Σάββατο, Δεκεμβρίου 19

Νικήτρια στο τοπικό η Σάμη 5-0 τον Πυλαριακό και ανέβηκε στην 3η θέση


Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  0-5
                              
Συνεχής άνοδος για τη Σάμη...... 
Βαρύ το 0-5 τους Πυλαρινούς..... Άξιζαν κάτι καλύτερο
Καλύτερη η Σάμη, χωρίς μεγάλη δυσκολία και με τον Ι. Αμούργη να επιτυγχάνει νέο χαττρικ, επικράτησε σήμερα το απόγευμα στα Φαρακλάτα και στο τοπικό ντέρμπι του ουραγού Πυλαριακού με σκορ 5-0.
Η ομάδα του Μ. Τριανταφυλλίδη ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε για το γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος των ποδοσφαιριστών της και μάλλον τα κατάφερε αφού προηγήθηκε στο σκορ 1-0 στο μισάωρο και η συνέχεια ήταν αναμενόμενη.
Με την νίκη τους αυτή οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και αύξησαν την διαφορά από Διλινάτα-Παγκέ, έχοντας όμως και ένα παιχνίδι περισσότερο. Όπως και να έχουν όμως τα υπόλοιπα αυριανά αποτελέσματα το σίγουρο είναι ότι σταθεροποιούνται τουλάχιστον στην 4αδα.
Οι τυπικά γηπεδούχοι του Πυλαριακού, ούτε αυτή την αγωνιστική τα κατάφεραν και μετράνε ένα αρνητικό σερί με αποτέλεσμα να αγνοούν τη για φέτος νίκη!
Έτσι ο κλοιός για την ομάδα του Κ. Κουγιανού αρχίζει να στενεύει επικίνδυνα και η παραμονή της ομάδας από την Πύλαρο στην Α’ κατηγορία, παραμένει εξαιρετικά αμφίβολη.
Πάντως το σημερινό 5-0 ίσως την αδικεί αφού η συνολική της εικόνα δεν ήταν για μια τόσο βαριά ήττα.
Φάσεις και γκολ
Οι Τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 1’ θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν, όταν ο Νικολοβιένης με σέντρα από αριστερά θα βρει στην περιοχή και στο β’ δοκάρι τον Ι. Αμούργη, όμως η κεφαλιά του τελευταίου θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φλαμιάτου.
Νέα ευκαιρία για την Σάμη στο 3’. Αυτή την φορά ο Αμούργης από δεξιά θα βγάλει παράλληλη πάσα στον Κοσμάτο στην περιοχή και τον Φλαμιάτο να πέφτει και να αποκρούει το πλασέ του επιθετικού της Σάμης, ενώ στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Στο 13’ η Σάμη θα χάσει άλλη μια καλή ευκαιρία με τον Νικολοβιένη από δεξιά να σεντράρει στην περιοχή, τον Ν. Μωραίτη να κατεβάζει εξαιρετικά και να πιάνει ένα απ’ ευθείας σουτ που θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ από τα δοκάρια του Φλαμιάτου.
Ο Καππάτος θα απειλήσει με ένα τεχνικό σουτ στο 18’. Όμως ο Φλαμιάτος θα πραγματοποιήσει εντυπωσιακή απόκρουση στην δεξιά του γωνία πετώντας την μπάλα κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν στο 26’ με το κόρνερ του Π. Σταμούλη να δίνει πορεία της μπάλας στα δίχτυα. Τελικά ο Δ. Καλιβωκάς επεμβαίνει και διώχνει δύσκολα.
Με την συμπλήρωση λίγο πάνω από 30’ αγώνα και συγκεκριμένα στο 32’, οι «κυανόλευκοι» της Σάμης σε μια αρκετά περιπετειώδη φάση, θα πάρουν το προβάδισμα. Μετά από διαδοχικά σουτ και κόντρες στα σώματα των αμυντικών, η μπάλα θα καταλήξει στον Νικολοβιέννη, αυτός πασάρει στον αμαρκάριστο Κοσμάτο που εύκολα από κοντά με πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Φλαμιάτου για το 0-1.  
Το 0-2 για την Σάμη θα έρθει στο 42’. Ο Νικολοβιένης θα βγάλει την σέντρα από δεξιά και ο αμαρκάριστος Ν. Μωραίτης θα την στείλει στα δίχτυα δίνοντας αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του.
Πολύ καλή ατομική ενέργεια του Π. Σταμούλη στο 43’ θα ολοκληρωθεί με ένα μακρινό σουτ που θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ.
Το πρώτο 45λεπτο θα ολοκληρωθεί με ένα ακόμη γκολ για τους φιλοξενούμενους, όταν ο πολύ καλός και σήμερα Κοσμάτος μετά από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια θα βγάλει την μπάλα λίγο έξω από την μικρή περιοχή και ο Ι. Αμούργης με κεφαλιά θα πετύχει το 0-3 για την ομάδα της Σάμης.
Με το σκορ στο 0-3 θα ολοκληρωθεί και το πρώτο μισό του αγώνα. Η επανάληψη πλέον θα έχει διαδικαστικό χαραχτήρα αφού ουσιαστικά το 0-3 δεν άφηνε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στους γηπεδούχους.
Μια ωραία συνεργασία Delaj-Rexha θα βγάλει τον τελευταίο μόνο απέναντι από τον Δ. Καλιβωκά για να επέμβει τελευταία στιγμή και να διώξει σωτήρια την μπάλα κόρνερ ο Ν. Μωραίτης.
Στο 69’ ο Περιβολάρης με εντυπωσιακή ψηλοκρεμαστή πάσα θα βρει τον Ι. Αμούργη στην πλάτη της άμυνας του Πυλαριακού με τον επιθετικό της Σάμης αν περνάει την μπάλα πάνω από τον Φλαμιάτο που στη συνέχεια καταλήγει στα δίχτυα του για το 0-4.
Ο Π. Σταμούλης με ένα δυνατό σουτ θα απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων, μόνο που ο Δ. Καλιβωκάς θα πέσει στην δεξιά γωνία της εστίας του και θα διώξει την μπάλα κόρνερ.
Στο 75’ και πάλι οι γηπεδούχοι, σε σουτ του Γρ. Σολδάτου θα χάσουν την ευκαιρία να μειώσουν, αφού και πάλι ο τερματοφύλακας της Σάμης πέφτει και μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 88’ ο Ηλ. Κοσμάτος με νέα ψηλοκρεμαστή πάσα θα βρει στην περιοχή τον Α. Μιχαλίτση, αυτός θα πλασάρει, η μπάλα κοντράρει στον Φλαμιάτο και στην επιστροφή της λίγο πριν την γραμμή ο Ι. Αμούργης θα την σπρώξει στην άδεια εστία για το 0-5 της ομάδας του και το δικό του χαττρικ!
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 90+2’. Και αυτή ανήκει στους φιλοξενούμενους όταν ο Κοσμάτος θα γυρίσει την μπάλα από δεξιά μέσα στην περιοχή, εκεί ο Μιχαλίτσης πιάνει μια κεφαλιά και ενώ ο Φλαμιάτος ήταν εξουδετερωμένος θα σώσει τελευταία στιγμή την ομάδα του από το 0-6, διώχνοντας την μπάλα πάνω από την γραμμή ο Θεοδωράτος.
Διαιτητής ο κ. Ι. Καπογιαννόπουλος με βοηθούς τον κ. Π. Κομητόπουλο και την κα Μ. Μαστάγκα.
Οι συνθέσεις
Πυλαριακός:(Κ. Κουγιανός), Φλαμιάτος, Γασπαρής Ν., Delaj, Γασπαρής Γ. (76’ θεοδωράτος), Παπαδάτος, Rexha, Κουλουμπής Α., Κουγιανός, Δεπούντης (46’ Φάντης), Σταμούλης Π., Σολδάτος.
Σάμη:(Μ. Τριανταφυλλίδης), Καλιβωκάς Δ., Γιαννάτος (73’ Μωραίτης Κ.), Καππάτος (46’ Μιχαλίτσης Α.), Σκιαδαρέσης, Κοσμάτος, Μωραίτης Ν., Αμούργης Α., Νικολοβιένης, Περιβολάρης, Καλιβωκάς Γ. (59’ Βελισσαράτος), Αμούργης Ι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου