτερο ημίχρονο πέρα από τη δημιουργία του γκολ, είχε και τις δυο καλές ευκαιρίες των Φωκάτων με εντυπωσιακά σουτ.
Η ομάδα του Ηρακλή εμφανίστηκε αποφασισμένη από την αρχή του αγώνα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι ευνοήθηκαν σαφώς από τη μορφή της αναμέτρησης με προσωπικές μονομαχίες και δύναμη, καθώς και τον αγωνιστικό χώρο που δεν επέτρεψε στα Φωκάτα να παίξουν τη μπάλα χαμηλά και έτσι «έκρυψε» τις αδυναμίες του πολύ περισσότερο σε σύγκριση με προηγούμενα παιχνίδια, κρατώντας έτσι τους αντιπάλους εκτός της περιοχής τους. Κορυφαίος του Ηρακλή ο Δημήτρης Καμπίτσης, που τόσο στην επίθεση όσο και στο χώρο του κέντρου, με τις δυνάμεις του έδινε πολύ ενέργεια στην ομάδα των Πρόννων μέχρι τη λήξη του αγώνα.
Τα Φωκάτα έτσι ετοιμάζονται για τη μάχη του δευτέρου γύρου με εμφανή πλέον στόχο και δυνατότητα να διεκδικήσουν μια από τις 2 πρώτες θέσεις, αν και το 1-1 φέρνει την ομάδα λίγο πιο πίσω από τους Πρόννους σε αυτή την κούρσα. Η επόμενη αναμέτρηση με τους πρωτοπόρους και αήττητους Πρόννους στην έδρα τους, είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τα Φωκάτα και θα ξεκαθαρίσει πολλά για την εξέλιξη της μάχης στην κορυφή της Β’ κατηγορίας.
Ο Ηρακλής πέρα από το βαθμό και την ψυχολογική τόνωση μετά από μια σειρά αποτυχημένων αποτελεσμάτων και εμφανίσεων, έχει ως κύριο μέλημα και προβληματισμό την εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητάς του ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.
Δύσκολο παιχνίδι με πολλά σφυρίγματα για τον διαιτητή Μενεγάτο που κατάφερε να το διευθύνει άριστα. Ως δεύτερος βοηθός διαιτητής ορίστηκε ο πολίτης Γερ. Κορισιάνος.
Τα Φωκάτα στην ανάπαυλα ζήτησαν έλεγχο ταυτοπροσωπίας και εγκυρότητας συμμετοχής για τον ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Γεράσιμο Καμπίτση, σε μια κίνηση που προκάλεσε πολύ άσχημη εντύπωση στους ανθρώπους του Ηρακλή Πρόννων.

   Οι συνθέσεις
Ηρακλής:(Γ. Γαβριελάτος), Κορκός, Μαράτος, Ρασσιάς Γεώργ., Μεταξάς, Σπαθής Αν., Καμπίτσης Σπ., Καμπίτσης Δημ., Μανέντης Αλ., Καμπίτσης Γερ.(73΄Σπαθής Διον.), Μανέντης Στ., Διαμαντάτος.
Φωκάτα:(Μ. Αθηναίος), Γαβριελάτος, Αυγουστάτος, Ρικάι Ελ.(70΄Σέρρας Π.), Χασαναλιάι, Πολυδωράτος, Σαρλάνης, Σταμένης, Κόμητας, Βανδώρος, Γαλιατσάτος, Αλεξάτος.
(Φώτο αρχείου)
Τα Αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Α/Α
ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
1.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ 
1 - 1 
2.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ 
0 - 2 
3.
Α.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ
0 - 2 
ΡΕΠΟ: Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
 
Η  Βαθμολογία
(Σε 7 αγώνες)
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
1.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
16
17 - 04
2.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
1119 - 07
3.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ
11
13 - 08
4.
Α.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
09
09 - 12
5.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
07
08 - 14
6.
Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ
02
04 - 11
7.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
01
04 - 18
                                         · Οι Πρόννοι ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς από πέρυσι.
    Η επόμενη αγωνιστική (8η) 13-1-2013
    Α/Α
    ΑΓΩΝΑΣ
    1.
    Α.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ 
    2.
    ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣΠΟΟΚΑΠ - Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ 
    3.
    Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ 
    4.
    ΡΕΠΟ: ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου