Παρασκευή, Δεκεμβρίου 21

«Το ποδόσφαιρο μοιράζεται την αγάπη»


   Το μήνυμα «Το ποδόσφαιρο μοιράζεται την αγάπη» βρήκε ως αποδέκτες τα παιδιά και τους εκπροσώπους από 13 ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς απ’ όλη τη χώρα, μέσα από τη φιλανθρωπική εκδήλωση που οργάνωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης 20/12/2012 στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ε.Π.Ο. στο Πάρκο Γουδή η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Εθνική Ομάδα Ανδρών.
   Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο., Γιώργος Σαρρής, καθώς επίσης τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και συμμετείχαν ενεργά ο τεχνικός διευθυντής Εθνικών Ομάδων, Τάκης Φύσσας, ο συνεργάτης του κ. Σάντος, Λεωνίδας Βοκολος, ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Κώστας Τσάνας, ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Θοδωρής Παχατουρίδης, ο προπονητής των Γυναικείων Εθνικών Ομάδων, Βαγγέλης Κουτσάκης, ο συνεργάτης του Δημήτρης Μπατσίλας, οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ανδρών Φάνης Γκέκας, Βασίλης Τοροσίδης, Χάρης Μαυρίας, Ελίνι Δημούτσος και οι διεθνείς παίκτριες Ευαγγελία Στεφανοπούλου, Μαρία Μαυροματίδη, Μαρία Παπακώστα, Ειρήνη Βασιλακοπούλου, Ελένη Κακαμπούκη, Θένια Ζέρβα, Θάλεια Μπαροτσάκη, Μαρία Τράγου, Κατερίνα Δασκαλοπούλου, Χριστιάννα Κιάμου, Τάνια Πάκου, Ελίνα Λιάπη, Δανάη Καλδαρίδου, Κατερίνα Λάγιου, Βάσω Μοσκοφίδου, Δέσποινα Χατζηνικολάου. Διαιτητής σους αγώνες επίδειξης των γυναικείων ομάδων και των παιδιών από τα ιδρύματα ήταν η Ελένη Λαμπαδαρίου, με βοηθούς τις Χρύσα Κουρομπύλια-Παναγιώτα Κουτσουμπού.
   Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ανδρών να ενισχύσουν οικονομικά τα συγκεκριμένα ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς, συνεχίζοντας το φιλανθρωπικό έργο που έχουν επιδείξει τα τελευταία χρόνια με αντίστοιχες ενέργειες.
   Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, ανέφερε ενδεικτικά: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, αλλά και σύσσωμου του ελληνικού ποδοσφαίρου, επιθυμώ να συγχαρώ τους διεθνείς ποδοσφαιριστές για τη νέα πρωτοβουλία που ανέλαβαν. Η απόφασή τους να ενισχύσουν οικονομικά 13 ιδρύματα απ’ όλη τη χώρα, αποδεικνύει ότι οι παίκτες δε ζουν σε γυάλα, δεν είναι αποκομμένοι από την κοινωνία και πως συνεχίζουν με συνέπεια το φιλανθρωπικό έργο τους. Η Εθνική Ομάδα είναι και σήμερα εδώ, με τη στήριξη της ΕΠΟ, που αισθάνεται υπερήφανη για τους παίκτες. Οχι μόνο για τις επιδόσεις τους στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και για τον κοινωνικό ρόλο που έχουν επωμιστεί και εκτελούν στο ακέραιο. Οι διεθνείς απέδειξαν σήμερα ότι «Το ποδόσφαιρο μοιράζεται την αγάπη» απλόχερα. Τους ευχαριστούμε».
   Στην εκδήλωση συνέπραξαν και τέσσερις βασικοί χορηγοί της Εθνικής Ομάδας, η ΟΠΑΠ A.E., η Vodafone, η Τράπεζα Πειραιώς και η Amstel, στους οποίους εκχωρήθηκε το δικαίωμα να ενισχυθεί ένα ίδρυμα ή κοινωφελής οργανισμός της επιλογής τους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά με τη συμμετοχή τους αφενός το υψηλό αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αφετέρου την αφοσίωσή τους στην Εθνική Ομάδα.
   Τα ιδρύματα που έλαβαν την οικονομική ενίσχυση των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ανδρών είναι τα ακόλουθα:
Ορφανοτροφείο θηλέων Ιωάννου και Μαριγώς Χατζηκυριακού (επιλογής ΟΠΑΠ)
Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με ειδικές ανάγκες «Το Εργαστήρι» (επιλογής Amstel)
Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας (επιλογής Vodafone)
Ενωση γονέων και φίλων ατόμων με σύνδρομο Down «Η Ηλιαχτίδα» (επιλογής Τράπεζας Πειραιώς)
Λύρειο παιδικό ίδρυμα «Το ορθόδοξο χωριό»
Κέντρο προστασίας του παιδιού Αττικής «Η Μητέρα»
Ιδρυμα προστασίας απροσάρμοστων παιδιών «Η Θεοτόκος»
Φιλανθρωπικό σωματείο «Οι φίλοι του παιδιού»
Ιδρυμα «Ασπρες πεταλούδες» (έδρα Βόλος)
Ξενώνας προσωρινής φιλοξενίας ανηλίκων «Το σπίτι της Αρσις» (έδρα Θεσσαλονίκη)
Ορφανοτροφείο θηλέων «Η Μέλισσα» (έδρα Θεσσαλονίκη)
Κέντρο ημερήσιας φροντίδας αυτιστικών «Η Μεγαλόχαρη» (έδρα Χανιά)
Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρίες του σωματείου γονέων, κηδεμόνων και φίλων «Ο Αγιος Παντελεήμων» (έδρα Κάλυμνος).
Πηγή:http://www.epo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου