Σάββατο, Οκτωβρίου 18

Τα μοιράστηκαν όλα στο Δ.Α.Κ. Σάμη - Παλληξουριακός 1-1


Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  1-1
                                                               
Ήταν ένα δυνατό ντέρμπι όπου Σάμη και Παλληξουριακός τα μοιράστηκαν όλα
Σε ένα πολύ δυνατό, μάλιστα πολλές φορές ξεπερνούσε και τα όρια, αλλά και μέτριο παιχνίδι Σάμη-Παλληξουριακός στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου σήμερα το απόγευμα, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του τοπικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' κατηγορία αναδείχθηκαν ισόπαλοι με το τελικό 1-1 μάλλον να κρίνεται δίκαιο.
Στο πρώτο ημίχρονο η Σάμη φαινόταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο και είχε την τύχη να προηγηθεί 1-0 στο σκορ. Ο Παλληξουριακός την ίδια ώρα προσπαθούσε με μεγάλες πάσες να απειλήσει την καλοστημένη άμυνα των τυπικά γηπεδούχων με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόβλημα να τις σταματούν οι αμυντικοί πριν δημιουργηθεί κάποιος κίνδυνος για την εστία του νεαρού Δ. Καλιβωκά.
Στο δεύτερο ο Παλληξουριακός με το εις βάρος του 0-1 δεν είχε άλλη επιλογή από το να γίνει πιο επιθετικός για να αλλάξει την κατάσταση στο παιχνίδι.
Έτσι πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα προκειμένου να ισοφαρίσει, κάτι που κατάφερε στο 56' ενώ έχασε και κάποιες ευκαιρίες για την ανατροπή που τελικά δε ήρθε αφού καμία από τις δυο ομάδες δεν μπόρεσε να πετύχει το δεύτερο της γκολ. 
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 2' ο Παλληξουριακός θα πατήσει στην αντίπαλη περιοχή όταν ο Tozaj από αριστερά εκτελεί το φάουλ, η μπάλα θα φτάσει λίγο πιο έξω από την μικρή περιοχή με τον Σωκ. Μαρκάτο να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει άουτ πάνω από τα δοκάρια του Δ. Καλιβωκά.
Η απάντηση των τυπικά γηπεδούχων θα έρθει στο 9', ο Άννινος θα σεντράρει από δεξιά, ο Νικολοβιένης από καλή θέση δεν κάνει καλό πλασέ με αποτέλεσμα να αποκρούσει ο Μοσχόπουλος χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
Στο 26' ο Λούλουδας θέλει να απειλήσει από μακριά με το σουτ που επιχειρεί να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δ. Καλιβωκά άουτ.
Ένα σουτ του Μπεκατώρου στο 28' μετά από κακό διώξιμο της άμυνας θα στείλει την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και στη συνέχεια κόρνερ.
Γκοοοοοοολ για την Σάμη στο 41' με τον συνήθη ύποπτο Γ. Αμούργη. Συγκεκριμένα ο Άννινος θα εκμεταλλευτεί το λάθος των παικτών του Παλληξουριακού στο χώρο του κέντρου, θα βρει με ωραία κάθετη πάσα τον συμπαίκτη του, αυτός θα προχωρήσει και με ένα δυνατό διαγώνιο συρτό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής δεν αφήνει περιθώριο αντίδρασης στον Μαρκέτο και παρά την προσπάθεια του η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα του για το 1-0.
Η τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου και πάλι για την ομάδα του Γ. Καρελάκη όταν ο Άννινος θα σουτάρει μέσα από την περιοχή και θα στείλει την μπάλα να περάσει άουτ.
Έτσι οι ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια με την Σάμη μπροστά στο σκορ 1-0.
Στο δεύτερο οι "ερυθρόλευκοι" του Ληξουριού θα μπουν πιο αποφασιστικά όντας πίσω στο σκορ και θα καταφέρουν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 56' ενώ στη συνέχεια θα μπορούσαν αν ήταν πιο εύστοχοι να πάρουν και κάτι καλύτερο από το τελικό 1-1.
Στο 55' ένα σουτ του Γ. Αναλυτή λίγο έξω από την περιοχή θα μπλοκάρει ο Δημ. Καλιβωκάς χωρίς πρόβλημα.
Γκοοοοοοολ και ισοφάριση 1-1 για του φιλοξενούμενους στο 56' .
Ο Σπ. Μαρκάτος από αριστερά με ωραία σέντρα θα βρει στην περιοχή τον Λούλουδα, αυτός θα κάνει το γύρισμα στον Αναλυτή και τον τελευταίο στην κενή εστία να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Δ. Καλιβωκά.
Νέα σέντρα και πάλι από δεξιά στο 62' του Σπ. Μαρκάτου, η μπάλα μπάλα θα απομακρυνθεί με γροθιές από το τερματοφύλακα της Σάμης, στη συνέχεια θα καταλήξει στον Ζερβό που πιάνει το δυνατό σουτ και ο Καλιβωκάς μπλοκάρει.
Νέα σέντρα στο 67' αυτή την φορά από αριστερά και τον Μαυροειδή, ο Ηλ. Αντωνάτος θα πιάσει την κεφαλιά από καλή θέση αλλά η μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ.
Στο 72' ο Ζερβός με μεγάλη πάσα θα βρει στην πλάτη της άμυνας των τυπικά γηπεδούχων τον Ηλ. Αντωνάτο, αυτό προλαβαίνει την έξοδο του Δ. Καλιβωκά αλλά το πλασέ του θα περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας.
Στο 80' είχαμε την φάση που κυριολεκτικά χειροκρότησε όλο το γήπεδο. Δεν ήταν μια φάση χαμένης ευκαιρίας αλλά μια φάση μεγαλείου ψυχής, αθλητικού ιδεώδους και fairplay!!!
Συγκεκριμένα ο Κ. Νικολοβιένης ενώ μπορούσε να βγει μόνος του και να μπει στην περιοχή του Παλληξουριακού, είδε έναν αντίπαλο τραυματισμένο στο γήπεδο, έτσι προτίμησε να μη πετύχει ένα πιθανό γκολ για την ομάδα του αλλά να πετάξει την μπάλα πλάγιο άουτ για να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Πιστεύουμε ότι η ΕΠΣΚΙ στην γιορτή της να μην ξεχάσει να τιμήσει αυτήν την ενέργεια του ποδοσφαιριστή της Σάμης. Εμείς απλά τον συγχαίρουμε και τον χειροκροτούμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας.
Τελευταία φάση του αγώνα στο 90+2' όταν ο Σπ. Μαρκάτος εκτελεί πλασαριστά το φάουλ στον Μαυροειδή αλλά στο σουτ που επιχειρεί μπλοκάρει την μπάλα ο Καλιβωκάς. 
Διαιτητής ο κ. Δ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Ματιάτο και Π. Κομητόπουλο.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Γ. Καρελάκης), Δ. Καλιβωκάς, Τουλάτος, Μιχαλίτσης, Κ. Βιτωράτος, Δευτεραίος, Μπεκατώρος, Γ. Καλιβωκάς, Νικολοβιένης, Άννινος, Περιβολάρης,Γ. Αμούργης. 
Παλληξουριακός:(Δ. Λιονάτος), Θ. Μαρκέτος, Ι. Λαδάς (46' Μαυροειδής, Μπούρας, Wolnicki, Λούλουδας, Σωκ. Μαρκάτος, Σπ. Μαρκάτος, Tozaj (83' Μαρινάκης), Ηλ. Αντωνάτος, Ζερβός, Γ. Αναλυτής (57' Καμινάρης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου