Τετάρτη, Οκτωβρίου 22

Μια νίκη και μια ήττα απέναντι στη Ζάκυνθο οι μικτές μας στην Πρεμιέρα του πρωταθλήματος προεπιλογής Ε.Ο.


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ







Φέτος άλλαξαν τα πράγματα όσον αφορά τις νίκες που τυγχάνει να μοιραζόμαστε σχεδόν κάθε χρόνο με τους Ζακυνθινούς, αφού μέχρι τώρα τη νίκη έπαιρναν οι Νέοι ενώ στο σημερινό παιχνίδι έγινε το αντίθετο με τους παίδες να πανηγυρίζουν νίκη μετά από πολύ καιρό!! Και οι δυο αγώνες ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων.  
   ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ  
Επιτέλους νίκη για τους παίδες..... 2-1 εντός έδρας την αντίστοιχη της Ζακύνθου
 Αναλυτικά τα αποτελέσματα   
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Ε.Π.Σ.Κ.Ι. – Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
2 - 1
2.
Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ – Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
1 - 1
3.
Ρεπό: Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ
-----
Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Κεραμειών για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών Ομάδων οι παίδες της Κεφαλονιάς πήραν τη νίκη με ανατροπή και σκορ 2-1 από την αντίστοιχη ομάδα της Ζακύνθου.
Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και τις δυο ομάδες να θέλουν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο με στόχο να μπουν με το «δεξί» στις φετινές τους υποχρεώσεις.
Οι φάσεις μπροστά στις δυο εστίες ήταν λιγοστές ιδιαίτερα στο δεύτερο 40λεπτο όπου εκτός το γκολ της Κεφαλονίτικης νίκης είχαμε μόνο μια φάση απέναντι στις δυο εστίες!!!
Η Κεφαλονιά πιο ουσιαστική κατάφερε να πάρει τελικά τους τρεις βαθμούς και να «ξορκίσει» το περυσινό κακό που δεν κέρδισε έναν βαθμό!
Φάσεις και γκολ
Ένα κόρνερ από αριστερά του Τανουσάι στο 8’ παραλίγο να ξεγελάσει τον Βαρβαρίγο αλλά ευτυχώς για αυτόν η μπάλα θα βρει στη ρίζα της δεξιάς δοκού και θα καταλήξει άουτ.
Στο 22’ ο Τανουσάι εκτελεί ένα μακρινό φάουλ η μπάλα θα φτάσει στην περιοχή στον Καλαφάτη, αυτός θα πιάσει την κεφαλιά για να την στείλει λίγο άουτ πάνω από το αριστερό «Γ» της εστίας του Ζακυνθινού τερματοφύλακα.
Στο 28’ ο Γουσέτης θα κερδίσει τις κόντρες στην περιοχή και με πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αντωνίου δίνοντας το προβάδισμα στη Ζάκυνθο με 0-1.
Κόρνερ από αριστερά στο 36’ του Τανουσάι, η μπάλα στην περιοχή της Ζακύνθου, εκεί από μια αμυντική αδράνεια ο Καμπανός με διπλή προσπάθεια και σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση και το 1-1.
Με ισόπαλο το σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο 40λεπτο.
Στο δεύτερο έπεσε αρκετά ο ρυθμός του παιχνιδιού και το μόνο που άλλαξε ήταν το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα της Κεφαλονιάς.
Έτσι στο 51’ ο Τανουσάι θα εκτελέσει απ’ ευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Βαρβαρίγου παρά την προσπάθεια του νεαρού τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων χαρίζοντας μάλιστα, όπως εκ των υστέρων αποδείχτηκε, με αυτή την ανατροπή τη νίκη στην ομάδα του με σκορ 2-1.
Τέλος στο 66’ οι φιλοξενούμενοι θέλουν να απειλήσουν αλλά το σουτ που επιχειρεί εκτός περιοχής ο Μεταξάς δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον Αντωνίου που αποκρούει.
Διαιτητής ο κ. Παν. Τσιρογιάννης με βοηθούς τους κ.κ. Νικ. Μακρυπόδη από την Αχαία και Γερ. Αντωνάτο από την Κεφαλλονιά.
Ε.Π.Σ.Κ.Ι.:(Διον. Λιονάτος), Αντωνίου, Σπαθής, Παπαναστασάτος, Καμπανός, Καππάτος, Τριανταφύλλης, Παπαδάκης Παντ. (69΄Μουρελάτος Χρ.), Τανουσάι, Γιαννάτος (56' Φωκάς), Καλαφάτης, Τριανταφυλλίδης (47΄Παπαδάκης Γερ.)
Ε.Π.Σ. Ζακύνθου:(Νικ. Βουρδούνης), Βαρβαρίγος, Κοτσώνης, Πομόνης Ι., Θεοδόσης (77' Λυμπερόπουλος),  Δρόσος, Σέλληνας, Γουσέτης, Πομόνης Κ., Θεοδώρου, Μεταξάς, Βαρδακαστάνης.

Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ - Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  1-1
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου στην Σπιάντζα στον Πύργο η τοπική Ε.Π.Σ. Ηλείας αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 με την Αιτωλοακαρνανία.
Οι παίδες της Ηλείας προηγήθηκαν στο 9’ με τον Κάρδαρη, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 20’ με τον Τσουκαλά.
Και οι δυο ομάδες στην εξέλιξη του αγώνα είχαν ευκαιρίες, οπότε το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο.
Οι συνθέσεις
ΗΛΕΙΑ:
Βλάχος, Πυλαρινός, Καρλέτσης (55’ Μπάλας), Βασιλικόπουλος, Παναγιωτακόπουλος, Γιαννακόπουλος, Λούσκος (64’ Αθανασίου), Βασιλακόπουλος, Κάρδαρης, Παπαλάμπρος (50’ Λούρμπας), Δρακόπουλος
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: Κούρτης, Ζερβουδάκος, Χοχτούλας, Μελιάδης, Λιάβδας, Ποσονίδης (40’ Ντούλιας), Ζαρλακούτης, Ράπτης, Πιστιόλας (50’ Πανταζής), Σκόνδρας (60’ Φραγκούλης), Τσουκαλάς.
http://olympiasports.gr/
Η  Βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
2 - 1
3
2.
Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ
1 - 1 
1
3.
Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
1 - 1
1
4.
Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
2 - 1
0
5.
Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ
0 - 0
0
Η επόμενη αγωνιστική (2η)
α/α
Ομάδες
1.
Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ - Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ 
2.
 Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ - Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ
3.
Ρεπό: Ε.Π.Σ.Κ.Ι. 
ΜΙΚΤΗ ΝΕΩΝ
Πάλεψαν με "10' οι Νέοι αλλά δεν τα κατάφεραν... Ήττα 1-0 από την Ζάκυνθο στο 84' 
α/α
Αγώνας
Αποτέλεσμα
1.
Ε.Π.Σ.Κ.Ι. – Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
0 - 1
2.
Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ – Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
2 - 1
3.
Ρεπό: Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ
-----
Ενδιαφέρον ήταν το σημερινό παιχνίδι στις Κεραμειές μεταξύ των μικτών ομάδων Νέων Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης-Ε.Π.Σ. Ζακύνθου για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος προεπιλογής Ε.Ο. αφού κρίθηκε στο γκολ και μάλιστα στο τέλος υπέρ των Ζακυνθινών.
Οι ομάδες πάλεψαν πολύ δυνατά και με πάθος για τη νίκη με την Κεφαλονιά να αγωνίζεται από το 30’ με δέκα ποδοσφαιριστές αφού αποβλήθηκε στο λεπτό αυτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μεγαδούκας. Μια εξέλιξη άσχημη για το συγκρότημα του Μιχ. Αθηναίου που κατά την άποψη μας έκρινε και τον νικητή.
Στην αρχή το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, όμως μετά την αποβολή οι Ζακυνθινοί με παίκτη παραπάνω ήταν καλύτεροι και είχαν τον έλεγχο του αγώνα. 
Από την άλλοι οι Κεφαλονίτες προσπαθούσαν να κρατήσουν μακριά από την εστία τους τους επιθετικούς των φιλοξενούμενων ψάχνοντας μια αντεπίθεση ώστε να πετύχουν κάποιο γκολ.
Αυτό το κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι στο 84’ με τον Σπ. Μαρίνο να λύνει τον"γόρδιο δεσμό" της αμυντικής διάταξης των γηπεδούχων και να πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του μια μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα.
Φάσεις και γκολ
Πρώτη φάση στο παιχνίδι ένα σουτ του Τσουκαλά μέσα από την περιοχή με την μπάλα τελικά να αποκρούεται εύκολα από τον Βαλλιανάτο.
Στο 16’ ο Τσιργώτης θα μπει στην περιοχή απέναντι από τον Βαλλιανάτο, όμως τελευταία στιγμή θα πέσει στα πόδια του ο Καλιβωκάς και με ωραία προβολή θα στείλει την μπάλα κόρνερ.
Ωραία απόκρουση του Βαλλιανάτου σε σουτ του Ασήμι μέσα από την περιοχή στο 22’ μετά από το φάουλ του Ντάση από αριστερά και την σύγχυση στην περιοχή των γηπεδούχων.
Στο 30’ θα έχουμε μια φάση που κατά την άποψη μας έκρινε και την τύχη του αγώνα με τον διαιτητή κ. Μακρυπόδη να δείχνει δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα στον Μεγαδούκα για ένα φάουλ που έκανε μακριά από την περιοχή και πολύ πλάγια!! Έτσι οι γηπεδούχοι για τα υπόλοιπα 60’ θα παίξουν με αριθμητικό μειονέκτημα.
Στο 34’ ο Τσουκαλάς θα καθυστερήσει στο σουτ μέσα στην περιοχή με αποτέλεσμα να προλάβουν οι αμυντικοί και μετά από κόντρες η μπάλα να απομακρυνθεί από την περιοχή τους και μαζί ο κίνδυνος του 0-1.
Ένα απρόσμενο «δώρο» παραλίγο να κάνει στους Κεφαλονίτες ο Μπακάλης όταν απρόσεχτα γυρίζει την μπάλα στον τερματοφύλακα του Καμπιώτη που πραγματοποιούσε έξοδο, τελικά στάθηκε τυχερός αφού πέρασε σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας του.
Στο 43’ οι Ζακυνθινοί θα σταθούν άτυχοι όταν το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Τσουκαλά στο τετατετ του με τον Βαλλιανάτο θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
Με την συμπλήρωση του α’ 45λεπτου ο Τσουκαλάς και πάλι θα χάσει μια ακόμη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν θα πλασάρει ψηλοκρεμαστά τον Βαλλιανάτο, η μπάλα θα πάρει πολύ υψηλή καμπύλη με αποτέλεσμα να προλάβει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων και να μπλοκάρει την μπάλα.
Έτσι χωρίς σκορ οι δυο ομάδες οδηγούνται στα αποδυτήρια για το πρώτο μισό του αγώνα. Στο δεύτερο οι Ζακυνθινοί με παίκτη παραπάνω κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα, ενώ οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να πετύχουν κάτι στις αντεπιθέσεις αφού πρόσεχαν πολύ την άμυνα τους.
Οι Ζακυνθινοί θα σταθούν και πάλι άτυχοι στο 46’ ‘οταν το δυνατό μακρινό σουτ του Ρίκου θα στείλει την μπάλα για ακόμη μια φορά στο οριζόντιο δοκάρι της Κεφαλονιάς.
Και πάλι ο Ρίκος θα απειλήσει στο 54’ όταν θα σουτάρει εκτός περιοχής και η μπάλα να περάσει λίγο άουτ από τα δοκάρια του Βαλλιανάτου.
Καλή ευκαιρία θα χαθεί για τους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ στο 60’ όταν ο Στρακάτος με ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά θα φτάσει πλάγια και έξω από την μεγάλη περιοχή του Καμπιώτη, θα πασάρει παράλληλα στον Μπούρα, αυτός με τη μια στον Βαλεντή με τον τελευταίο να πιάνει ένα κακό διαγώνιο σουτ που δεν ανησυχεί τον τερματοφύλακα των Ζακυνθινών που αποκρούει.
Ο Καλιβωκάς στο 65’ θα εκτελέσει το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή απ’ ευθείας, όμως ο Καμπιώτης μπλοκάρει.
Και στο 84’ θα  έρθει τελικά το γκολ που θα κρίνει και την τύχη του αγώνα. Ο Σπ. Μαρίνος εκτελεί φάουλ από δεξιά, η μπάλα θα φτάσει στην περιοχή στον Κολέτση, αυτός θα σουτάρει για να κοντράρει στα σώματα και στην επαναφορά της ο πρώτος με ωραίο σουτ θα την στείλει στα δίχτυα του Βαλλιανάτου για το 0-1.
Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε από όλους.
Τέλος στο 87’ οι Ζακυνθινοί θα χάσουν σπουδαία ευκαιρία για να πετύχουν το 0-2 όταν ο Ασήμις μόνος με τον Βαλλιανάτο, ύστερα από την πάσα του Ντάση, θα πλασάρει άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.
Διαιτητής ο κ. Νικ. Μακρυπόδης με βοηθούς τους κ.κ. Παν. Τσιρογιάννη από την Αχαία και Γερ. Αντωνάτο Κεφαλληνίας.
Οι συνθέσεις
Ε.Π.Σ.Κ.Ι.: (Μιχ. Αθηναίος),
Βαλλιάνατος, Κοκκόσης, Παπαδάτος, Δαμουλιάνος, Μεγαδούκας,Μινέτος, Γρηγοράτος (55' Βαλεντής), Μπάμπης, Στρακάτος (85΄Αντωνέλος), Καλλιβωκάς, Κολέτσης, Κίργιο (33' Μπούρας). 
Ε.Π.Σ. Ζακύνθου: (Απ. Τζαμαλής), Καμπιώτης, Μαρίνος Σπ., Μαρίνος Διον., Μπακάλης, Κυριαζος, Ρίκος, Κολέτσης, Παπαδόπουλος (71' Μαρκεσίνης), Ασήμις, Ντάσης, Τσουκαλάς.
Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ - Ε.ΠΣ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  2-1
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου στην Σπιάντζα του Πύργου η Ε.Π.Σ. Ηλείας επικράτησε της Αιτωλοακαρνανίας με σκορ 2-1.
ilia_ait_neoiΜε το… δεξί ξεκίνησε η ομάδα Νέων της ΕΠΣΗ, καθώς όπως προαναφέραμε επικράτησε της Αιτωλοακαρνανίας, που αποτελεί εκ των ισχυρών ομάδων του ομίλου μας, με 2-1. Η ομάδα του Αντώνη Χρυσανθακόπουλου άνοιξε το σκορ στο 10΄ με τον Καραβατά, ενώ στο 65’ ο Λούρμπας με ωραίο σουτ έγραψε το 2-0. Οι Ηλείοι στο 73’ αναγκάστηκαν να συνεχίσουν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Μπινιώρης αποχώρησε τραυματίας, με τις τρεις αλλαγές να έχουν ολοκληρωθεί.
Έτσι οι φιλοξενούμενοι επωφελήθηκαν στο 76’ από το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και μείωσαν στο τελικό 2-1 με τον Γεωργούση.
Οι συνθέσεις
ΗΛΕΙΑ:
Λαδάς, Αστερόπουλος (65’ Σπηλιόπουλος), Λούρμπας, Αργυρόπουλος, Φωτόπουλος, Γεωργακόπουλος (69’ Κουμανιώτης), Καραβατάς (55’ Λούσκος), Σοφιανόπουλος, Ζωγόπουλος, Νικολακόπουλος, Μπινιώρης.
ΑΙΤ/ΝΙΑ: Γκοργκολής, Παπαθανάσης, Καβαλάρης (68’ λτ Μπακαδήμας), Μακρής, Αντωνόπουλος, Δελιμήτσος, Πατίλας (32’ Τσέλιος), Κόης, Ρούσης, Καζαντζής (46’ Κοτρώτσος), Γεωργούσης.
http://olympiasports.gr/
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ
2 - 1
3
2.
Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
1 - 0
3
3.
Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
0 - 1
0
4.
Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
1 - 2
0
5.
Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ
0 - 0
0
Η επόμενη αγωνιστική (2η)
α/α
Ομάδες
1.
Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ - Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ 
2.
 Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ - Ε.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΣ
3.
Ρεπό: Ε.Π.Σ.Κ.Ι. 
ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου